Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş: ‘Alexe dezinformează, tăierile ilegale în Bistriţa-Năsăud au scăzut’

Publicat

in

Senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud, Ioan Deneş, fost ministru al Apelor şi Pădurilor, a remis, marţi, un comunicat de presă, în care susţine că tăierile ilegale de material lemnos din judeţ au scăzut cu peste 20% în anul 2019, şi nu au crescut cu 24%, aşa cum a susţinut succesorul său, Costel Alexe, în cadrul audierilor din Parlament, potrivit Agerpres.

În opinia lui Ioan Deneş, tăierile ilegale descoperite în urma controalelor din 2018 şi 2019 la Ocolul Silvic Cormaia-Anieş, aflat în subordinea Primăriei oraşului Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, nu ar trebui adunate cu celelalte cantităţi de lemn tăiat ilegal în această perioadă, pentru că faptele s-au produs în 2017, înainte ca el să fie numit ministru al Apelor şi Pădurilor.

„Costel Alexe a vorbit de 30.000 de mc de pădure tăiată ilegal, doar că, în cadrul acestei cifre, a calculat şi cei 4.600 mc de tăieri ilegale de la Sângeorz-Băi, tăieri care au avut loc înainte de 24.08.2017, doar că cei de la Gardă au finalizat controlul abia în 2019 (după ce am solicitat ca ministru în luna septembrie 2019 să finalizeze acest control). Practic, tăierile ilegale de pădure în judeţul Bistriţa-Năsăud în 2018 au fost de 14.000 mc, aşadar, se poate spune că diferenţa rămasă este de 16.000 mc, iar, dacă scădem cei 4.600 mc, atunci constatăm că în 2019 tăierile ilegale au scăzut’, a precizat Ioan Deneş.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

Fostul ministru a adăugat că, în cazul Ocolului Silvic Cormaia-Anieş, nu ar fi putut lua măsuri decât după finalizarea anchetei, lucru care s-a produs după ce mandatul său de ministru s-a încheiat.

„Precizez că, în calitate de ministru, am fost informat de control, dar nu am putut lua nicio măsură decât după finalizarea anchetei, fapt ce s-a produs oficial abia la finele lunii noiembrie 2019, dată la care nu mai eram ministru”, a spus senatorul Deneş.

Potrivit comunicatului de presă, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor susţine că Alexe „dezinformează” şi că tăierile ilegale din pădurile judeţului Bistriţa-Năsăud „au scăzut în 2019 cu peste 20%”.

„Consider şi susţin faptul că domnul ministru Costel Alexe nu înţelege absolut nimic din ceea ce se întâmplă în ministerul pe care cred că îl conduce şi vreau doar să mai întreb şi îl întreb care este în acest moment situaţia Gărzilor Forestiere”, mai spune Ioan Deneş în documentul citat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Asistent medical de la Spitalul Universitar descrie un tablou de COȘMAR: am lucrat 12 ore cu aceeași mască

Publicat

in

De

Un asistent medical de la Spitalul Universitar din București, Daniel Simion, susține că nu există echipamente pentru cadrele medicale care tratează pacienții suspecți de coronavirus. El arată faptul că șefii din spitale îi amenință pe cei care îndrăznesc să ceară echipamente că vor fi băgați în comisia de disciplină.

Citește și: Viorica Dăncilă, apel către ministrul Educației: Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

”În situația dată, dumneavoastră ați mai merge liniștit la serviciu? Eu sâmbătă am lucrat 12 ore cu aceeași mască.

Am avut un caz cu un pacient presupus a fi infectat cu coronavirus. I-am explicat directorului medical situația și i-am cerut echipament. Mi-a zis: nu știi care este situația. Ia o mască, un halat și treci la treabă, dacă nu ne vedem în comisia de disciplină.

Nu știu ce ajunge în presă sau care considerați că este situația, dar eu vă spun că aceasta este realitatea”, spune Daniel Simion.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prețul la înmormântări A EXPLODAT, în Spania: Guvernul a intervenit și le-a plafonat

Publicat

in

De

Guvernul spaniol a blocat miercuri preţurile serviciilor funerare la nivelul celor din 14 martie, după ce a descoperit că în urma miilor de decese provocate de coronavirus firmele din acest sector au crescut preţurile în mod ”nejustificat”, transmite agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Aceste firme vor trebui astfel să revină la tarifele practicate înaintea declarării stării de urgenţă, unele dintre ele crescând în acest timp preţurile chiar şi cu 2.000 de euro.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Sunt de asemenea investigate posibile ”procese speculative” în urma creşterii preţurilor la produse sanitare, precum măşti sau geluri dezinfectante.

Spania a raportat în ultimele 24 de ore încă 864 de decese provocate de COVID-19, totalul acestora ajungând la 9.053, dintre care 3.865 în regiunea capitalei Madrid, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a trecut pragul de 100.000 şi a ajuns la 102.136.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend