spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

FOTO Curtea de Argeş sub zăpadă – Autorităţile depăşite încă o dată – Vezi cum arată oraşul după prima ninsoare serioasă

Facebook Twitter Google+
FOTO Curtea de Argeş sub zăpadă – Autorităţile depăşite încă o dată – Vezi cum arată oraşul după prima ninsoare serioasă

Deşi la sfârşitul anului trecut, edilii locali anunţau sus şi tare că autorităţile sunt pregătite pentru o eventuală ninsoare şi că nu vor fi probleme din acest punct de vedere în această iarnă, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa. Astfel, în acest moment, pe toate străzile din oraş, inclusiv pe Bulevardul Basarabilor circulaţia se face cu foarte mare dificultate, şoferii fiind nevoiţi să circule cu viteze foarte reduse. Situaţia nu este diferită nici în cartierele oraşului, unde din cauza zăpezii chiar şi ieşitul din casă a devenit o probă şi o adevărată încercare.

Trafic îngreunat pe Bulevardul Basarabilor

Chiar dacă a trecut aproape o zi de când ninsoarea a început să cadă abundent peste oraşul nostru, iar în prealabil se anunţaseră numeroase avertizări meteo, se pare că nici în acest an autorităţile locale nu au fost în stare să rezolve prompt problema zăpezii şi a inconvenienţele pe care aceasta le creează în trafic în special. Astfel, la aproape 24 de ore de când a început să ningă, pe Bulevardul Basarabilor încă se circulă cu o dificultate foarte mare din cauza zăpezii de pe carosabil, nefiind nici o urmă de o intervenţie a SPGC-ului.

Nici urmă de intervenţie din  partea autorităţilor pe străzile secundare ale oraşului

Dacă în cazul Bulevardului Basarabilor traficul intens a reuşit să mai topească din zăpada depusă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre străzile secundare ale oraşului unde circulaţia se face cu reale dificultăţi, fiind foarte clar că pe aceste străzi nici vorbă să se fi împrăştiat materiale antiderapante pentru a preveni eventualele accidente. Spre exemplu, pe două din străzile paralele cu Bulevardul Basarabilor, pe strada Despina Doamnă şi mai ales pe Cuza Vodă, şoferii erau nevoiţi să circule cu o viteză maximă de 30 de km/oră.

Cartierele – îngropate în nămeţi

Situaţia este şi mai rea în ceea ce priveşte străduţele ce străbat cartierele Curţii de Argeş, unde pe lângă dificultatea traficului auto, şi oamenii simplii au fost afectaţi. Aşa se face că în cartierele oraşului nostru, după cum se poate vedea şi în imagini, stratul de zăpadă este foarte gros, făcând o reală provocare chiar şi din ieşitul din casă. Referitor la intervenţia autorităţilor, nici vorbă de aşa ceva.

Zăpada a fost curăţată doar în faţa magazinelor

Dacă pe străzile şi în cartierele din Curtea de Argeş situaţia nu este una destul de plăcută după prima ninsoare, măcar unii locuitori ai oraşului au dat dovadă de spirit civic şi au ieşit să îşi cureţe de zăpadă intrările în scările blocului sau în curţile caselor. Acelaşi lucru se poate spune şi despre magazinele de pe bulevard, în faţa cărora zăpada a fost dată la o parte, pe trotuare putându-se circula destul de în regulă.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments