spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Franța intervine în scandalul petrolierului britanic capturat în Iran și acuză Teheranul de ‘sechestrarea’ vasului

Facebook Twitter Google+

Ministerul francez de Externe a informat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, că este foarte îngrijorat în legătură cu capturarea de către autoritățile iraniene a unui petrolier britanic, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Parisul consideră că acest gest afectează serios eforturile pentru detensionarea situației din regiune.

„Am luat act cu îngrijorare de sechestrarea unei nave britanice de către forțele iraniene. Condamnăm cu fermitate această acțiune și ne exprimăm solidaritatea cu Marea Britanie”, se arată în comunicatul Ministerului francez de Externe.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Autoritățile britanice au transmis că nu au reușit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” și are 23 de persoane la bord.

Citește și: Transfer cu scandal pentru Ianis Hagi: ‘Regele’ spune că belgienii de la Genk trebuie să plătească despăgubiri .

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments