Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO – La Albeştii de Argeş se construieşte o grădiniţă nouă şi se reabilitează dispensarul comunal

Publicat

in

Conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, președintele Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru si in Comuna Albeștii de Argeş  pentru a verifica si apoi lauda cu realizarile de aici.

Potrivit CJ Argeş, cele mai importante realizări in Albeștii de Argeş sunt:

– Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ:
• Reabilitare Școala Generală clasele I-IV sat Dumirești
• Reabilitare, modernizare grup sanitar și reparații acoperiș la Școala Gimnazială Albeștii – Pământeni
• Amenajare spațiu și dotare centrală termică la Școala Gimnazială Albeștii – Pământeni
– Prin programul guvernamental PNDL II, dar și prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș, în comuna Albeștii de Argeș este în stadiu avansat de execuție proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apă.
– Pentru anul 2019, este prioritară reabilitarea dispensarului comunal, asta după ce va fi efectuată o expertiză a actualei clădiri.

„Și în comuna Albeștii de Argeș am vizitat principalele proiecte. Vă reamintim că sănătatea, educația și infrastructura sunt prioritățile noastre în acest mandat. Acum și aici școlile au toaletele în interior. De asemenea, am vizitat stația de alimentare cu apă, un proiect pe PNDL II, aflat în fază de execuție în procent de 80 %. Mă bucur nespus că facem echipă împreună. Avem un alt obiectiv urgent care trebuie demarat în 2019. Este vorba despre dispensarul uman. În primă fază trebuie făcută o expertiză a clădirii. În funcție de rezultatul expertizei, fie vom reabilita actuala clădire, fie ne orientăm către o altă locație, și asta pentru că și cetățenii comunei Albeștii de Argeș au nevoie de o asistență medicală normală.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

„Vă mulțumesc pentru ajutorul acordat și sperăm ca și în viitor să ne puteți ajuta pentru implementarea proiectelor în comuna Albeștii de Argeș.” – Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului atrage atenția asupra poluării

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe, cere autorităților locale din țară să intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care și le-au asumat privind planurile integrate de calitate a aerului.

Costel Alexe a spus duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că procedura de infringement pe Bucureşti, Braşov şi Iaşi privind calitatea aerului ne afectează ca ţară, precizând că dincolo de faptul că România trebuie să-şi rezolve problema în raport cu Comisia Europeană, trebuie să asigurăm cetăţenilor României condiţii sănătoase de viaţă.

“Autorităţile publice locale din ţară, inclusiv cele din Iaşi, ar trebui să-şi intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat prin hotărâri de consiliu local în aceste planuri integrate de calitate a aerului. Solicit Primăriei Iaşi să realizeze raportul privind starea de sănătate a populaţiei pentru a vedea exact cum sunt afectaţi ieşenii de poluarea aerului din municipiu“, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a amintit faptul că există un raport făcut de Institutul Naţional de Sănătate Bucureşti, care arată că “avem probleme şi asocieri certe în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare în zonele în care aerul este foarte poluat“.

“La Iaşi vreau să cred că în perioada următoare administraţia publică locală va implementa cu paşi repezi toate acele măsuri pe care şi le-a asumat în 2018. Este inadmisibil ca abia în 2019, autorităţile centrale şi locale să se pună la masă pentru a hotărî că trebuie să facă nişte paşi în ceea ce priveşte deblocarea proiectului şoselei de centură“, a afirmat Costel Alexe.

Totodată, ministrul Mediului a anunţat că în acest an, municipiile Iaşi şi Braşov vor beneficia de două laboratoare mobile, astel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului să poată interveni ori de câte ori va fi necesar, conform news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură surpriză! Florin Cîțu anunță o ‘bombă’ la audierea sa din Parlament

Publicat

in

De

Florin Cîțu propus pentru același portofoliu în Guvernul Orban II, anunță o ‘bombă’ la audierea sa de luni. ‘Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020’.

”Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creşterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât şi în 2020”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Cîţu, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor în Guvernul Orban II, va fi audiat, luni, de la ora 12.00, de comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend