spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Fumatul – epidemia care face cele mai multe victime la nivel global

Facebook Twitter Google+
Fumatul  – epidemia care face cele mai multe victime la nivel global

Ultimele decenii au produs o schimbare de perspectivă asupra tutunului și asupra efectelor sale. Primii ani după cel de-al Doilea Război Mondial au consacrat fumatul drept o activitate rezervată elitelor sau persoanelor în ascensiune pe plan social. Mijloacele de producție în masă și dorința marilor companii producătoare de tutun de a câștiga cât mai mulți clienți au transformat fumatul într-un obicei tot mai răspândit, dar, în aceeași perioadă, au început să apară și primele studii care făceau legătura dintre tutun și multiple afecțiuni medicale foarte grave.

O importantă luptă s-a dus în spațiul public și la nivel instituțional pentru a recunoaște fumatul drept un obicei nociv cu efecte extrem de grave asupra sănătății, reușind, începând cu anii ’90 în America, să apară măsuri restrictive în legătură cu promovarea fumatului sau cu practicarea lui în spații închise. Ulterior, aceste măsuri au fost preluate și de alte state, devenind tot mai extinse în Occident.

O asigurare de sănătate reprezintă un instrument necesar pentru a contracara efectele fumatului asupra plămânilor

Statisticile arată faptul că sunt, în momentul actual, 1,1 miliarde de fumători și că anual mor aproximativ 7 milioane de persoane la nivel global din cauza fumatului. Organizația Mondială a Sănătății a ales ziua de 31 mai ca fiind Ziua Mondială a Luptei Împotriva Fumatului pentru a ridica nivelul de conștientizare asupra pericolelor fatale la care tutunul îi supune pe fumători. Expunerea problemelor de sănătate cauzate de fumat este necesară pentru a-i informa pe oameni despre adevărata față a acestui viciu. O persoană care fumează are la dispoziție opțiunea încheierii unui contract cu un furnizor de asigurări private de sănătate precum MediHelp Internațional pentru a beneficia de o asigurare privată de sănătate care îi va permite accesul la o rețea de peste 425,000 de clinici și spitale oriunde în lume. O astfel de asigurare medicală îi oferă beneficiarului posibilitatea să își aleagă spitalul sau medicul specialist pe care îl preferă, acoperind și costurile intervențiilor.

Problemele de sănătate pe care le putem dezvolta din cauza fumatului sunt extrem de grave și nu afectează doar unul dintre organe. Principalele boli sunt cele ale plămânilor. Tusea, predispoziția pentru răceală sau respirația șuierătoare sunt doar cele mai puțin grave probleme pe care un fumător le poate dezvolta. O asigurare medicală privată acoperă serviciile de prevenire, astfel încât persoanele fumătoare să efectueze controale medicale periodice și să aibă o evidență clară a stării lor de sănătate. În acest fel se pot reduce considerabil șansele de a dezvolta o afecțiune gravă, precum: cancerul pulmonar, pneumonie sau emfizem pulmonar. Fumatul este principala cauză a 84% dintre decesele provocate de cancer pulmonar și a 83% din decesele provocate de o boală pulmonară obstructivă cronică. Tratamentul pentru astfel de condiții este costisitor, provocând un dezechilibru financiar persoanelor care au nevoie de îngrijire medicală.

Asigurarea de sănătate privată de la MediHelp Internațional include și un sistem de decontare directă a plăților către instituțiile medicale, iar acest lucru înseamnă că pacienții nu trebuie să se îngrijoreze de aspectele financiare, ci se pot concentra pe crearea celui mai bun cadru de vindecare.

Ce se întâmplă cu organismul unei persoane care fumează și de ce o asigurare medicală este necesară pentru a reduce efectele negative

Tutunul care arde eliberează peste 4,000 de elemente toxice, printre care nicotina, monoxid de carbon sau gudron. În urma interacțiunii dintre celulele pulmonare sănătoase și acestea, celulele pot deveni canceroase, iar plămânii îmbătrânesc mai repede și devin mai puțin capabili să se apere de infecții. Fumatul distruge țesutul pulmonar, ceea ce rezultă într-o captare a unei cantități mai mici de oxigen. Acest lucru dăunează diverselor părți ale corpului care sunt mai puțin oxigenate.

Plămânii nu sunt singurii afectați de țigarete. Creierul are și el de suferit, un fumător având de două ori mai multe șanse să sufere de un accident vascular cerebral. Din cauza lipsei de oxigen pielea îmbătrânește mult mai repede, uneori cu 10-20 de ani. Nivelul fertilității este afectat, de asemenea, atât la bărbați, cât și la femei. În egală măsură, fumatul reprezintă un pericol major și pentru inimă, întrucât crește riscul formării cheagurilor de sânge, a infarctului, a afecțiunilor coronariene sau a înfundării arterelor.

Riscurile la care se supun persoanele fumătoare sunt uriașe, de aceea, este indicat să găsească modalități pentru a-și conserva starea de sănătate. Cea mai bună soluție este renunțarea la fumat, dar acest proces este dificil din cauza formelor de sevraj. Printre cele mai întâlnite forme de manifestare ale acestei stări se regăsesc: starea de nervozitate sau anxietate, problemele de concentrare sau senzația de foame.

O asigurare privată reprezintă o altă soluție pentru a minimiza riscurile la care ne supune fumatul. Controalele medicale periodice la o rețea de clinici și spitale care oferă servicii medicale de cea mai înaltă calitate ne dau șansa să identificăm potențialele probleme de sănătate din timp și să acționăm conform sfatului medicului specialist.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....