Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Galerie foto! Sute de oameni au cerut demisia conducerii Spitalului – Medicii vinovati au fost suspendati si nu comenteaza

Publicat

in

În jur de 100 de oameni protestează de mai bine de două ore în faţa Spitalului Municipal Curtea de Arges, cerând demisia conducerii si pedepsirea medicilor „criminali”, cei care, printr-un diagnostic pus gresit au lăsat să moară cu zile un copil de numai 8 ani.

Povestea lui Andrei Turcu a impresionat o ţară întreagă si a tras, încă o dată, un puternic semnal de alarma asupra sistemului sanitar din România. Lipsa unor simple analize sau a transferului la un spital mai mare au dus la moartea in chinuri a pacientului, lucru dovedit de altfel si de autopsia si declaratiile medicilor legisti din Pitesti.

Reprezentanţi ai familiei, colegi, vecini sau pur si simplu oameni impresionati de aceasta poveste, oameni care de-a lungul timpului au avut de suferit de pe urma sistemului sanitar dar si a indiferentei unor medici, s-au alăturat protestului, scandând ore intregi „Stop indiferenţei”, „criminalii” sau „demisia”.

Sorina Honţaru a făcut primele suspendări

mars (8)În timp ce oamenii protestau în fata unităţii spitalicesti, o comisie formată din membrii ai Directiei de Sănătate Publică Arges, condusă de directorul Sorina Honţaru, membrii au manageriatului spitalului si ai conducerii municipiului si chiar reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au demarat cercetările în vederea stabilirii exacte a cauzelor morţii si pedepsirea vinovatilor.

„Noi am demarat de ieri ancheta si controlul la Spitalul Municipal Curtea de Arges suntem in plin control, inca nu l-am terminat insa va pot spune care sunt primele masuri care au fost luate – Spitalul Municipal Curtea de Arges a fost sanctionat cu o amenda de 10.000 de lei si au fost suspendati cei doi medici pediatrii pe perioada cercetarii. Spitalul a fost sanctionat pentru nerespectarea indicatiilor date de Directia de Sănătate Publică, considerăm că copilul trebuia transferat la o unitate spitalicească de rang superior si de specialitate, adică Spitalul Judeţean Pitesti care are sectie de Infectioase copii si să nu fie tinut aici. Din punct de vedere medical nu facem noi ancheta, o face Colegiul Medicilor care s-a autosesizat si ancheta este in derulare.”, a declarat Simona Honţaru.

Medicii acuzaţi nu au oferit nici un fel de explicatii, nici celor de la DSP si nici oamenilor revoltati din strada. Cert este ca in momentul de fata este clar faptul ca diagnosticul a fost pus gresit, s-a recomandat un tratament care nu avea legatura cu boala copilului si, in fisele de observatie, nu a fost recomandat nici un ecograf sau radiografie.

mars bunPoze cu Andrei si zeci de lumanări s-a aprins in memoria micutului in fata Spitalului Municipal Curtea de Arges. Băiatul care a plecat prea repede din această lumea va fi înmormântat mâine, in comuna sa natală, Corbeni.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Piteștean admis cu cea mai mare medie la Școala de Subofițeri

Publicat

in

În urma susținerii examenului de admitere la Școala de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, primul admis a fost un argeșean în vârstă de 19 ani.

Drăgan Antonio Cristian, din Pitești,  este tânărul care a reușit la ultima sesiune de admitere să obțină cea mai mare medie – 88 de puncte . Cu acest rezultat a reușit să îi depășească pe ceilalți 750 de tineri cu aceleași aspirații înalte ca și el.

Acesta a spus că principalul model în viață și ceea ce l-a motivat cel mai mult să acceadă într-o structură militară îl reprezintă tatăl său, jandarm cu o vechime de aproximativ 20 de ani în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Citu este sub asediu! Lia Olguta Vasilescu trage cu tunul

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020.  Fostul ministru, Lia Olguța Vasilescu, a criticat dur acest împrumut.

Olguța Vasilescu este revoltată de modul cum Guvernul Orban administrează bugetul,”unde se duc banii, dle Cîțu? „, întreabă fostul ministru pe facebook

„Văd la Realitatea Tv cum o domnișoară încearcă să îi pună întrebări de genul „nu-i așa că…” lui Fenechiu. Laitmotivul zilei e că a început și PNL să se împrumute cât PSD. Greșit, păpușă frumoasă! PNL se împrumută TRIPLU, față de PSD.
În 3 luni, PNL s-a împrumutat 40 miliarde lei!!!!!!! 40!!!!
Și mai grav este că, prin împrumuturile făcute, dl Cîțu a sabotat, în mod deliberat, capitalul românesc.
Cele mai multe împrumuturi s-au făcut în moneda națională, ceea ce a condus la creșterea dobânzilor, cu efecte negative puternice în special la nivelul IMM-urilor, care, știți bine, peste 90 % sunt firme românești.
Totodată, a pus presiune pe cursul valutar, obligând BNR să arunce pe piață 1,3 mld. euro din rezervă valutară pentru a apară leul.
Toate acestea sunt costuri pe care le vom suportă noi, cetățenii, nu dl. Cîțu care a și spus că ”ei nu vin cu bani de acasă”.
Problema cea mai mare însă rămâne: unde se duc banii, dle Cîțu?
În autostrăzi nu sunt. Ați tăiat finanțările la toate șantierele începute de PSD.
În dezvoltare locală nu sunt. Ați tăiat 30 mld. de la fondurile comunităților locale.
În programele de investiții lansate de PSD nu sunt. Ați închis StartUp Nation. Ați oprit Prima Casă, deși Cîțu zice azi că încă nu. Păi dacă de la 2 mld ați pus în buget doar 200 de milioane, poți să mai spui că e funcțional? Ați anulat programul pentru stațiunile balneare. Ați tăiat finanțarea pentru construcția de grădinițe cu profil sportiv. Și lista poate continuă.
Nici în spitale nu sunt. Ați tăiat și aici bugetul. Nici la școli sau programe educaționale, unde avem cel mai mic buget că pondere în PIB din ultimii ani.
Ce naiba fac ăștia cu banii???”, scrie fostul ministru PSD.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend