spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

FOTO ! Preşcolari din tot judeţul, la concursul „IA ROMÂNEASCĂ” găzduit de Grădiniţa „O lume minunată” din Curtea de Argeş

Facebook Twitter Google+
FOTO ! Preşcolari din tot judeţul, la concursul „IA ROMÂNEASCĂ” găzduit de Grădiniţa „O lume minunată” din Curtea de Argeş

Joi, 26 Aprilie, într-un decor de sărbătoare naţională, au început la Grădiniţa cu Program Prelungit „O lume minunată” din Curtea de Argeş, activităţile dedicate sărbătorii „Centenarului României Mari” (1918-2018).

Programul a debutat încă de dimineaţă, într-un cadru prietenos şi cald, cu o serie de activităţi educative destinate preşcolarilor: „Steagul tricolor” – activităţi pe centre tematice, ..România-i ţara mea!”- videoproiecţie despre simbolurile naţionale,  ..Drag mi-e jocul românesc!”- prezentarea şi învăţarea dansului popular, în cadrul cărora au fost implicate toate cadrele didactice din grădiniţă.

La  ora 12. 30, Grădiniţa cu Program Prelungit „O LUME MINUNATĂ”, a găzduit proiectul judeţean educaţional „IA ROMÂNEASCĂ”. Au participat peste 250 de copii din tot judeţul, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani,  preşcolari şi elevi ai clasei 0, de la grădiniţele şi şcolile din Curtea de Argeş, Ciofrângeni,  Bîrseştii de Jos, Valea Danului,  Albeştii de Argeş, Grup Şcolar Auto, alţi preşcolari şi şcolari talentati,  iscusiţi şi cu o imaginaţie bogată, care au realizat cu măiestrie diverse lucrări – cum ar fi picturi, colaje, felicitări – folosindu-se de diferite materiale şi având aceeaşi temă comună: „TRADIŢII ŞI OBICEIURI ROMÂNEŞTI”.

Toate lucrările realizate de copii au fost expuse şi pot fi admirate în holul de la intrarea în grădiniţă. Pentru că lucrările au fost extrem de numeroase şi frumoase,  juriul a avut o misiune aproape imposibilă în a le departaja. Câştigătorii urmează să fie desemnaţi în cel mai scurt timp.

La organizarea şi desfăşurarea acestui proiect au colaborat mai multe instituţii din judeţ. S-a făcut un consorţiu între următoarele instituţii: I.Ş.J. Argeş, C.J.R.A.E. Argeş, Grădiniţele „O lume minunată” şi „Academia Piticilor” din Curtea de Argeş.

După concurs, proiectul a continuat cu Simpozionul Judeţean „Hoinar pe plaiuri româneşti”, care se finalizează într-o revistă cu acelaţi titlu.

Acest proiect a avut ca scop slăvirea marelui eveniment, descoperirea de către copii a valorilor morale ale poporului român: dragoste de ţară, eroism, vitejie, bunătate. Astfel de evenimente, de care copiii sunt extrem dc încântaţi, vor continua şi în perioada următoare.

„Felicitări copiilor şi mulţumiri părinţilor şi colegelor pentru efortul depus de a participa, alături de  copii, la acest concurs!

Mulţumiri d-nei inspector pentru Educaţie Timpurie, Georgeta TOMA, pentru prezenţa la această acţiune,  alături de noi!  Mulţumim d-nei director Rodica Emilia CIUCĂ de la CJRAE Piteşti, pentru colaborarea, participarea şi implicarea în acţiunca desfăşurată la G.P.P. „O LUME MINUNATĂ” !

Mulţumim cadrelor didactice de la grădiniţa parteneră G.P.P. „Academia Piticilor” pentru colaborare şi implicare!  Mulţumim echipei de proiect, Georgeta TOMA, Rodica CIUCĂ, Maria GHEORGHE, Manuela VISALOM, Irina PUIU, Carmen Holdărăscu, Maria NISTOR, Virginia TUDOSE, Camelia BARBU, Mihaela Pătru, Lavinia RADU, Lorena BONTEA, pentru dăruire, pentru efortul depus, timpul alocat acestei acţiuni şi pentru spiritul de echipă de care au dat dovadă.  La mulţi ani, ROMÂNIA! La mulţi ani, români!”, a fost mesajul transmis de prof. Maria Gheorghe, directorul  Grădiniţei cu Program Prelungit „O lume minunată” din Curtea dc Argeş.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....