spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Guvernul schimba regulile inmormantarii – Mortul trebuie dus urgent la cimitir – Amenzile sunt drastice!

Facebook Twitter Google+
Guvernul schimba regulile inmormantarii – Mortul trebuie dus urgent la cimitir – Amenzile sunt drastice!

Ca și când nu ar fi fost de ajuns noile reguli și legi pe care anumiți parlamentari vor să le schimbe, Guvernul Tudose a umblat și la regulile după care se face înmormântarea în România. Acestea au fost schimbate recent, iar persoanele care nu le respectă riscă să plătească amenzi de până la 10 000 de lei.

Guvernul a luat decizia că acesta este cel care stabileşte cum se transportă persoana decedată, cum este îmbălsămată, înhumată, incinerată, dar și deshumată.

De asemenea, afacerile cu pompe funebre trebuie să aibă specialiști care să ”înfrumusețeze” mortul, conform sursei citate.

O schimbare radicală este şi faptul că mortul trebuie dus la groapă în intervalul de 36 de ore de la stabilirea decesului, faţă de trei zile, aşa cum era până acum. Dacă nu respecţi aceste reguli, statul te amendează cu 500-10.000 de lei.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....