spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Galerie foto! Sute de oameni au cerut demisia conducerii Spitalului – Medicii vinovati au fost suspendati si nu comenteaza

Facebook Twitter Google+
Galerie foto! Sute de oameni au cerut demisia conducerii Spitalului – Medicii vinovati au fost suspendati si nu comenteaza

În jur de 100 de oameni protestează de mai bine de două ore în faţa Spitalului Municipal Curtea de Arges, cerând demisia conducerii si pedepsirea medicilor „criminali”, cei care, printr-un diagnostic pus gresit au lăsat să moară cu zile un copil de numai 8 ani.

Povestea lui Andrei Turcu a impresionat o ţară întreagă si a tras, încă o dată, un puternic semnal de alarma asupra sistemului sanitar din România. Lipsa unor simple analize sau a transferului la un spital mai mare au dus la moartea in chinuri a pacientului, lucru dovedit de altfel si de autopsia si declaratiile medicilor legisti din Pitesti.

Reprezentanţi ai familiei, colegi, vecini sau pur si simplu oameni impresionati de aceasta poveste, oameni care de-a lungul timpului au avut de suferit de pe urma sistemului sanitar dar si a indiferentei unor medici, s-au alăturat protestului, scandând ore intregi „Stop indiferenţei”, „criminalii” sau „demisia”.

Sorina Honţaru a făcut primele suspendări

mars (8)În timp ce oamenii protestau în fata unităţii spitalicesti, o comisie formată din membrii ai Directiei de Sănătate Publică Arges, condusă de directorul Sorina Honţaru, membrii au manageriatului spitalului si ai conducerii municipiului si chiar reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au demarat cercetările în vederea stabilirii exacte a cauzelor morţii si pedepsirea vinovatilor.

„Noi am demarat de ieri ancheta si controlul la Spitalul Municipal Curtea de Arges suntem in plin control, inca nu l-am terminat insa va pot spune care sunt primele masuri care au fost luate – Spitalul Municipal Curtea de Arges a fost sanctionat cu o amenda de 10.000 de lei si au fost suspendati cei doi medici pediatrii pe perioada cercetarii. Spitalul a fost sanctionat pentru nerespectarea indicatiilor date de Directia de Sănătate Publică, considerăm că copilul trebuia transferat la o unitate spitalicească de rang superior si de specialitate, adică Spitalul Judeţean Pitesti care are sectie de Infectioase copii si să nu fie tinut aici. Din punct de vedere medical nu facem noi ancheta, o face Colegiul Medicilor care s-a autosesizat si ancheta este in derulare.”, a declarat Simona Honţaru.

Medicii acuzaţi nu au oferit nici un fel de explicatii, nici celor de la DSP si nici oamenilor revoltati din strada. Cert este ca in momentul de fata este clar faptul ca diagnosticul a fost pus gresit, s-a recomandat un tratament care nu avea legatura cu boala copilului si, in fisele de observatie, nu a fost recomandat nici un ecograf sau radiografie.

mars bunPoze cu Andrei si zeci de lumanări s-a aprins in memoria micutului in fata Spitalului Municipal Curtea de Arges. Băiatul care a plecat prea repede din această lumea va fi înmormântat mâine, in comuna sa natală, Corbeni.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....