Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul Orban, pe URMELE Cabinetului Dăncilă! Sumă URIAȘĂ alocată pentru ÎNCHIDERE

Publicat

in

Sectorul productiv german, dependent de export, s-a contractat într-un ritm mai lent pentru a doua lună consecutiv, în noiembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Surpriză – Un fost candidat la prezidențiale vrea să-i sufle scaunul Gabrielei Firea: anunță că va candida la Primăria Capitalei

Publicat

in

De

Fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni Bogdan Stanoevici va candida din partea partidului ADER în cursa pentru scaunul de primar general al Bucureştiului.

„Eu mi-am anunţat candidatura la Primăria Sectorului 2 al Capitalei din partea partidului ADER acum o săptămână, iar astăzi am decis să anunţăm candidatul în cursa pentru scaunul de edil-şef al Capitalei în persoana domnului Bogdan Stanoevici”, a declarat Neculai Onţanu, potrivit unui comunicat remis sâmbătă presei de către ADER.

Victor Ponta, acuzații explozive la adresa Guvernului Orban: ‘Bâlbe + minciuni + date false + incompetenţă + ticăloşie’

În prezent, Bogdan Stanoevici este directorul Circului Metropolitan Bucureşti, post obţinut în urmă concursului de management desfăşurat în anul 2017.

„Deciziile trebuie luate ca şi o concluzie, adică să se ia de jos în sus, să adoptăm ceea ce vor oamenii. Eu aş începe cu spitalele. Cred că este cea mai prioritară problema din Capitală. O altă problemă este metroul bucureştean. În ultimii 30 de ani au fost cam zero investiţii. Dacă metroul ar trece la Primăria Capitalei- situaţia s-ar îmbunătăţi foarte mult. Sistemul de transport în comun este foarte prost. Nu este corelat. Din banii colectaţi pentru parcările supraterane doar 20-30% ajung în bugetul Capitalei. Şi centura Capitalei ar trebui să fie tot în administrarea Primăriei Capitalei. Nu suntem în stare să facem pasaje şi drumuri cum trebuie. De ce? Pentru că sunt foarte multe societăţi care căpuşază şi sunt prietenii politice la mijloc. Un al proiect prioritar pentru mine este canalul Dunărea-Marea Neagră. Avem canal navigabil şi ne batem joc. Putem face legătura cu Marea Neagră şi vom ajunge repede în Centrul Europei, vom fi mai importanţi ca Rotterdam”, a declarat Bogdan Stanoevici, care a candidat şi în alegerile prezidenţiale din 2019.

La votul din 11 noiembrie 2019 Stanoevici a obţinut 39.118 voturi (0,43%), clasându-se pe poziţia a 10-a.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Solicitanţii de azil din Grecia se bucură de protecţia Comisiei de drepturi ale omului – Aceasta se opune vehement exilării oamenilor

Publicat

in

De

Comisia naţională de drepturi ale omului din Grecia (GNCHR) a cerut vineri „să se pună capăt rapid exilării solicitanţilor de azil” înghesuiţi în taberele din insule, o situaţie despre care spune că încalcă drepturile omului şi obstrucţionează procedura de azil, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„Oprirea rapidă a izolării solicitanţilor de azil este o necesitate absolută, nu numai pentru respectarea drepturilor fundamentale şi a păcii sociale, ci şi pentru ca gestionarea sistemului de protecţie internaţională să fie funcţional”, se arată într-un comunicat al acestui organism consultativ guvernamental.

Acest apel intervine în urma vizitei unei delegaţii GNCHR în tabăra din Insula Samos, unde 7.200 de persoane trăiesc pentru 648 de locuri.

În total, peste 40.000 de solicitanţi de azil trăiesc în tabere insalubre situate în cinci insule din Marea Egee şi cu o capacitate de doar 6.200 de locuri.

Citeşte şi: Bilanț NEGRU în urma cutremurului care a zguduit Turcia: Zeci de morți și sute de răniți

„GNCHR a constatat că situaţia privind primirea şi condiţiile de viaţă ale solicitanţilor de protecţie internaţională în şi în jurul taberei Samos este scăpată de sub control şi subminează demnitatea umană”.

Majoritatea solicitanţilor de azil sunt constrânşi să rămână în insule în virtutea unui pact semnat între Uniunea Europeană şi Turcia în martie 2016 vizând reducerea fluxului către Europa.

Guvernul grec a promis în septembrie anul trecut că va transfera 20.000 de persoane vulnerabile în Grecia continentală. Însă lipsa locuinţelor nu a permis executarea acestui plan.

Numeroase ONG-uri şi Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite au avertizat în mod repetat asupra condiţiilor „extrem de îngrijorătoare şi improprii” din taberele de pe insule.

Secţia greacă a organizaţiei umanitare Medici fără frontiere (MSF) a cerut de asemenea joi guvernului „să pună capăt exilării solicitanţilor de azil care trăiesc în condiţii inumane” în tabăra Moria de pe insula Lesbos. Cel puţin „140 de copii suferă de boli serioase şi au nevoie de îngrijiri medicale”, a avertizat ONG-ul într-un comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend