spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Generalul Mircea Chelaru a lansat cartea – Naționalismul Și Europa Națiunilor

Facebook Twitter Google+
Generalul Mircea Chelaru a lansat cartea – Naționalismul Și Europa Națiunilor

În seara de 30 Octombrie la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș a avut loc lansarea de carte a Generalului Mircea Chelaru în fața unei audiențe de toate vârstele. În deschiderea evenimentului Managerul Muzeului Ștefan Dumitrache a ținut un discurs dspre atacurile la originile românilor și faptul că anumiți istorici nu vor să ne recunoască identitatea națională. Managerul Muzeului a precizat că ,,Ni se spune despre Mihai Viteazu că nu avea conștiință de neam că nu avea nici măcar o idee despre identitatea națională  și ni se explică și de ce, pentru că spun ei la 1600 nu exista noțiunea de națiune. Între timp niște istorici mai curajoși nu de la noi ci din apus au venit și arată că ideea de națiune pe care o dau cu exemple și documente de epocă se impune încă din secolul al XV lea. Se impune deci, ea apăruse încă din secolul al XV lea odată cu Renașterea. Atunci ce facem cu toată teoria că Mihai Viteazu nu știa despre identitate?  Încearcă unii să ne spună că nici măcar termenul de român nu exista, păi este suficient să ne uităm în Călători Străini unde spun fix așa valahaii care ei înșiși își spun români, nu toți călătorii străini. Păi și atunci aia care au trecut în epoca respectivă și spun că noi ne spuneam români nu știau despre ce vorbesc? Mai mult accentuează și moldovenii își spun români, și românii din Transilvania știau că sunt români”. După o lungă lecție de istorie Dumitrache a dat cuvântul Generalului.

Mircea Chelaru a vorbit despre Naționalism și formarea poporului român, despre daci, geți  și valorarea acestui ,,Neam atât de adânc născut odată cu timpul”.  A fost amintit Pitagora care a spus despre noi în anul 530 î.hr. ,,Călătorește la geți dar nu să le dai legi că sunt cele mai bune”.

Generalul a vorbit despre eșecul Unificării Europei care nu se poate face prin Uniculturalism ci prin Interculturalism. Nu poți impune unor popoare să renunțe la tradițiile lor în fața unui experiment de a crea omul unidimensional. ,,S-a constatat în anumite centre că nu poți conduce lumea dacă nu aduci la conducrea guvernelor același tip de om. Acest nou tip de om a fost crescut în diferite centre care acum au început să fie deconspirate, fie că au aparținut unora, lui Soros sau alții, cu o intenție inițial benefică, adică toată lumea să vibreze la aceeași valoare europeană, numai că unii dintre ei au fost cultivați din greu și ab initium (din start) corupți, pentru a nu mai putea da înnapoi. ”

,,Această nouă pătură infiltrată în majoritatea partidelor care formează clasă politică conducătoare se numește Noua Obediență Albă. Vă spun toate acestea pentru că le trăim. În carte veți găsi istoria de 400 de ani, toate conceptele pe care le puteți dumneavoastră consulta ale făuririi națiunilor, ale înțelegerii modelelor de naționalism, ale acceptării unor modele românești, ale marii patologii a civilizației europene la zi. Suntem singurul stat european care prin articolul 1 suntem stat național, naționalist constituțional și culmea că în această țară unde constituția spune că există un naționalism constituțional, este cel mai abitir hulit concept. Eric Hosbawm spunea că Naționalismul este o doctrină de punere în operă a valorilor unei națiuni.”

Publicul a rămas până la final fiind fascinat de discursul Generalului deși evenimentul a durat mai mult de două ore.

  

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....