Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

GALERIE FOTO ! Elevii de 10 la Evaluarea Națională, premiați de Consiliul Județean

Publicat

in

Sunt frumoși, deștepți, sociabili și, mai ales, știu încă de pe acum ce vor să facă în viață. Așa ar putea fi descriși cei 24 de copii merituoși, elevii de nota 10 ai județului Argeș la Evaluarea Națională, care astăzi s-au întâlnit, la Consiliul Județean Argeș, cu președintele Dan Manu, vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă și inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

Întâlnirea de astăzi a fost programată încă de săptămâna trecută, după afișarea rezultatelor, când președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a ținut să îi felicite personal pentru rezultatele deosebite. Atunci, președintele i-a contactat telefonic pe toți performerii cu notă maximă la evaluarea națională și le-a transmis felicitări, atât lor, dar și părinților și profesorilor, care i-au sprijint pe drumul către această reușită.

A fost o întâlnire relaxată, în cadrul căreia s-a discutat și despre opțiunile lor legate de liceul pentru care vor opta. Cu toții se vor înscrie în această săptămână la liceele de top din județul Argeș. În ceea ce privește cariera pe care o vor urma, cei mai mulți dintre ei au spus că doresc să studieze Medicina, cei drept, spre încântarea președintelui Dan Manu, medic de profesie, dar și Arhitectura, Fizica, domeniul IT sau Cercetare.

Cu această ocazie, au primit din partea președintelui Dan Manu un mic cadou, o legitimație care le permite accesul gratuit pentru vizitarea și participarea la evenimentele organizate în cadrul instituțiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean (spectacole organizate de instituțiile CJ Argeș, dar și vizitarea muzeelor din Argeș aflate în administrarea acestor instituții). De asemenea, s-a stabilit ca la începutul lunii septembrie, Consiliul Județean Argeș să organizeze pentru ei o excursie la cele mai importante obiective turistice din județ.

A urmat apoi o vizită în Cabinetul președintelui Dan Manu. Aici, copii au avut ocazia să stea la biroul președintelui Consiliului Județean Argeș și să afle informații despre tot ceea ce presupune această funcție. Cine știe, peste câțiva ani, când vor fi oameni realizați profesional, vor alege și acest domeniu politico-administrativ și vor ajunge președinte sau vicepreședinte în administrația județeană.

“În aceste zile, ei sunt valorile naționale ale Argeșului, ei sunt mândria județului nostru. Consiliul Județean Argeș îi susține și îi promovează. Întâlnirea de astăzi nu va fi și ultima. Am stabilit să ne vedem periodic, iar acțiunile ce vor fi organizate de Consiliul Județean Argeș pentru tineri vor avea la bază propunerile venite din partea lor.” – a declarat președintele Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

Copiii au fost aștepți și cu surpize dulci și baloane colorate. Cofetăria “Un băiat și o fată” s-a alăturat demersului Consiliului Județean Argeș de a îi recompensa pe elevii de 10 la Evaluarea Națională, pregătind un spectaculos Candy Bar personalizat, cu prăjituri delicioase în cele mai apetisante forme și culori.

Ei sunt mândria Argeșului – Elevii de 10 la Evaluarea Națională

 1. Andreea Daria Ivaşcu – Colegiul Naţional Dinicu Golescu, Câmpulung
 2. Miruna Ana Maria Stoica – Colegiul Naţional Zinca Golescu, Piteşti
 3. Elena Maria Pîrlici – Şcoala Adrian Păunescu, Piteşti
 4. Alexandra Elena Filip – Şcoala Armand Călinescu, Curtea de Argeş
 5. Ştefan Costin Marin – Şcoala I.L. Caragiale, Piteşti
 6. Bogdan Marian Georgescu – Şcoala Ion Pillat, Piteşti
 7. Dragoş Tiberiu Mihalcea – Şcoala Ion Pillat, Piteşti
 8. Sorana Ioana Ulmeanu – Şcoala Ion Pillat, Piteşti
 9. Ştefan Gabriel Mihalcea – Şcoala Mihai Eminescu, Piteşti
 10. Raluca Gabriela Negrea – Şcoala Mihai Eminescu, Piteşti
 11. Teodora Alexandra Pahonţu – Şcoala Mihai Eminescu, Piteşti
 12. Anda Teodora Robea – Şcoala Mihai Eminescu, Piteşti
 13. Andra Maria Bălălău – Şcoala Mircea cel Bătrân, Curtea de Argeş
 14. Ioana Alexandra Bratu – Şcoala Mircea cel Bătrân, Curtea de Argeş
 15. Ştefania Mara Ionescu – Şcoala Mircea cel Bătrân, Piteşti
 16. Horia Filip Rădulescu – Şcoala Mircea cel Bătrân, Piteşti
 17. Tasia Topliceanu – Şcoala Mircea cel Bătrân Piteşti
 18. Simona Maria Ene – Şcoala Mircea Eliade, Piteşti
 19. Vlăduţ George Bălănică – Şcoala Nae A. Ghica, Rucăr
 20. Daria Elena Toma – Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga, Piteşti
 21. Maria Teodora Roşu – Şcoala Traian, Piteşti
 22. Andrei Marius Blidaru – Şcoala Beleţi Negreşti
 23. Eduard Constantin Neamu – Şcoala Gimnazială Nr 2, Piteşti
 24. Maria Monica Radu – Şcoala Ion Pillat, Piteşti

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Publicat

in

De

Fostul premier PSD, Adrian Năstase, a răbufnit la adresa lui Cristian Tudor Popescu.

Năstase amenință că va acționa în instanță postul Digi 24, respectiv pe CTP, dacă televiziunea nu-i va difuza dreptul la replică.

„Ieri seara, a fost difuzat, la emisiunea “Cap limpede”, la Digi 24, un drept la replica al meu:

Domnului Dumitru Rahău Director editorial, Digi 24

Bucuresti, 17 februarie 2020

Domnule Director editorial,

Recent, am vizionat înregistrarea emisiunii ”Cap limpede”, din data de 14 februarie 2020.

În acea emisiune, jurnalistul CT Popescu a prezentat, cu rea credință, circumstanțele în care a avut loc tentativa mea de suicid, din 20 iunie 2012.

În esență, a a afirmat că mi-as fi ”băgat unghia in gât ca pitigoiul” in acea ”mascaradă de sinucidere”, că dl. Beuran ”m-ar fi gâdilat sub gusulită”, că as fi stat internat ”neavând nimic” ”decât rău de pârnaie in formă agravată” . Și a continuat, timp de mai multe minute, aceste minciuni, calomnii și insulte.

Nu mă aștept ca C.T. Popescu să fi înțeles motivația gestului meu din acea zi și acest lucru nici nu are importanță pentru mine. El a prezentat însă, cu rea credință, acele circumstanțe, afectându-mi, în acest fel, dreptul la propria imagine, onoarea și reputația.

Vă solicit, de aceea, ca, în conformitate cu regulile CNA, să fie prezentat public, integral, acest punct de vedere, în proxima emisiune ”Cap limpede” a lui C.T. Popescu, pe aceeași durată de timp, adăugându-se, la aceste rânduri, citatele relevante din Ordonanța procurorului șef de secție din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, Valentin Horia Șelaru, din 24 august 2012, din Dosarul 560/P/2012:

…„11.5. Din probele administrate în cauză a rezultat că, ajunși în încăperea apartamentului nr.l de la parterul imobilului, condamnatul NĂSTASE ADRIAN și-a luat mai multe cărți din bibliotecă, pe care le-a așezat pe masă, apoi s-a așezat în fotoliu și l-a invitat pe comisarul șef de poliței COSTEA NICOLAE să se așeze pe fotoliul alăturat, după care, de lângă corp, cu mâna stângă a scos un revolver pe care l-a îndreptat spre cap pentru a se sinucide. Instantaneu acest gest a fost urmat de intervenția ofițerului de poliție COSTEA NICOLAE, care s-a repezit spre mâna cu care condamnatul ținea arma pentru a-l dezarma. Condamnatul s-a opus și s-a luptat să păstreze arma în mână și să o îndrepte spre cap, iar în confruntarea desfășurată, cei doi s-au ridicat în picioare, s-au deplasat haotic prin încăpere, polițistul reușind să-și introducă degetele de la mâna dreaptă (arătător și mijlociu) în spațiul dintre percutorul cocoșului și butoiul revolverului, pentru a împiedica declanșarea focului. În acest context, într-un moment imediat ulterior s-a declanșat un foc de armă, intervenția ofițerului de poliție COSTEA NICOLAE pentru dezarmarea lui NASTASE ADRIAN a continuat și astfel a reușit să-i smulgă arma din mână, să o arunce în încăpere, să-l imobilizeze la pământ și să-i pună cătușele.” …

. „Astfel, faptul că ofițerul de poliție COSTEA NICOLAE a blocat demersul condamnatului de a se împușca în cap prin introducerea degetelor de la mâna dreaptă (arătător și mijlociu) în spațiul dintre percutorul cocoșului, și butoiul revolverului rezultă din expertiza medico legală traumatologică, care a confirmat leziunile la degetele de la mâna dreaptă a ofițerului de poliție.”

… „111.2. Cele descrise sunt dovedite, relevante fiind precizările din declarația martorului COSTEA NICOLAE care a arătat că: „…După ce s-a așezat pe fotoliu, m-a invitat și pe mine să iau loc pe fotoliul alăturat. În acel moment, a afirmat „îmi cer scuze că vei fi implicat într-un eveniment deosebit”. Auzind această afirmație, m-am alarmat și mă gândeam ce dorea să spună, ori ce dorea să facă, deoarece nu observasem să aibă nimic asupra sa, în afară de cărțile pe care le luase din bibliotecă. În momentele imediat următoare, l-am observat cum duce mâna spre stânga corpului, spre șezutul fotoliului pe care stătea. Când i-a revenit mâna, am văzut în mâna acestuia un revolver. Realizând ceea ce dorește să facă, m-am repezit asupra mâinii în care ținea arma pentru a-l dezarma. În momentele imediat următoare, între mine și Adrian Năstase a avut loc o confruntare fizică, în sensul că eu încercam să-i iau arma din mână, iar el încerca să-și îndrepte arma spre cap. De aceea ne-am ridicat în picioare și ne-am deplasat prin încăpere, eu reușind să introduc degetele de la mâna dreaptă (arătător și mijlociu) în spațiul dintre percutorul cocoșului și butoiul revolverului pentru a împiedica declanșarea focului. Arăt că nu a avut loc o luptă, întreg efortul fizic, atât al meu cât și al lui Adrian Năstase, fiind canalizat spre intenția fiecăruia: eu de dezarmare, iar el de îndreptare a armei spre propriul cap, întreg comportamentul acestuia relevând că dorea să se sinucidă. La un moment dat, în eforturile mele de a-l dezarma, s-a declanșat un foc de armă, după care la scurt timp am reușit să-i smulg arma din mână și să o arunc în încăpere, unde de altfel a și fost descoperită de echipa de cercetare. După ce l-am dezarmat, deoarece se zbătea, l-am imobilizat la pământ și apoi i-am aplicat cătușele, observând că în partea superioară dreaptă a cămășii cu care era îmbrăcat sunt pete pe care le-am apreciat a fi de sânge, realizând astfel că Adrian Năstase a reușit să se împuște.”…

… „Pe de altă parte, sub acest aspect, examenul psihiatric efectuat la data de 21.06.2012 este relevant și a evidențiat că: „… secundar unui factor de stres major NĂSTASE ADRIAN are o tentativă de suicid a fost atent plănuită cu aspect altruist, considerând că își salvează familia și imaginea publică de la viitoare presiuni mediatice și juridice și apreciind ca fiind onorabil gestul său (altruist), fără regret față de tentativa de suicid atent plănuită. A negat intențiile autolitice de la momentul examinării , susținând că ar fi penibil să repete gestul, fără ideație de intensitate delirantă evidentă sau tulburări calitative de percepție la data examinării, orientat temporo-spațial auto și allopsihic. La data de 22.06.2012 consultul psihiatric a relevat că pacientul este aparent fără manifestări psihopatologice care să indice o suferință psihiatrică.” …

… „IV. 1 . La Spitalul Clinic de Urgență București, unitatea de primiri urgențe a evaluat pacientul care era conștient, cooperant, prezenta patru plăgi prin împușcare penetrante, deltoidian drept subclavicular drept și în regiunea cervicală anterolaterală care era și deformată”….

Nu-mi face plăcere să-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revoltă al meu, motivat sau nu, justificat sau nu, să rămână în amintirea familiei sau a prietenilor mei ca un gest dezonorant, de lașitate.

De aceea, dacă acest drept la replică nu va fi prezentat în totalitate, în proxima emisiune a luiC.T.

Popescu, voi acționa în justiție, în solidar, postul și pe autorul emisiunii, în baza prevederilor”, scrie Adrian Năstase, pe blog-ul personal.

Vezi și

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

Publicat

in

De

Jurnalistul Oreste Teodorescu lansează un avertisment la adresa tuturor partidelor care se vor alternative la PSD.

Oreste trage un semnal de alarmă și precizând că „dacă nu vor începe cu adevărat reforma și reconstrucția sistemului, vor dispărea violent și ireversibil”.

Partidele care susțin parcursul european, Civilizația occidentala și progresul spiritual și material al României trebuie sa înțeleagă ca cei dispuși sa le voteze așteaptă in primul rând ca ele sa nu semene cu PSD… credeți ca liberalii, useristii sau pemepistii au atins maturitatea necesară încât sa facă cu adevărat o altfel de politica decât cea a populismului, manipulării și a jefuirii banului public?

Pentru a afla, trebuie sa ii vedem in exercițiul functiunii… însă îmi permit sa ii avertizez pe toți, ca dacă nu vor începe cu adevărat reforma și reconstrucția sistemului, vor dispărea violent și ireversibil! Și ca sa reusesasca, noi toți ar trebui sa fim vigilenți și reactivi! Suntem mulți, ne-am trezit din capcanele ideologiei gaunoase și avem așteptări mari! Nu mai toleram incompetenta și minciuna! Iar dacă vom deveni iar nepăsători și dezabuzați, atunci ne meritam soarta!”, atenționează Oreste.

Vezi și

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend