Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO Curtea de Argeş sub zăpadă – Autorităţile depăşite încă o dată – Vezi cum arată oraşul după prima ninsoare serioasă

Publicat

in

Deşi la sfârşitul anului trecut, edilii locali anunţau sus şi tare că autorităţile sunt pregătite pentru o eventuală ninsoare şi că nu vor fi probleme din acest punct de vedere în această iarnă, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa. Astfel, în acest moment, pe toate străzile din oraş, inclusiv pe Bulevardul Basarabilor circulaţia se face cu foarte mare dificultate, şoferii fiind nevoiţi să circule cu viteze foarte reduse. Situaţia nu este diferită nici în cartierele oraşului, unde din cauza zăpezii chiar şi ieşitul din casă a devenit o probă şi o adevărată încercare.

Trafic îngreunat pe Bulevardul Basarabilor

Chiar dacă a trecut aproape o zi de când ninsoarea a început să cadă abundent peste oraşul nostru, iar în prealabil se anunţaseră numeroase avertizări meteo, se pare că nici în acest an autorităţile locale nu au fost în stare să rezolve prompt problema zăpezii şi a inconvenienţele pe care aceasta le creează în trafic în special. Astfel, la aproape 24 de ore de când a început să ningă, pe Bulevardul Basarabilor încă se circulă cu o dificultate foarte mare din cauza zăpezii de pe carosabil, nefiind nici o urmă de o intervenţie a SPGC-ului.

Nici urmă de intervenţie din  partea autorităţilor pe străzile secundare ale oraşului

Dacă în cazul Bulevardului Basarabilor traficul intens a reuşit să mai topească din zăpada depusă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre străzile secundare ale oraşului unde circulaţia se face cu reale dificultăţi, fiind foarte clar că pe aceste străzi nici vorbă să se fi împrăştiat materiale antiderapante pentru a preveni eventualele accidente. Spre exemplu, pe două din străzile paralele cu Bulevardul Basarabilor, pe strada Despina Doamnă şi mai ales pe Cuza Vodă, şoferii erau nevoiţi să circule cu o viteză maximă de 30 de km/oră.

Cartierele – îngropate în nămeţi

Situaţia este şi mai rea în ceea ce priveşte străduţele ce străbat cartierele Curţii de Argeş, unde pe lângă dificultatea traficului auto, şi oamenii simplii au fost afectaţi. Aşa se face că în cartierele oraşului nostru, după cum se poate vedea şi în imagini, stratul de zăpadă este foarte gros, făcând o reală provocare chiar şi din ieşitul din casă. Referitor la intervenţia autorităţilor, nici vorbă de aşa ceva.

Zăpada a fost curăţată doar în faţa magazinelor

Dacă pe străzile şi în cartierele din Curtea de Argeş situaţia nu este una destul de plăcută după prima ninsoare, măcar unii locuitori ai oraşului au dat dovadă de spirit civic şi au ieşit să îşi cureţe de zăpadă intrările în scările blocului sau în curţile caselor. Acelaşi lucru se poate spune şi despre magazinele de pe bulevard, în faţa cărora zăpada a fost dată la o parte, pe trotuare putându-se circula destul de în regulă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Plăţi nelegale la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” din Curtea de Argeş!

Publicat

in

De

După cum anunțam și în edițiile precedente ale ziarului nostru, Curtea de Conturi a României a făcut public cel mai recent raport de activitate privind controalele desfăşurate la instituţiile publice din ţară. Conform raportului, în perioada februarie-decembrie 2017 ar fi fost efectuate plăți nelegale în sumă de 13.934 lei reprezentând drepturi salariale acordate peste nivelul prevăzut de reglementările aplicabile în vigoare urmare încadrării necorespunzătoare a doi doi salariați din cadrul Liceului Tehnologic „Ferdinand I” Curtea de Argeș. „În timpul misiunii de audit persoanele cu atribuții din cadrul entității au stabilit întinderea prejudiciului adus bugetului local, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 15.575 lei, din care 13.934 lei reprezintă plăți nelegale efectuate din fonduri publice şi 1.641 lei accesorii fiscale aferente. Prejudiciul adus bugetului entităţii, în suma certă de 15.575 lei, face obiectul prevederilor art.2 alin.1 și alin 3 din Legea nr. 78 din 28 martie 2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială”, se arată în raport.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Curtea de Argeș, maidanezii își fac de cap… pe banii noștri !

Publicat

in

De

Desi ziarul nostru, alături de alte publicații locale, scrie de mai bine de un an despre problema maidanezilor dar si despre incidentele provocate de acestia, nici pana acum, februarie 2020, nimeni din primarie nu a iesit sa explice public daca exista vreo idee, macar, de limitare a inmultirii cainilor fara stapan. Au fost ceva tentative de discutii, au fost insarcinari usoare date SPGC care se vaita ca nu are resursele financiare si umane pentru a limita numarul cainilor fara stapan dar.. in rest nimic concret cu efecte vizibile. Singurul fapt concret dar recoltator este raportul Curţii de Conturi după auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară care a avut loc în perioada 04.09.2019 – 16.10.2019. Astfel, potrivit acestui raport facut public la inceputul acestui an, „au fost efectuate plăți nelegale, în sumă estimată de 4.577 lei, pentru care se datorează accesorii fiscale aferente de 581 lei, reprezentând diferența dintre marja de profit aplicată asupra contravalorii serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân, prestate și facturate de operatorul economic desemnat, acceptate la plată și decontate de către UATM Curtea de Argeș, și marja de profit aprobată prin hotărârea autorității deliberative a unității administrativ-teritoriale, aplicabilă serviciilor menționate”.

Mai pe scurt, primaria a cheltuit ceva bani pentru serviciul de de gestionare a câinilor fără stăpân dar… ilegal si, iată, ineficient. In aceste condiții, după ce SPU nu s-a mai ocupat de strângerea câinilor de pe străzile oraşului până în luna mai a anului trecut, situația maidanezilor a devenit una problematică doar pentru locuitori, nu si pentru administrația publică. „Ăștia nu sunt conștienți de acest fenomen care se acutizează exclusiv pe seama nepăsării lor, a primarului și a cetei de consilierii . Nu avem nimic cu animalele, dar să refuzi ajutorul unor ONG-uri pentru a strînge și steriliza câinii fără stăpân, arată neputința și nesimțirea oamenilor din primărie. AU de suferit și oamenii dar și animalele !”, spune un arge;ean, locuitor al strazii 1 Decembrie care reclamă faptul ca o ceată de circa 12 maidanezi isi face de cap printre blocurile de peste drum de Parcul fantana lui Manole.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend