Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO si VIDEO ! Şi-a rupt cauciucurile maşinii într-o groapă din Curtea de Argeş – SUTE DE GROPI AU APĂRUT ÎN ASFALT

Publicat

in

Nu mai puţin de 16 sesizări privind numarul gropilor periculoase apărute pe strazile din Curtea de Argeş ne-au parvenit în ultimele zile.  Sesizările argeşenilor confirmă, astfel, ca dupa seria de ninsori care au alternat cu episoade de ger, numarul gropilor s-a triplat şi arată cît de prost au fost făcute „plombările” primăriei, multe în condiţii improprii.  Unul dintre mesajele trimise redacţiei aparţine unui cetăşean belgian care este stabilit de ceva ani in curtea de Argeş. Acesta a fost la un pas sa se rastoarne cu masina dupa ce un pneu s-a tăiat  instantaneu după contactul cu una din gropile orasului. ”  Starea drumurilor este un scandaloasa ! Astăzi am plecat din Curtea de Argeş spre Austria dar, deja după doar 3 km,  am intrat intr-o groapa adâncă, intr-o curba la drum …Anvelopa a explodat ! Mulțumesc Curtea de Arges !”

De precizat ca gropile de care se face vorbire se afla in zona Sipot ! Aşadar, atenţie sporita acolo dar si pe strazile din centrul orasului !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitura primită de Ion Iliescu! Câți bani pierde după eliminarea pensiilor speciale

Publicat

in

De

Camera Deputaților a votat, astăzi, eliminarea pensiilor speciale. Cei care vor avea de suferit sunt:

– parlamentarilor, pensiile judecătorilor, procurorilor;

– pensiile foștilor Președinți ai României pensiile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene;

– pensiile judecătorilor CCR pensiile membrilor Curții de Conturi;

– pensiile funcționarilor publici parlamentari pensiile corpului diplomatic şi consular pensiile personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice pensiile personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă.

Fostul președinte, Ion Iliescu primește și el  lovitura!  Acesta încasa o pensie de 3 916 lei lunar, care, însă, a crescut, cu 5,3% de la 1 aprilie 2018, apoi cu majorarea punctului de pensie, de la 1.000 de lei, la 1.100  de lei de la 1 iulie 2018.

Aceasta este pensie pe care o primește deoarece a muncit înainte de 1989. De asemenea,  mai primește și pensia specială pentru un mandat de deputat și trei mandate de senator, cel puțin 4.600 de lei.

Cea mai mare contribuție la venitul lunar este indemnizația de fost președinte care este 75 % din salariul preşedintelui în funcţie, adică 8.367 de lei. În total, circa 18.000 de lei, scrie click.ro.

Potrivit declaraţiei de avere a acestuia, Ion Iliescu deţine un apartament în Capitală, cumpărat în 1996.

În 2008 Ion Iliescu avea următoarele venituri trecute în declarația de avere:

– circa 54 000 lei indemnizație de senator
– circa 55 000 lei indemnizație de fost președinte
– 33 000 lei pensie
– 8 400 lei de la Academia de Științe Agricole și Silvice
– un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996.

În declarația de avere din 2007 mai figurau 16 tablouri de pictori români și mici obiecte de artă, achiziționate înainte și după 1989 și un autoturism Volkswagen din 2004, dar acestea nu mai apar în declarația de avere din 2008. Soția lui Iliescu, Nina, avea în 2018 o pensie anuală de 2100 lei

Vezi și: EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Alertă pentru șoferi! Se dau amenzi de mii de lei pentru această faptă

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunț de ultimă oră a premierului! Ce cere miniștrilor

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, marţi, miniştrilor Muncii, Apărării şi Internelor, după eliminarea pensiilor speciale, mai puţin ale militarilor, să găsească soluţii pentru recalcularea ”pensiilor nesimţite” şi să reevalueze vârstele de pensionare.

”Cumva ar trebui, doamna ministru (al Muncii – n.r) şi domnul ministrul de Interne, domnul ministru al Apărării, să ne uităm un pic şi la vârsta de pensionare şi să vede cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite, cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare”, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern, vorbind despre eliminarea pensiilor speciale.

Premierul a afirmat că ”trebuie să corectăm aceste nedreptăţi pentru că provoacă o nemulţumire profundăm în rândul militarilor şi jandarmilor”.

”Şefimea şi-a tras pensii nesimţite”, a mai spus Orban.

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionarii publici cu statul special, funcţionariI publici parlamentari.

Vezi și: EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Alertă pentru șoferi! Se dau amenzi de mii de lei pentru această faptă

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend