Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

George Costin, secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor reţinut de procurorii DNA Piteşti

Publicat

in

Luni, 27 februarie, George Costin, secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, a fost adus de poliţişti, la sediul DNA din Piteşti. George Costin este audiat în cazul unor acuzaţii privind infracţiunea de luare de mită. Costin este acuzat că, prin intermediul Asociaţiei „Metrou”, a creat o reţea de falşi revoluţionari, de la care a încasat sume mari de bani. Se spune că falşii revoluţionari s-au învoit să-i cedeze lui Costin un anumit procent din indemnizaţiile primite retroactiv, din 2004 şi până în prezent. În 1996, George Costin a creat un act care a ajutat 2.337 de oameni să ia certificate de revoluţionar. La finalul audierilor procurorii au decis ca secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor să fie reţinut 24 de ore.

În paralel cu audierea lui George Costin, are loc o percheziţie la sediul Asociaţiei revoluţionarilor din municipiul Câmpulung Muscel.
Potrivit deputatului Nicolae Mircovici, Coaliţia decisese astăzi demiterea lui Costin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. claudiu

  27 februarie 2012 la 22:59

  Nu trebuie sa cumperi sau sa vinzi nimic,ceea ce trebuie sa faci este sa te inregistrezi in noul browser si sa-i inviti si pe prietenii tai pana pe 9 aprilie.Pentru mai multe detalii intra in http://signup.wazzub.info/?lrRef=e36a4f49

 2. PAUL

  28 februarie 2012 la 9:27

  CU CEVA TIMP IN URMA FOARTE MULTI REVOLUTIONARI DIN C.LUNG RENUNTASE LA CERTIFICATUL DE REVOLUTIONAR. ACUM URMEAZA SI RESTUL.D N A NU TRBUIE SA-I UITE NICI PE CEI DIN TOPOLOVENI, UNDE SI UNII DIN FOSTII MILITENI AU AJUNS REVOLUTIONARI ,DAR SI UN OFITER DE POMPIERI, VALCEANU MARIN CARE IN ACELE ZILE, PRIN IMPREJURARI NUMAI DE EL STIUTE , PAZEA TELEFONUL DIN PRIMARIE SI RETRANSMITEA ZVONURILE, PRINTRE CARE SI ACELA CU SALVAREA DE TERORISTI CARE URMA SA ATACRE SPITALUL CALINESTI. SA FIE INTREBAT CINE I-A PERMIS SA PARASEASCA UNITATEA SI DE LA CINE PRIMEA ACELE ZVONURI, ORI LE ESTE MAI USOR SA LE DEA PENSII DE REVOLUTIONAR(recomandam Jurnalul de Arges din 20 dec. 2006)

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

SOCIAL

Alertă! Pesta porcină revine în Argeș

Publicat

in

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Argeș. Virusul a fost descoperit, pe 21 ianuarie, la un porc domestic într-o exploatație nonprofesională din satul Voroveni, comuna Davidești.

Astăzi, Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat Planului de măsuri în cazul confirmării acestei boli. Având în vedere evoluția pestei porcine africane, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș  a dispus toate măsurile necesare pentru a preveni răspâdirea bolii. 

Pentru a vă proteja porcii de această boală, DSVSA Argeș recomandă să respectaţi următoarele sfaturi:

 • nu intraţi în adăposturile unde creşteţi porcii cu încălţămintea şi hainele cu care aţi umblat pe stradă; este recomandat, pentru dezinfecţia la intrarea în adăpost, să puneţi o tăviţă cu paie îmbibate cu o soluţie slabă de sodă caustică;
 • creşteţi porcii doar în spaţii îngradite, fără posibilitatea de a veni în contact cu porci străini de curtea dumneavoastră, cu porci mistreţi sau cu proprietari străini care deţin porci domestici;
 • nu hrăniţi animalele cu resturi alimentare/lături/spălătură provenite de la carnea de porc gătită în familie; dacă există vânători în famile care aduc carne de mistreţ, sub nicio formă nu daţi porcilor apa provenită de la spălarea cărnii sau resturi de carne;
 • nu scoateţi scroafele/vierii din exploataţie în scopul montei cu animale din altă exploataţie;

Cum arată un porc bolnav de pestă porcină africană?

 • Nu există semne clare care să indice boala, semnele pot fi atribuite şi altor boli. Dar se pot observa la porcii bolnavi semne ca:
 • moarte rapidă, intervenită într-un timp extrem de scurt;
 • temperatură foarte ridicată (40,5 – 42 ◦C) şi stare febrilă;
 • roşeaţă sau învineţire a pielii, a marginilor urechilor, a vârfului picioarelor, a abdomenului şi pieptului;
 • lipsa poftei de mâncare, apatie şi împleticire în mers;
 • vărsături, diaree (uneori cu sânge) şi urdori la ochi.

Ce se face în cazul în care se suspectează că un porc este bolnav de pestă porcină africană?

Trebuie să anunţaţi imediat medicul veterinar împuternicit de liberă practică din localitate, ori medicul veterinar oficial, ori Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ARGES la numărul de telefon 0248211199, fax. 0248212532, e-mail: office-arges@ansvsa.ro.

Toate animalele suspecte trebuie ucise şi distruse, conform legislaţiei în vigoare, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat la preţul de piaţă al animalelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! Piteștiul, pe lista orașelor pentru care România riscă o amendă uriașă din cauza poluării

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe a făcut un anunţ grav : 14 orașe mari din România, printre care și Piteștiul, trebuie să ia măsuri anti-poluare, altfel pot fi amendate de Uniunea Europeană. Potrivit Ministerului Mediului, peste 40% din poluare, pentru care riscăm amenzi de la Bruxelles, vine din praful de pe străzi.

Alături de Pitești, alte 13 oraşe din România sunt pe lista neagră a Uniunii din cauza poluării. Este vorba de București, Brașov, Iași, Craiova, Cluj, Oradea, Timișoara, Constanța, Brăila, Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești. Edilii trebuie să ia urgent măsuri.

3 oraşe, Braşov, Iaşi şi Bucureşti sunt în procedura de infrigement. Pe româneşte, riscă amenzi record de la Uniunea Europeană. Până la 400.000 de euro pe zi ar plăti Guvernul dacă responsabilii nu reuşesc să reducă poluarea.

Bucureștiul este cel mai aproape de o sancțiune uriașă. Urmează Brașov și Iași. Primarii celor trei orașe și-au prezentat aşadar la minister soluțiile de îmbunătățire a calității aerului. Deocamdată vorbim de măsuri elementare, cum ar fi spălarea străzilor.

Costel Alexe, ministrul Mediului: „Situația este mult mai gravă la București, unde suntem în etapa în care așteptăm doar verdictul. Raportul de sănătate publică arată că bucureştenii se pot îmbolnăvi de afecţiuni cardiovasculare.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend