Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO Polițiștii argeșeni printre elevi – Activități preventive în școli și licee

Publicat

in

oliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au desfăşurat o activitate informativă pe linia prevenirii infracţiunilor de înşelăciune prin metodele „Pomana”, „Accidentul”, „Ghicitul” şi „Instalatorul” în cartierul Popa Șapcă. Cu această ocazie au fost instruite un nr. de 40 persoane şi au fost afişate un nr. de 11 afişe de prevenire la 3 Asociaţii de Proprietari.

De asemenea, au desfăşurat activităţi preventive cu un număr de 80 de elevi și 4 cadre didactice, la Şcoala Gimnazială „Marin Preda” şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila”.

Cu această ocazie, elevii au fost instruiţi cu privire la circulația pe drumurile publice, evitarea implicării în conflicte și prevenirea fenomenului de bullying, la modul de deplasare de la domiciliul spre unitatea de învăţământ şi înapoi, folosind mijloace de transport în comun sau ale familiei şi nu cu autovehicule de ocazie conduse de persoane necunoscute.

Totodată, în ziua de 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activităţi preventive în patru licee tehnologice din mediul rural, repectiv Mozăceni, Stâlpeni, Rucăr și Vedea, împreună cu polițiștii secțiilor de poliție rurală competente teritorial.

La activităţi au luat parte 162 de elevi și cadre didactice. Au fost purtate discuții privind prevenirea traficului de persoane, droguri, siguranța în mediul on-line, al faptelor contra patrimoniului, cu scopul conștientizării factorilor de risc la care sunt expusi, stimulării gândirii critice, creșterii nivelului de cunoștințe al elevilor și familiarizării cu elementele de drept.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Schimbare explozivă! De cine va fi ‘înghițită’ Jandarmeria

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pregăteşte o reformă majoră în rândul Poliției și Jandarmeriei. Documentul – obținut de PresaSM – se intitulează „examenul de capacitate al Românei” și are două direcții majore.

Prima prevedere are ca obiect „comasarea efectivelor Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a crea o structură unică de poliţie, compactă şi eficientă”.

Mai exact, la orașe, jandarmii vor executa toate misiunile pe linia siguranței și ordinii publice sub comanda Inspectoratului Județean de Poliție. Mai mult, patrulele ar putea deveni mixte și efectivele vor crește de la doi agenți/patrulă la trei sau chiar la patru, mai ales în zonele cu risc infracțional ridicat.

În schimb, la sate, jandarmii vor asigura atât ordinea publică, dar vor avea și atribuții pe linie judiciară, de cercetare a anumitor fapte antisociale/infracțiuni. Pe viitor, potrivit documentului, jandarmii vor fi transformați în polițiști la orașe, iar la sate vom avea un fel de jandarmerie rurală. După modelul din perioada interbelică.

Vezi și: Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Finanțelor produce reacții în lanț după anunțul făcut!

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, produce reacții în lanț după ce recent a anunțat că va face un nou împrumut. 

Cei de la PSD nu au întârziat să reacționeze: „Prima măsură a Guvernului Orban a fost să taie din majorarea salariului minim, proiect lăsat de #PSD pe masa guvernului.
Au zis că vor corela acest salariu cu anumiți indicatori economici. Au uitat însă formula.
Îi vom forța să majoreze salariul minim la un nivel decent prin mecanismele europene. PSD susține introducerea unui salariu minim european reprezentând 60% din salariul mediu al fiecărui stat membru”, este transmis în postarea lor.

Vezi și:

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend