spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

GALERIE VIDEO – FOTO! Mii de oi blocheaza orasul Curtea de Arges – Ciobanii le-au incredintat viceprimarului

Facebook Twitter Google+
GALERIE VIDEO – FOTO! Mii de oi blocheaza orasul Curtea de Arges – Ciobanii le-au incredintat viceprimarului

Mii de oi au blocat astazi traficul in cartierul Marina din Curtea de Arges dar si in zona Manastirii, dupa ce ciobanii le-au adus in oras hotarati fiind sa le lase in curtea primariei. Jandarmii si politistii au blocat accesul animalelor catre centrul orasului, mai ales ca se anuntase ca acestea vor fi duse in curtea primariei din localitate.

Protestul a fost initiat de cunoscutul crescator de animale Dan Petrecu, care, in urma licitatiei care a avut loc la primarie, a pierdut concesiunea pentru pasunile alpine. Cum autoritatile nu au gasit metode prin care acesta sa primeasca pasune, Dan Petrescu a adus oile in oras pentru ca nu mai are unde sa le duca la pasune.

Zeci de jandarmi au format un cordon oprind accesul animalelor spre disperarea ciobanilor care pur si simplu nu mai au ce face cu animalele. Acuzele aduse de Dan Petrescu au fost intarite de actele pe care le are de la Ministerul Agriculturii a carui comisie de ancheta a descoperit o serie de neregului in domeniu la Curtea de Arges.

La fata locului a ajuns si viceprimarul Gabriel Jubleanu care a decis in ultimul moment sa formeze de urgenta o comisie de ancheta din cadrul primariei, care, alaturi de ciobani vor pleca in scurt timp in munte, la pasunea alpina unde, dupa spusele lui Dan Petrescu nu se afla oile care ar trebui. Primarul Panturescu nu a ajuns nici pe strazile blocate de animale si nici la discutiile purtate la primarie in acest sens, in sala mare fiind prezenti alaturi de viceprimar, consilierii juridici si functionari din cadrul biroului Registru Agricol.

Intre timp mii de oi au fost lasate in strada, sub paza jandarmilor si a politistilor care cel mai probabil vor sta cu ele pana diseara cand ciobanii se vor intoarce din munte si vor decide daca lasa sa nu oile in continuare in grija conducerii orasului.

 

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/profit.ziarul.5/videos/vb.100005860543132/677857212419624/?type=3&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....