spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

GRABITI-VA ! Noua TAXA AUTO intra in VIGOARE peste 3 luni – VEZI CAT VEI PLATI

Facebook Twitter Google+
GRABITI-VA ! Noua TAXA AUTO intra in VIGOARE peste 3 luni – VEZI CAT VEI PLATI

Noua taxă auto va fi introdusă cel mai probabil la începutul verii și ar urma să fie cuprinsă între 50 de euro și 3.000 de euro, în funcție de norma de poluare, urmând să fie plătită o singură dată, la prima înmatriculare a mașinii. Actuala formulă de calcul ar urma să fie aplicată 3 ani, după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toți șoferii, după model german, conforrm TVR. Pentru calcul vor conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon, aceasta fiind varianta actuală de lucru, conform sursei citate.

Vechea taxă auto deja plătită de șoferi și care trebuia restituită acestora de stat în urma unor hotărâri judecătorești va fi plătită într-un anumit grafic, în baza unei ordonanțe de urgență redactate recent la nivelul Guvernului. Astfel, taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule vor fi restituite în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018, iar timbrul de mediu va fi rambursat în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018. În ceea ce privește rambursarea pe cale administrativă, fără hotărâre judecătorească, Guvernul a stabilit anterior că taxa auto va avea următorul calendar de rambursare:

– pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018;

– pentru  timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Pentru primirea banilor, trebuie depusă însă o cerere la sediile ANAF. Nivelul dobânzii va fi cel prevăzut la articolul 174 alin. (5) din Codul de procedură fiscală, transmite Guvernul. Articolul respectiv stabilește că nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....