Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Generalul Mircea Chelaru a lansat cartea – Naționalismul Și Europa Națiunilor

Publicat

in

În seara de 30 Octombrie la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș a avut loc lansarea de carte a Generalului Mircea Chelaru în fața unei audiențe de toate vârstele. În deschiderea evenimentului Managerul Muzeului Ștefan Dumitrache a ținut un discurs dspre atacurile la originile românilor și faptul că anumiți istorici nu vor să ne recunoască identitatea națională. Managerul Muzeului a precizat că ,,Ni se spune despre Mihai Viteazu că nu avea conștiință de neam că nu avea nici măcar o idee despre identitatea națională  și ni se explică și de ce, pentru că spun ei la 1600 nu exista noțiunea de națiune. Între timp niște istorici mai curajoși nu de la noi ci din apus au venit și arată că ideea de națiune pe care o dau cu exemple și documente de epocă se impune încă din secolul al XV lea. Se impune deci, ea apăruse încă din secolul al XV lea odată cu Renașterea. Atunci ce facem cu toată teoria că Mihai Viteazu nu știa despre identitate?  Încearcă unii să ne spună că nici măcar termenul de român nu exista, păi este suficient să ne uităm în Călători Străini unde spun fix așa valahaii care ei înșiși își spun români, nu toți călătorii străini. Păi și atunci aia care au trecut în epoca respectivă și spun că noi ne spuneam români nu știau despre ce vorbesc? Mai mult accentuează și moldovenii își spun români, și românii din Transilvania știau că sunt români”. După o lungă lecție de istorie Dumitrache a dat cuvântul Generalului.

Mircea Chelaru a vorbit despre Naționalism și formarea poporului român, despre daci, geți  și valorarea acestui ,,Neam atât de adânc născut odată cu timpul”.  A fost amintit Pitagora care a spus despre noi în anul 530 î.hr. ,,Călătorește la geți dar nu să le dai legi că sunt cele mai bune”.

Generalul a vorbit despre eșecul Unificării Europei care nu se poate face prin Uniculturalism ci prin Interculturalism. Nu poți impune unor popoare să renunțe la tradițiile lor în fața unui experiment de a crea omul unidimensional. ,,S-a constatat în anumite centre că nu poți conduce lumea dacă nu aduci la conducrea guvernelor același tip de om. Acest nou tip de om a fost crescut în diferite centre care acum au început să fie deconspirate, fie că au aparținut unora, lui Soros sau alții, cu o intenție inițial benefică, adică toată lumea să vibreze la aceeași valoare europeană, numai că unii dintre ei au fost cultivați din greu și ab initium (din start) corupți, pentru a nu mai putea da înnapoi. ”

,,Această nouă pătură infiltrată în majoritatea partidelor care formează clasă politică conducătoare se numește Noua Obediență Albă. Vă spun toate acestea pentru că le trăim. În carte veți găsi istoria de 400 de ani, toate conceptele pe care le puteți dumneavoastră consulta ale făuririi națiunilor, ale înțelegerii modelelor de naționalism, ale acceptării unor modele românești, ale marii patologii a civilizației europene la zi. Suntem singurul stat european care prin articolul 1 suntem stat național, naționalist constituțional și culmea că în această țară unde constituția spune că există un naționalism constituțional, este cel mai abitir hulit concept. Eric Hosbawm spunea că Naționalismul este o doctrină de punere în operă a valorilor unei națiuni.”

Publicul a rămas până la final fiind fascinat de discursul Generalului deși evenimentul a durat mai mult de două ore.

  

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

O nouă lovitură pentru PNL: Primarul Virgil Baciu, candidatul PMP la Consiliu Județean Argeș

Publicat

in

De

Așa cum anunțase inca de la sfarsitul anului trecut, primarul Virgil Baciu se ţine de cuvânt şi nu va mai candida la funcţia de primar al comunei Corbi. Fostul penelist va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, dar nu din partea PNL ci din partea PMP – Partidul Miscarea Populară. Lansarea oficala a candidaturii va avea loc maine, la sediul PMP Argeș, data la care si Danut Dinu va fi lansat oficial in cursa pentru primăria Pitești. Iata cum PMP a reusit sa atraga in partid doi oameni cu potential imens, asta după ce PNL i-a considerat nefolositori.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

EXCLUSIV | PARANGHELIE-N PRIMĂRIE! Un ONG cu valențe MASONICE, petrecere de noapte în sediul primăriei Câmpulung

Publicat

in

  • A fost mobilizată si Poliția

Potrivit legislației actuale în vigoare, sediul unei primării este dedicat exclusiv activitatilor administrative sub coordonarea strictă a autorităților locale. Lucrul acesta se pare ca nu este cunoscut si la Câmpulung Muscel, acolo unde, sâmbătă seara, in data de 15 februarie, in sediul primăriei care, practic, ar fi trebuit sa fie inchis conform programului de functionare, a avut loc o paranghelie de zile mari cu toate ingredientele necesare , dar specifice unui restaurant de fițe, in nciun caz unui sediu administrativ al statului român. Așadar, sambătă seara pe inserat s-a dat startul pregătirilor. Au fost aduse oalele si platoruile cu mancaruri, a urmat muzica si instalatiile de sunet după care , usor, usor, usor, in acelasi sediul al primariei intrau, rand pe rând, invitatii de seamă ai urbei, ai judetului. La lăsarea întunericului s-a dat startul petrecerii cu cantec, dans, mancaruri si bauturi alese dar si cu ceremonii care amintesc de masonerie. Hopa, am pomenit de masonerie ? Sa spunem ca paranghelia a fost organziata de un ONG cu ramificatii la nivel mondial si asociat de cele mai multe ori cu masoneria, Lions Club.

Petrecerea de sâmbătă noaptea a fost organizata de Districtul 124 al Lions Club condus de Guvernatorul acestuia, musceleanul Dan Șain. La paranghelie a participat toata crema Muscelului printre care, alaturi de Dan Șain, au mai fost prezenti politicieni si oameni de afaceri precum Carmen-Victoria Bârloiu sau consilierul PNL Campulung Silviu Manescu, presedintele organizatiei LIONS CLUB Campulung – „Negru Vodă” sau alți masoni din zonă. Nu avem nimic nici cu masonii și nici cu ONG-uri la nvel mondial precum Lions Club dar, ne intrebam, de cand un ONG secular organizat in districte și finanțat la greu de mari oameni de afaceri ai lumii își organizeaza petrecerile private in sediul administrativ al unei primării și nu la un restaurant sau vreun salon privat dedicat evenimentelor ? Poate Primăria Câmpulung ne raspunde de ce a permis organizarea unei astfel de petreceri private nocturne in afara programului de functionare al institutiei, una in care se afla documente imprtante si baze de date care pot fi oricand afectate?


Cat despre Lions Clubs International (LCI), organizatorul petrecerii in primărie…. Aceasta este este o organizație non-politică seculară, care a luat naștere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri. LIONS provine de la inițialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”. Sigla acestei organizații are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.
Mai multe despre acest subiect si filmari exclusive, in emisiune CHESTIUNI ARZATOARE pe Super TV, luni 17 februarie, incepand cu ora 20:00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend