Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

Guvernul Orban schimbă tacit legea! Cine va mai putea beneficia de bani de la stat

Publicat

in

Dezvăluire Bugetul.ro. Guvernul Ludovic Orban a făcut o schimbare radicală în acest sector. Concret, prin Ordonanță de Guvern, Cabinetul Orban a schimbat Legea muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311/2003.

Actul normativ a fost publicat vineri, 31 ianuarie, în Monitorul Oficial.

Potrivit Ordonanței semnate de Ludovic Orban, verificate de Bugetul.ro, doar cultele recunoscute de stat vor putea beneficia de sprijin financiar și logistic din partea autorităților administrației publice centrale și locale.

Vezi și EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Până la modificarea operată de Guvernul Orban, toate cultele puteau primi ajutor de la stat.

Concret, premierul Orban și echipa sa au umblat la Articolul 7 din Legea nr. 311/2003.

Conform Ordonanței de Guvern publicate în Monitorul Oficial, Art. 7 s-a modificat astfel:„cultele recunoscute de stat susţin propriile muzee şi colecţii publice şi pot beneficia în acest scop de sprijin financiar şi logistic din partea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, conform prevederilor legale în vigoare”.

Vezi și EXCLUSIV Au reinventat ‘Maimuța’! Cum te păcălesc șoferii Uber și Bolt

Până vineri, 31 ianuarie, la Art. 7 din Legea nr. 311/2003 se preciza: „cultele susţin propriile muzee şi colecţii publice şi pot beneficia în acest scop de sprijin financiar şi logistic din partea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, conform prevederilor legale în vigoare”.

Specialiștii din cadrul Ministerului Culturii nu mai aplică sancțiuni

O altă modificare descoperită de Bugetul.ro este cea privitoare la Articolul 37 din Legea muzeelor.

Specialiștii din cadrul Ministerului Culturii nu vor mai putea aplica sancțiuni.

Contravenţiile prevăzute la art. 36 se constată, iar sancţiunile se aplică de specialişti din cadrul Ministerului Culturii şi ai direcţiilor pentru cultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, împuterniciţi ca atare prin ordin al ministrului culturii”, se arăta la Art. 37, până acum.

Conform Ordonanței Guvernului Orban, sancțiunilor se pot aplica doar de „specialişti ai direcţiilor pentru cultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti”.

Contravenţiile prevăzute la art. 36 se constată, iar sancţiunile se aplică de specialişti ai direcţiilor pentru cultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, împuterniciţi ca atare prin ordin al ministrului culturii”, precizează noul Art. 37 din Legea muzeelor.

Vezi și Tot mai mulți magistrați vor să se pensioneze

Se dau noi tichete- Cine poate primi mii de lei

Afacere de milioane! Fraţii Dedeman au bătut palma

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Dezvaluiri

‘Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?’ (opinie)

Publicat

in

De

Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?” – replica nu este a mea, ci a unui polițist local care m-a oprit, joi, pentru un control de rutină, că doar trăim vremuri de stare de urgență.

Miercuri vă avertizam că, în perioada aceasta, oamenii care aplică legea ar putea face abuzuri, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Joi, în jurul prânzului, m-am dus până la Xerox, fără a completa o declarație pe propria răspundere, dar având cartea de identitate la mine, pentru a i-o arăta organului, în cazul în care mă oprea vreunul.

S-a întâmplat ca la 20-30 de metri de scara blocului meu să mă oprească o patrulă de la Poliția Locală. Evident că nu s-au legitimat și purtau și măști de protecție. Practic, nu aveau cum să fie identificați.

Le explic unde mă duc, le arăt buletinul și le spun: „N-ați auzit ce a zis ministrul Vela ieri? Nu e nevoie să completăm declarația pe propria răspundere pentru…”.

Nu apuc să-mi termin ideea că mă întrerupe unul dintre polițiștii locali: „Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela? A fost publicată o Ordonanță Militară și eu după asta mă iau.

Apoi îmi arată pe telefon O.M. nr. 3/2020, pe care, de altfel, o știam.

La un moment dat, revine la ce i-am zis eu legat de declarația lui Marcel Vela și-mi zice: „Păi, ce? Sunteți îmbrăcat în trening?”.Nu eram.

Dar cum vine asta? Dacă mă îmbrac în trening, pot să mă plimb cât vreau în jurul blocului și să zic că am ieșit să fac mișcare?

În cele din urmă, ieri am scăpat doar cu un avertisment, azi-dimineață m-am îmbrăcat în trening, când m-am dus să iau pâine, evident, având buletinul la mine.

Eugen Dinu

P.S.: Nu ieșiți din casă, pentru siguranța voastră. Ieșiți doar pentru urgențe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Omul nr. 2 din MAI, Bogdan Despescu, dezminte: ‘Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine?’

Publicat

in

De

În spațiul public a apărut informația conform căreia secretarul de stat Bogdan Despescu, omul numărul 2 din MAI, ar urma să-l urmeze pe Victor Costache și să părăsească frontul pe care se dă bătălia cu coronavirusul.

Reporterul Bugetul.ro l-a contactat, în această dimineață, pe Bogdan Despescu pentru a afla dacă este adevărat sau nu.

Al doilea om din Ministerul de Interne a dezmințit informația, precizând că nu-și va lăsa colegii în mijlocul luptei.

Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine? Eu nu-mi las colegii în mijlocul luptei. Bazați-vă pe mine”, a declarat, pentru Bugetul.ro, chestorul Bogdan Despescu.

Joi, Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, în plină epidemie de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban i-a acceptat demisia. În locul lui Victor Costache,  Orban l-a propus pe Nelu Tătaru.

Tot joi, pe repede-înainte, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcția de Ministru al Sănătății.

Vezi și

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend