spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

GRABIŢI-VA ! Prima Casă 2018. 5% din fonduri, epuizate în două săptămâni 

Facebook Twitter Google+
GRABIŢI-VA ! Prima Casă 2018. 5% din fonduri, epuizate în două săptămâni 

Programul de credite Prima Casă și-a epuizat 5% din plafonul alocat în acest an, în doar două săptămâni de la aprobarea fondurilor. „În avanpremieră vă pot spune că programul a fost demarat pe data de 15 februarie şi am epuizat până acum deja 5% din plafonul pe 2018. De pe 15 februarie, primim cam 60-70 de dosare Prima Casă pe zi“, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Cele două miliarde de lei alocate în acest an au fost împărţite la 15 bănci participante, după noi reguli.
Plafonul de garanţii aprobat de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017. O altă noutate cu care vine programul în acest an este reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,5% la 2% pentru construcţia de locuinţe. Executivul a redus deja marja de dobândă încă din 2016 pentru achiziţia de locuinţe, care este tot la 2%. Astfel, dobânzile creditelor Prima Casă sunt formate acum din dobânda ROBOR cu scadenţă la trei luni, care astăzi este de 2,09%, şi o marjă de 2%.
În programul Prima Casă 2018, băncile participante sunt: Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania şi Unicredit Bank.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....