spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Guvernul a stabilit stema oraşului prin HG ! Lovitură pentru PSD şi istoricul constructor Dumitrache: nu le-a fost agreata schiţa de 1 miliard

Facebook Twitter Google+
Guvernul a stabilit stema oraşului prin HG ! Lovitură pentru PSD şi istoricul constructor Dumitrache: nu le-a fost agreata schiţa de 1 miliard

– Primarul Panturescu habar nu are ca stema orasului a fost legalizata
– Cine plateste stema de 1 miliard a lui Dumitrache aruncata la gunoi ?

La aproape 6 ani de cand un „cap patrat” cu buzunarele goale din administratia locala s-a gandit ca orasul are nevoie de o noua stema, desi exista una inca din perioada interbelica, Curtea de Arges are, oficial si legal, o stema reprezentativa. Mai exact tot cea arhicunoscuta careia i s-a schimbat doar fundalul. Numai ca, ocupat cu proiecte serioase gen functionarea artezienelor la minus 20 de grade, batutul mingii pe la sala de sport sau intretinerea uratului brad de Craciun pana la Paste, primarul Panturescu nu are habar ca Guvernul Romaniei a aprobat luna trecuta stema municipiului Curtea de Arges. Asa se face ca desi Guvernul Ciolos, pe ultima suta de metri, a dat o hotarare de Guvern in acest sens care a si fost publicata in Monitorul Oficial, primaria Curtea de Arges nu foloseste stema oficiala de-acum, ci tot pe aceea care dateaza din perioada interbelica. Inutil sa mai spunem ca gasca lui Panturescu incalca legile tarii care nu permit asa ceva.

Oficial, stema a fost oficializata prin Hotarare de Guvern
Fortata de insistentele ziarului nostru, in luna septembrie 2016, noua administratie a fost practic obligata sedinta de Consiliu Local sa vina in fata tuturor si sa prezinte noua stema si sa se faca de ras. De ce ? Pentru simplul motiv ca noua stema, aprobata acum 6 ani de legislativul local, este de fapt vechea si arhicunoscuta stema a orasului nostru, asa cum vedeti si in imaginea comparativa de mai jos.

Comparatie STEMAPractic, avem de a face cu o copie fidela a vechii steme, modificat fiind doar fundalul si cateva mici detalii. Ei bine doar pentru asta s-au tocat ilegal din bugetul local circa 1 miliard de lei vechi, afacerea STEMA ajungand dosar pe masa procurorilor DNA pentru mofturile marelui istoric Fane Dumitrache si foamea de bani a familiei Draghici. In fine, probabil ca pentru a nu se face de ras, Panturescu si gasca lui omite si ignora o Hotarare de Guvern. Sau, poate cine, stie, in prostia lor nu au aflat inca, motiv pentru care le spunem noi, clar si la obiect: In 23 noiembrie, 2016, a fost adoptata Hotararea de Guvern nr. 883 prin care se aproba de Guvernul Romaniei stema orasului Curtea de Arges. Mai mult, respectiva hotarare a si fost publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 28 decembrie 2016. De atunci , primaria incalca legea si o hotarare a Guvernului Romaniei care spune clar:
” În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 10 alin. 2 din Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
ARTICOL UNIC
(1) Se aprobă stema municipiului Curtea de Argeş, judeţul Argeş, prevăzută în anexa nr. 1.
(2) Descrierea şi semnificaţiile elementelor însumate ale stemei sunt prevăzute în anexa nr. 2.
(3) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.”

Povestea stemei – de la DNA si un miliard cheltuiti de pomana
Trebuie sa precizam ca noua stema este de fapt cea veche, doar culorile s-au schimbat. Expertii in heraldica si , mai nou, Guvernul, stabilind ca creatia lui Fane Dumitrache pentru care primaria a platit ilegal bani grei nu poate fi folosita ca stema unui municipiu de rangul Curtii de Arges. Hotararea de Guvern arata, astfel,  faptul rusinos ca primaria PSD a platit circa 1 miliard de lei pentru a realiza o cu totul alta stema care acum este aruncata la gunoi. Banii s-au dat, DNA a cercetat, stema a fost aruncata la gunoi si s-a folosit cea care era gata inca din anii 30. Povestea stemei insa, este una de tot rasul si arata goana partidelor dupa bani, mai exact banuil public. Astfel, imediat dupa alegerile din 2008, pentru a recupera sumele imense cheltuite de PSD in campania electorala, nou administratie PSD impreuna cu istoricul in devenire Fane Dumitrache si familia Draghici, au pus de o manevra imbecila si extrem de paguboasa pentru urbe. Desi exista o frumoasa stema a municipiului agreata de zeci de ani de istorici si de autoritatile locale, trupa PSD au decis ca e nevoie de o alta iar cea veche trebuie aruncata la gunoi. Rapid, in 2010, s-a trecut prin Consiliul Local o hotarare in acest sens si, la fel de rapid, realizarea noii steme a fost incredintata printr-un contract ilegal, fara licitatie, familiei Draghici. La fel de rapid si la fel de ilegal s-au platit si banii, contravaloarea in lei a exact 14.999 Euro, adica exact pana in pragul de 15.000 euro cat prevedea legea pentru atribuiri fara licitatie.stema aruncata la gunoi

Numai ca autoritatile nu au fost de acord cu stema gandita de Fane Dumitrache si familia Draghici si au refuzat-o, chiar daca costase circa 1 miliard. Asa ca au ignorat creatia lor si au scos la suprafata vechea stema abandonata de Fane Dumitrache.  Cu coada intre picioare, artistii PSD s-au folosit, asadar, pentru a iesi din impas, de vechea stema si, uite asa, modificand doar fundalul, au transformat-o in noua stema, care din decembrie este cea oficiala si legala. Din pacate, adiminstratia locala nu vrea sa o recunoasca, cel putin asa reiese din ultimele documente emise de primarie pa care apare stema interbelica si nu cea stabilita de Guvernul Romaniei. Nici macar pe site, stema nu a fost inlocuita, aratand ca Panturescu si gasca sa habar nu au de ceea ce se intampla si, mai grav, sfidand practic legile acestei tari. Inutil sa mi amintim ca regalistii au inceput deja sa nu mai creada in orasul regal. Motivul invocat de acestia: pe stema nu figureaza niciun simbol al regalitatii !

Ca sa va obisnuiti, mai jos aveti noua stema oficiala si legala a municipiului Curtea de Arges, asa cum a fost ea aprobata de Guvernul Romaniei prin Hotararea de Guvern nr. 883 prin care se aproba de Guvernul Romaniei stema orasului Curtea de Arges,  hotarare publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 28 decembrie 2016. De atunci , primaria incalca legea si o hotarare a Guvernului Romaniei.

stema curtea de arges

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....