Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO | Personalităţi marcante, invitaţi de seamă la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „NOPȚILE DE POEZIE”: Grigore Leşe şi Dinu Săraru

Publicat

in

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie”, se află în plină desfăşurre la Curtea de Argeş şi, după primele zile se preconizează a fi un nou succes. Cu startul în data de 10 iulie şi punct final pe 16 iulie, Festivalul „Nopţile de Poezie” a reunit la Curtea de Argeş peste 60 de academicieni, poeţi, plasticieni şi editori din 31 de ţări, inclusiv România, asta graşie inimoasei şi ambiţioasa echipe formată din poeta Carolina Ilica (vicepreşedinte al Fundaţiei şi Organizaţiei Culturale „Academia Internaţională Orient-Occident”, director artistic , preşedinte al Juriului) şi poetul acad. Dumitru M. Ion (preşedinte al Fundaţiei şi al Organizaţiei) Festivalul este susţinut de Consiliul Judeţean Argeş (cofinanţator), Copyro, Primăria şi Consiliul Municipiului Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte ‘George Topârceanu’ Curtea de Argeş, Muzeul Municipal Curtea de Argeş (parteneri), ziarul Argeşul, ziarul Profit, SUPER TV, Antena 1 Piteşti, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (parteneri media).

Evenimente de înaltă ţinută cultural-artistică. Maestrul Dinu Săraru a fost prezent la deschidere

Primele patru zile de festival au fost dominate de 3 evenimente de înaltă ţinută cultural-artistică. Astfel în ziua de joi 11 iulie a fost vernisată Expoziția de Artă a doamnei Ruxandra Eugenia Socaciu şi a fost deschisă Expoziția de Carte a Editurii Academiei Internaționale Orient-Occident. Seara zilei de vineri, 12 iulie 2019 a fost una specială. În Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal Curtea de Argeş, a avut loc vernisajul Expoziţia de Artă (Cărţile Neconvenţionale) a poetei Carolinei Ilica, intitulată CĂRŢILE DE LA VIDRA * PLÂNGÂND DE-ATÂTA FRUMUSEŢE (Cartea de Lână; Cartea de Lemn, Cartea de Lacrimi şi Cartea Învierii) (versuri pe alte suporturi decât hârtia: lână, lemn, borangic, ouă etc.). Saeara s-a incheiat cu un spectacol de Muzică Tradițională Românească – la nai suţinut de maestrul Ionuț Cârstea şi taraful său. La acest eveniment a participat si maestrul Dinu Săraru, cel mai mare scriitor român în viaţă. Ziua de sâmbătă , 13 iulie, a debutat cu Expoziția de Gravuri la Sonetele lui Mihai Eminescu şi, seara, s-a încheiat cu un concert de excepţie susţinut de Grigore Leșe la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu”.

O creştinare alături de marea familie a poeţilor de pe întreg mapamondul

Ziua de 14 iulie a fost una cu totul şi cu totul speciala, asta pentru că evenimentul principal a fost creştinarea nepotului poetului acad. Dumitru M. Ion preşedinte al Fundaţiei şi Organizaţiei Culturale „Academia Internaţională Orient-Occident, organizatoarul Festivalului de Poezie. Vorbim de băieţelul Lanei Dumitru, fiica lui lui Dumitru M. Ion. Frumooasa şi talentata Lana Dumitru, unul dintre cei mai titraţi fashion designeri din Europa, a ales să îşi creştineze fiul la Mănăstirea Curtea de Argeş, alături de marea familie a poeţilor din toată lumea. După ceremonia religioasă de la Mănăstire, ziua a continuat cu o masă festiva la restaurantul hotelului Posada iar seara a fost dominată de un superb spectacol de Dansuri Tradiționale .

Urmează noaptea decernarii premiilor !

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie”, va continua zilele acestea urmand ca luni, 15 iulie, să fie lansate Antologia plurilingvă a festivalului (spaniolă, franceză, engleză și română), POESYS 23 (vol. 1+vol. 2) precum și alte cărți ale participanților. În dimineața zilei de 15 iulie, la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, va avea loc ceremonia de primire a noilor membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident. În noaptea de 15-16 iulie 2019, în Sala Basarabilor a Muzeului Municipiului Curtea de Argeş va avea loc decernarea premiilor şi recitalul poeţilor nominalizaţi şi laureaţi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! DESCINDERI în forță în Argeș și la o primărie din Vâlcea: acuzații de corupție și abuz în serviciu, pe listă

Publicat

in

De

Un număr de 23 de percheziţii, una dintre ele fiind la sediul unei primării, au loc, marţi dimineaţa, în judeţele Vâlcea şi Argeş, precum şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză penală care vizează posibile fapte de corupţie şi infracţiuni de serviciu, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea . Potrivit primelor informatii, presupusele fapte ar fi fost comise în perioada 2012 -2017 şi au legătură cu activităţi de obţinere ilegală de fonduri europene prin programe/surse guvernamentale de către unităţi administrativ-teritoriale.

Surse din cadrul anchetei au precizat că vizată este Primăria Prundeni din Vâlcea, celelalte percheziţii fiind locuinţele unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, la finalizarea activităţilor procedurale urmând să fie aduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea nouă persoane, fără calitate specială, în baza mandatelor de aducere emise de procuror.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, la percheziţii participând poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Sibiu, Direcţia Generală Anticorupţie pentru municipiul Bucureşti şi jud. Ilfov şi Structura Centrală, precum şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Femeie din Curtea de Argeș dispărută de acasă- Poliția o caută și vă cere ajutorul !

Publicat

in

De

Mânzatu Maria Mihaela din curtea de Argeș este căutată de autorități după ce, ieri, a plecat voluntar de acasă și nu s-a mai întors. Cei care pot da detalii despre persoana în cauză sunt rugați să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Curtea de Argeș, telefon 0248 721519. Semnalmente: înălţime 1,70 m, constituţie robustă, tenul măsliniu, părul lung, castaniu, faţa ovală şi ochii albastri;

Vestimentaţie la momentul plecării: geacă de culoare verde, bluză mov, pantaloni tip trening, negri, pantofi vişinii. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend