spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Gestul şocant făcut de Regina Elisabeta la moartea Prinţesei Diana! A fost singura dată când a făcut acest lucru

Facebook Twitter Google+
Gestul şocant făcut de Regina Elisabeta la moartea Prinţesei Diana! A fost singura dată când a făcut acest lucru
31 august 1997, ora 3.00 dimineaţa. Un stupid şi controversat accident de maşină pune capăt unui destin încărcat de dramatism. La doar 36 de ani, Prinţesa Diana părăsea această lume, care a purtat-o nu o singură dată de la agonie la extaz – şi înapoi.
 Gestul şocant făcut de Regina Elisabeta la moartea Prinţesei Diana! A fost singura dată când a făcut acest lucru

 

 

La 20 de ani de la tragicul eveniment, documentarul „Diana – şapte zile care au zguduit lumea”, o producţie BBC 2017, analizează în profunzime săptămâna ce a prefaţat funeraliile Prinţesei, o perioadă în care însuşi viitorul monarhiei britanice era pus sub semnul întrebării.
Opinia publică a deplâns sincer şi profund moartea celei care fusese considerată „Prinţesa Inimilor”. Evenimente sportive au fost anulate, mii de oameni au făcut un adevărat pelerinaj la Londra, pentru a-şi prezenta omagiile, iar un covor de flori s-a aşternut în timp record în faţa Palatului Kensington.
În tot acest timp, Familia Regală a ales să se menţină departe de ochii presei, retrasă la domeniul din Balmoral. Niciun steag coborât în bernă la Buckingham Palace nu semnala decesul, iar membrii familiei nu au avut nicio apariţie zile întregi, spre dezaprobarea tot mai vizibilă a publicului.
Săptămâna ce a urmat morţii fulgerătoare a Prinţesei a scos la iveală tensiunile pregătirilor şi ale negocierilor, membrii monarhiei şi consilierii acestora luptând să-i protejeze pe William şi Harry, cei doi copii ai Prinţului Charles de Wales cu Lady Di, dar şi să calmeze opinia publică, asigurând o mare vizibilitate a funeraliilor, organizate la Westminster Abbey.
https://youtu.be/Mzhr0LoJF-k

În imaginile rare se vede cum Fratele Dianei, Earl Spencer, cei doi fii, William si Harry, Charles, dar si Printul Philip, au mers in convoi, pentru a o conduce pe regretata printesa pe ultimul drum. In tot acest timp, Regina Elisabeta, dar si alte rude, au asteptat cortegiul funeral in fata Palatului Buckingham.

Iar in momentul in care sicriul care o purta pe Printesa Diana a ajuns in fata Palatului Buckingham, Regina Elisabeta a fost vazuta facand un gest nemaiintalnit si neprevazut.
Aceasta si-a plecat capul, in semn de respect, in fata celei care ii fusese nora. Gest pe care suveranul britanic nu l-a mai facut niciodata, dat fiind faptul ca fiind regina nu este obligată sa-l faca vizavi de nimeni de pe lumea aceasta.
Mesajul transmis în direct de Regina Marii Britanii la moartea Prinţesei Diana a fost unul dintre momentele definitorii ale domniei sale. Îmbrăcată în negru, aflată la Palatul Buckingham, Elisabeta a ţinut să se adreseze naţiunii cu o seară înainte de funeraliile Dianei. Vorbea din suflet, trecuse peste faptul că era un monarh. Vorbea din inima unei bunici.
„Nimeni care a cunoscut-o pe Diana nu o va uita. A fost o persoană excepţională şi binecuvântată. Atât în vremurile bune, cât şi în cele proaste, nu şi-a pierdut niciodată puterea de a râde şi de a zâmbi, sau de a-i inspira pe ceilalţi cu căldura şi bunătatea sa. Am admirat-o şi respectat-o pentru energia şi, în special, pentru devotamentul cu care şi-a crescut copiii. Săptămâna aceasta, la Balmoral, cu toţii ne-am străduit să-i ajutăm pe Harry şi pe William să treacă peste pierderea tragică din cauza căreia suferim cu toţii.”
Ultima propoziţie rostită de Regină a fost o ripostă la adresa criticilor care i-au acuzat pe monarhi că au stat ascunşi la una din reşedinţele lor din Scoţia, ignorând sutele de mii de oameni care transformaseră Palatele Kensington şi Buckingham, din Londra, într-un pelerinaj.
Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....