spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

FOTO! Paradă de mașini retro, păpuși și mărgele – atracție de weekend la Curtea de Argeș 

Facebook Twitter Google+
FOTO! Paradă de mașini retro, păpuși și mărgele – atracție de weekend la Curtea de Argeș 

Spre deliciul  tuturor  celor care sâmbătă au ajuns în zona Bisericii Domnești și a Muzeului Municipal Curtea de Argeș, două evenimente au avut loc în zonă.

Instituția de cultură a organizat un atelier în aer liber unde, cunoscutul meșter popular Marilena Iosifaru, a venit de la Corbeni să îi învețe pe argeșeni dar și pe turiști arta confecționării păpușilor și a obiectelor din mărgele.

”De când eram copil am învățat să fac păpuși din diferite materiale pentru că atunci nu aveam cu ce să ne jucăm. Mi-a plăcut și m-am experimentat toată viața, am învățat și alți copii, tocmai pentru ca tradiția să fie dusă mai departe. Am participat la diferite târguri și expoziții însă nu am foarte mult timp pentru așa ceva. Nu se poate trăi  din asta așa că am o gospodărie în care muncesc să asigur traiul familiei. Totuși, la Corbeni organizăm șezători și întâlniri cu cei care vor să învețe… așa tradiția va fi dusă mai departe” a declarat meșterul popular redactorilor PROFIT .

Cea de-a doua surpriză pentru argeșenii care bucurânu-se de o zi frumoasă de toamnă au ajuns în parcarea muzeului a fost exoziția de mașini retro.

Retro Club România a ajuns cu ”Parada Toamnei” și la Curtea de Argeș. Dacii vechi, dar și câteva modele ale celebrului ARO precum și mărci străine de autoturisme în ediții vechi au putut fi admirate de toată lumea. S-au turat motoare și s-au făcut fotografii iar mulți dintre argeșenii participanți au concluzionat că, în ciuda actualei tehnologii moderne, modelele mai vechi de autoturisme erau mai ”zdravene” sau mai ”sănătoase”.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....