Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Gigi Dinescu l-a prezentat presei argeşene pe viitorul Primar al Câmpulungului

Publicat

in

La conferinţa de presă a PNŢCD Argeş, preşedintele organizaţiei judeţene Gigi Dinescu a venit însoţit de preşedintele organizaţiei Câmpulung, Ioan Pavel, dar şi de candidatul PNŢCD la funcţia de primar al municipiului Câmpulung, Marius Dumitrescu. Acesta a vorbit ziariştilor prezenţi despre motivele care au stat la baza implicării sale în politică, despre faptul că la Câmpulung nu s-a făcut nimic în ultimii 20 de ani, dar a punctat pe scurt şi câteva dintre proiectele pe care le propune câmpulungenilor, pentru ca cetăţenii să aleagă pe 5 iunie, în cunoştinţă de cauză. Dintre acestea, la loc de cinste se situează cel mai mare proiect IT din judeţul Argeş, iniţiativă pe care Marius Dumitrescu spune că o poate realiza într-un termen foarte scurt, arătând că are în vedere câteva companii multinaţionale care agrează ideea de a investi într-un astfel de HUB IT, cu care candidatul la fotoliul de primar a avut deja primele contacte. El spune că în acest fel, poate fi depăşit “handicapul” de care s-au lovit investitorii în ultimii 20 de ani şi anume, lipsa infrastructurii. Mai mult, Marius Dumitrescu a declarat că în felul acesta, olimpicii foarte buni la Informatică pe care-i are Câmpulungul pot fi tentaţi să nu mai părăsească municipiul de la poalele Mateiaşului, ori să revină după ce şi-au finalizat studiile, întrucât vor putea să câştige foarte bine într-un domeniu aflat în plină ascensiune, iar asta nu prin alte oraşe – ori, chiar peste hotare – ci la ei acasă, lângă familie. Din oferta pe care Marius Dumitrescu o va prezenta câmpulungenilor am mai reţinut că are în vedere să ofere soluţii punctuale pentru problemele presante ale oamenilor cetăţii, nu promisiuni goale de conţinut, aşa cum se obişnuieşte în politica românească.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului atrage atenția asupra poluării

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe, cere autorităților locale din țară să intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care și le-au asumat privind planurile integrate de calitate a aerului.

Costel Alexe a spus duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că procedura de infringement pe Bucureşti, Braşov şi Iaşi privind calitatea aerului ne afectează ca ţară, precizând că dincolo de faptul că România trebuie să-şi rezolve problema în raport cu Comisia Europeană, trebuie să asigurăm cetăţenilor României condiţii sănătoase de viaţă.

“Autorităţile publice locale din ţară, inclusiv cele din Iaşi, ar trebui să-şi intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat prin hotărâri de consiliu local în aceste planuri integrate de calitate a aerului. Solicit Primăriei Iaşi să realizeze raportul privind starea de sănătate a populaţiei pentru a vedea exact cum sunt afectaţi ieşenii de poluarea aerului din municipiu“, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a amintit faptul că există un raport făcut de Institutul Naţional de Sănătate Bucureşti, care arată că “avem probleme şi asocieri certe în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare în zonele în care aerul este foarte poluat“.

“La Iaşi vreau să cred că în perioada următoare administraţia publică locală va implementa cu paşi repezi toate acele măsuri pe care şi le-a asumat în 2018. Este inadmisibil ca abia în 2019, autorităţile centrale şi locale să se pună la masă pentru a hotărî că trebuie să facă nişte paşi în ceea ce priveşte deblocarea proiectului şoselei de centură“, a afirmat Costel Alexe.

Totodată, ministrul Mediului a anunţat că în acest an, municipiile Iaşi şi Braşov vor beneficia de două laboratoare mobile, astel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului să poată interveni ori de câte ori va fi necesar, conform news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură surpriză! Florin Cîțu anunță o ‘bombă’ la audierea sa din Parlament

Publicat

in

De

Florin Cîțu propus pentru același portofoliu în Guvernul Orban II, anunță o ‘bombă’ la audierea sa de luni. ‘Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020’.

”Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creşterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât şi în 2020”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Cîţu, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor în Guvernul Orban II, va fi audiat, luni, de la ora 12.00, de comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend