Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

GALERIE FOTO – DURERE FĂRĂ MARGINI LA NOAPTEŞ ! Tânărul Daniel Diaconescu a fost înmormîntat

Publicat

in

– Rîuri de lacrimi a vărsat multimea de tineri prezenţi la inmormantare iar durerea i-a ingenucheat

Cu puţin timp în urmă Daniel Diaconescu, tanarul de doar 21 ani mort duminica, inecat in lacul de la Zigoneni, a fost inmormantat in cimitirul ortodox de la Noaptes.  Un sobor de 6 preoţi a oficiat slujba de inormantare, peste 150  persoane fiind alături de familia îndoliată, majoritatea tineri. Părinţii, bunicii şi prietenii lui Danuţ au suportat cu greu ceremonia şi despărţirea de tânărul în vârstă de doar 21 de ani. Şocaţi de cele întâmplate şi îndureraţi, apropiaţii s-au rugat la căpătâiul băiatului, ţinând în mâini fotografiile cu el. Preoţii au încercat să îi îmbărbăteze pe apropiaţii lui Dănuţ, o misiune care s-a dovedit extrem de grea, inclusiv unul dintre prelaţi aproape vorbind in  lacrimi în timpul predicii. Multimea de tineri, baieti si fete au varsta siroaie de lacrimi, unii plangand pe toata durata ceremoniei religioase, altii cazand practic in genuchi rapusi de durere, gandind ca de astazi nu il vor mai vedea niciodata pe bunul lor prieten. In ciuda caldurii excesive, ceremonia a emotionat intreg cartierul Noaptes dar si pe toti cei care , neputand ajunge la inmormantare, au fost toata ziua cu gandul la baiatul de nota 10, Daniel Diaconescu.

Vom reveni cu amanunte !

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Plăţi nelegale la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” din Curtea de Argeş!

Publicat

in

De

După cum anunțam și în edițiile precedente ale ziarului nostru, Curtea de Conturi a României a făcut public cel mai recent raport de activitate privind controalele desfăşurate la instituţiile publice din ţară. Conform raportului, în perioada februarie-decembrie 2017 ar fi fost efectuate plăți nelegale în sumă de 13.934 lei reprezentând drepturi salariale acordate peste nivelul prevăzut de reglementările aplicabile în vigoare urmare încadrării necorespunzătoare a doi doi salariați din cadrul Liceului Tehnologic „Ferdinand I” Curtea de Argeș. „În timpul misiunii de audit persoanele cu atribuții din cadrul entității au stabilit întinderea prejudiciului adus bugetului local, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 15.575 lei, din care 13.934 lei reprezintă plăți nelegale efectuate din fonduri publice şi 1.641 lei accesorii fiscale aferente. Prejudiciul adus bugetului entităţii, în suma certă de 15.575 lei, face obiectul prevederilor art.2 alin.1 și alin 3 din Legea nr. 78 din 28 martie 2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială”, se arată în raport.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Curtea de Argeș, maidanezii își fac de cap… pe banii noștri !

Publicat

in

De

Desi ziarul nostru, alături de alte publicații locale, scrie de mai bine de un an despre problema maidanezilor dar si despre incidentele provocate de acestia, nici pana acum, februarie 2020, nimeni din primarie nu a iesit sa explice public daca exista vreo idee, macar, de limitare a inmultirii cainilor fara stapan. Au fost ceva tentative de discutii, au fost insarcinari usoare date SPGC care se vaita ca nu are resursele financiare si umane pentru a limita numarul cainilor fara stapan dar.. in rest nimic concret cu efecte vizibile. Singurul fapt concret dar recoltator este raportul Curţii de Conturi după auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară care a avut loc în perioada 04.09.2019 – 16.10.2019. Astfel, potrivit acestui raport facut public la inceputul acestui an, „au fost efectuate plăți nelegale, în sumă estimată de 4.577 lei, pentru care se datorează accesorii fiscale aferente de 581 lei, reprezentând diferența dintre marja de profit aplicată asupra contravalorii serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân, prestate și facturate de operatorul economic desemnat, acceptate la plată și decontate de către UATM Curtea de Argeș, și marja de profit aprobată prin hotărârea autorității deliberative a unității administrativ-teritoriale, aplicabilă serviciilor menționate”.

Mai pe scurt, primaria a cheltuit ceva bani pentru serviciul de de gestionare a câinilor fără stăpân dar… ilegal si, iată, ineficient. In aceste condiții, după ce SPU nu s-a mai ocupat de strângerea câinilor de pe străzile oraşului până în luna mai a anului trecut, situația maidanezilor a devenit una problematică doar pentru locuitori, nu si pentru administrația publică. „Ăștia nu sunt conștienți de acest fenomen care se acutizează exclusiv pe seama nepăsării lor, a primarului și a cetei de consilierii . Nu avem nimic cu animalele, dar să refuzi ajutorul unor ONG-uri pentru a strînge și steriliza câinii fără stăpân, arată neputința și nesimțirea oamenilor din primărie. AU de suferit și oamenii dar și animalele !”, spune un arge;ean, locuitor al strazii 1 Decembrie care reclamă faptul ca o ceată de circa 12 maidanezi isi face de cap printre blocurile de peste drum de Parcul fantana lui Manole.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend