spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

FOTO | Personalităţi marcante, invitaţi de seamă la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „NOPȚILE DE POEZIE”: Grigore Leşe şi Dinu Săraru

Facebook Twitter Google+
FOTO | Personalităţi marcante, invitaţi de seamă la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „NOPȚILE DE POEZIE”: Grigore Leşe şi Dinu Săraru

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie”, se află în plină desfăşurre la Curtea de Argeş şi, după primele zile se preconizează a fi un nou succes. Cu startul în data de 10 iulie şi punct final pe 16 iulie, Festivalul „Nopţile de Poezie” a reunit la Curtea de Argeş peste 60 de academicieni, poeţi, plasticieni şi editori din 31 de ţări, inclusiv România, asta graşie inimoasei şi ambiţioasa echipe formată din poeta Carolina Ilica (vicepreşedinte al Fundaţiei şi Organizaţiei Culturale „Academia Internaţională Orient-Occident”, director artistic , preşedinte al Juriului) şi poetul acad. Dumitru M. Ion (preşedinte al Fundaţiei şi al Organizaţiei) Festivalul este susţinut de Consiliul Judeţean Argeş (cofinanţator), Copyro, Primăria şi Consiliul Municipiului Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte ‘George Topârceanu’ Curtea de Argeş, Muzeul Municipal Curtea de Argeş (parteneri), ziarul Argeşul, ziarul Profit, SUPER TV, Antena 1 Piteşti, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (parteneri media).

Evenimente de înaltă ţinută cultural-artistică. Maestrul Dinu Săraru a fost prezent la deschidere

Primele patru zile de festival au fost dominate de 3 evenimente de înaltă ţinută cultural-artistică. Astfel în ziua de joi 11 iulie a fost vernisată Expoziția de Artă a doamnei Ruxandra Eugenia Socaciu şi a fost deschisă Expoziția de Carte a Editurii Academiei Internaționale Orient-Occident. Seara zilei de vineri, 12 iulie 2019 a fost una specială. În Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal Curtea de Argeş, a avut loc vernisajul Expoziţia de Artă (Cărţile Neconvenţionale) a poetei Carolinei Ilica, intitulată CĂRŢILE DE LA VIDRA * PLÂNGÂND DE-ATÂTA FRUMUSEŢE (Cartea de Lână; Cartea de Lemn, Cartea de Lacrimi şi Cartea Învierii) (versuri pe alte suporturi decât hârtia: lână, lemn, borangic, ouă etc.). Saeara s-a incheiat cu un spectacol de Muzică Tradițională Românească – la nai suţinut de maestrul Ionuț Cârstea şi taraful său. La acest eveniment a participat si maestrul Dinu Săraru, cel mai mare scriitor român în viaţă. Ziua de sâmbătă , 13 iulie, a debutat cu Expoziția de Gravuri la Sonetele lui Mihai Eminescu şi, seara, s-a încheiat cu un concert de excepţie susţinut de Grigore Leșe la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu”.

O creştinare alături de marea familie a poeţilor de pe întreg mapamondul

Ziua de 14 iulie a fost una cu totul şi cu totul speciala, asta pentru că evenimentul principal a fost creştinarea nepotului poetului acad. Dumitru M. Ion preşedinte al Fundaţiei şi Organizaţiei Culturale „Academia Internaţională Orient-Occident, organizatoarul Festivalului de Poezie. Vorbim de băieţelul Lanei Dumitru, fiica lui lui Dumitru M. Ion. Frumooasa şi talentata Lana Dumitru, unul dintre cei mai titraţi fashion designeri din Europa, a ales să îşi creştineze fiul la Mănăstirea Curtea de Argeş, alături de marea familie a poeţilor din toată lumea. După ceremonia religioasă de la Mănăstire, ziua a continuat cu o masă festiva la restaurantul hotelului Posada iar seara a fost dominată de un superb spectacol de Dansuri Tradiționale .

Urmează noaptea decernarii premiilor !

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie”, va continua zilele acestea urmand ca luni, 15 iulie, să fie lansate Antologia plurilingvă a festivalului (spaniolă, franceză, engleză și română), POESYS 23 (vol. 1+vol. 2) precum și alte cărți ale participanților. În dimineața zilei de 15 iulie, la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, va avea loc ceremonia de primire a noilor membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident. În noaptea de 15-16 iulie 2019, în Sala Basarabilor a Muzeului Municipiului Curtea de Argeş va avea loc decernarea premiilor şi recitalul poeţilor nominalizaţi şi laureaţi.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....