spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

GALERIE FOTO! Stadionul nimǎnui se degradeazǎ pe zi ce trece sub presiunea intereselor

Facebook Twitter Google+
GALERIE FOTO! Stadionul nimǎnui se degradeazǎ pe zi ce trece sub presiunea intereselor

#Nu s-a mai alocat nici un leu pentru investiţii în zonǎ

#Argeşenii care aleargǎ seara pe stadion, nemulţumiţi de condiţii

E varǎ, e cald iar tinerii din Curtea de Argeş nu au prea multe variante de petrecere a timpului liber sau de a face mişcare. Una dintre puţinele locaţii de acest gen este Stadionul Municipal unde însǎ condiţiile lasǎ mult de dorit şi asta pentru cǎ cel puţin în acest an, din bugetul local nu s-a mai alocat nici mǎcar un leu pentru investiţii la baza sportivǎ.

„Contractul cu SPU s-a încheiat, nu a mai fost prelungit”

Pânǎ în anul 2017, Stadionul Municipal a fost dat în pazǎ şi administrare Serviciului Public de Salubritate Urbanǎ, contractul încetând însǎ la începutul acestui an. „Din ianuarie noi nu mai avem contract, a expirat şi nu a mai putut fi prelungit pentru cǎ juriştii primǎriei au spus cǎ a fost scos un paragraf din lege şi nu se mai poate” a declarat pentru PROFIT Cǎtǎlin Nastea, directorul SPU. De asemenea acesta a mai precizat cǎ, ţinând cont cǎ nu mai existǎ un contract valabil, societatea pe care o conduce nu a mai putut investi, nici mǎcar în lucrǎri de întreţinere, nici un leu pentru stadion.

Imaginile dovedesc, stadionul se degradeazǎ de la o zi la alta

Aşa cum se poate vedea şi în imaginile alǎturate, de la o zi la alta Stadionul Municipal din Curtea de Argeş se degradeazǎ. Tribunele de ciment se macinǎ iar gardurile abia mai rezistǎ. Clǎdirea administrativǎ are nevoie urgentǎ de renovare şi pânǎ nici la tribuna oficialǎ nu s-a mai înlocuit vreo stinghie de la bǎnci. Mai mult decât atât, ceea ce în urmǎ cu ani de zile a fost cel mai bun şi mai modern gazon din ţarǎ acum a devenit o suprafaţǎ verde acoperitǎ cu trifoi înflorit.

Intreţinerea acoperitǎ din închirierea terenului sintetic

Singurul venit dacǎ îi putem spune aşa, al stadionului este închirierea terenului sintetic din faţa acestuia. „Cu banii de la sintetic reuşim sǎ cumpǎrǎm beniznǎ, vopsea, ierbicide, detergent şi ce ne mai trebuie pe aici ca sǎ nu lǎsǎm totul în paraginǎ. Gazonul e terminat, e plin de trifoi, tribunele vedeţi cum aratǎ… Ne descurcǎm cum putem pentru cǎ anul acesta nu am primit nici un leu pentru nimic” spune Mihaela Nastea, cea care se ocupǎ de stadion.

Din pǎcate însǎ nici închirierea terenului sintetic nu va mai fi posibilǎ multǎ vreme şi asta pentru cǎ de investiţii e nevoie şi aici. O orǎ de joc pe teren este 40 de lei pânǎ în orele 16.00 şi 60 de lei dupǎ ora 17.00. Suprafaţa de joc nu mai este însǎ în stare prea bunǎ iar gardul este rupt şi ruginit aşa cǎ multe dintre mingi se sparg în ultima perioadǎ iar achiziţionarea altora se face tot din banii strânşi din închiriere.

40.000 de euro ar costa doar schimbarea gazonului

Aşadar, pentru ca Stadionul Municipal Curtea de Argeş sǎ mai poatǎ fi salvat din a ajunge o ruinǎ e nevoie de investiţii şi asta rapid. Conform calculelor fǎcute de specialiştii care au construit Arena Naţionalǎ, numai înlocuirea gazonului ar costa aproximativ 40.000 de euro şi asta pentru cǎ restul investiţiei fǎcute cu ani în urmǎ de Benone Lazǎr mai este bunǎ. In plus, tribunele trebuie înlocuite total iar clǎdirea administrativǎ renovatǎ şi ea. Mai mult decât atât, grupurile sanitare sunt pe punctul de a deveni nefuncţionale.

Ghiţǎ e ferm: „Noi nu avem destui oameni nici la drumuri nici la spaţiile verzi, ce sǎ facem cu stadionul?

In urmǎ cu douǎ luni de zile, surse din cadrul primǎriei Curtea de Argeş declarau cǎ pe ordinea de zi a consiliului local va fi un proiect de hotǎrâre în urma cǎruia Stadionul Municipal va fi trecut în administrarea Serviciului Public de Gospodǎrire Comunalǎ. Din motive numai de ei ştiute, cei aflaţi la conducerea oraşului ar fi retras în ultimul moment proiectul din şedinţǎ.

Chestionat pe marginea acestui subiect, Ioan Ghiţǎ, directorul SPGC este ferm. „Eu am spus şi mǎ repet. Nu vrem noi stadionul, ce sǎ facem cu el atâta vreme cât nu avem oameni destul nici la spaţiile verzi şi nici la drumuri. Ducem lipsǎ de personal şi nici mǎcar nu vin oameni sǎ se angajeze. La stadion îţi trebuie oameni pentru întreţinere… Ce sǎ fac eu cu stadionul?”  a declarat Ioan Ghiţǎ redactorilor PROFIT.

Aşadar, autoritǎţile locale trebuie sǎ gǎseascǎ, într-un timp cât mai scurt, cea mai bunǎ soluţie pentru singura bazǎ sportivǎ din oraş. E nevoie urgentǎ de investiţii majore pentru ca tinerii care acum reclamǎ condiţiile proaste sǎ aibǎ, într-adevǎr, un loc de relaxare şi petrecere a timpului în aer liber.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....