Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Fostul director de la Hidrocentrale Curtea de Arges, dat afară de la minister de Ludovic Orban

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban se apropie de eliberarea din funcție și încetarea activității pentru 90 de oameni-cheie din fosta guvernare PSD (lista completa mai jos). Vineri seară a mai semnat decizii pentru un nou lot de secretari de stat, înalți funcționari publici și consilieri, actele fiind publicate in Monitorul Oficial. Printre cei demiși se numără și argeșeanul Constantin Ivan- secretar de stat la Ministerul Economiei. Ivan a fost o buna perioada director de la Hidrocentrale Curtea de Arges si Campulung.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

MINUNE ! Presa si Prefectura Arges au aflat ceea ce PROFIT si SUPER TV anuntau de acum 3 zile- CAZURILE DE CORONAVIRUS

Publicat

in

De

A fost veselie mare azi in presa din Arges dar si la Prefectura ! Motivul: au aflat si ei ceea ce Super TV si PROFIT anuntau inca de acum trei zile, anune numarul oficial al celor confirmati pozitiv cu COVID 19 in Arges. Dupa cum bine stiti, Prefectura Arges a refuzat sa informeze populatia cu privire la numarul argesenilor infectati ciu COVID 19. Cum presa astepta la botul calului aceste informatii, nici aceasta nu a informat populatia. De luni, in emisiunea CHESTIUNI ARZATOARE, Super TV si PROFIT au informat afisat permanent numarul celor infectati din Arges, asa cum apareau in statisticile Ministerului Sanatatii. Astazi, probabil vazand ca e anormal sa spui ca ai 2 vindecati la 0 infectati, Prefectura a anuntat in sfarsit numarul celor infectati in Arges, numar care corespunde cu cel anuntat de Super TV inca de acum trei zile. De ce spuneam mai sus veselie ? Pentru ca gornistii prefecturii au titrat dupa aflarea cifrelor ” In sfarsit avem datele. Dumnezeu e argesean ! „

Astfel, Prfectura Arges a anuntat azi, oficial, ca in Arges sunt 10 cazuri confirmate cu infectie COVID 19. Cu unul mai mult decat anunta Super TV in ultimele zile, ultimul fiind confirmat azi dimineata, asa cum se vede si in imaginea de mai jos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea

Publicat

in

De

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) face apel la populaţie să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi să nu îşi facă stocuri de paracetamol sau de alte medicamente. „Putem fabrica sau importa suficiente cantităţi care să ajungă la toată lumea, dar nu putem face faţă solicitărilor dacă din panică se cumpără zeci de cutii”, arată PRIMER.

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că are o capacitate însumată instalată de producţie anuală de peste 10 miliarde de unităţi terapeutice, în toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile şi nesterile, perfuzabile, topice şi multe altele.

„Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs şi pus în circulaţie o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente”, a spus dr. Dragoş Damian, directorul executiv al PRIMER, citat în comunicat.

De exemplu, anul trecut companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 de milioane de comprimate) şi 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele două medicamente utilizate şi în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19. Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităţilor, iar capacităţile de producţie pot creşte cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare.

„Companiile membre PRIMER pot fabrica până la 1,5 milioane de cutii de Paracetamol pe lună, dacă îşi extind capacităţile de producţie”, a declarat Damian.

În acest moment, PRIMER a refuzat marea majoritate a contractelor la export pentru a se concentra pe livrarea de medicamente către români.

„În acest context, rugăm populaţia să renunţe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea, pentru că o cutie în plus, care poate nu va fi utilizată niciodată, privează un alt pacient de un medicament vital fără de care ar putea muri”, a completat Damian.

PRIMER sprijină demersurile Colegiului Farmaciştilor de a recomanda procurarea unui număr redus de cutii de medicamente, terapia pentru maximum o lună pentru pacienţii cronici sau o cantitate de maximum una-două cutii pentru bolile acute, gen răceală şi gripă.

„În felul acesta, medicamentele vor ajunge pentru mai multi pacienţi care au nevoie de ele, fără a exista un risc de discontinuitate a tratamentului”, a mai spus reprezentantul PRIMER.

El a menţionat că patronatul nu a primit vreo solicitare concretă de la autorităţi privind fabricarea unor medicamente.

„Reamintim în final că PRIMER s-a pus de aproape o lună la dispoziţia autorităţilor pentru a fabrica medicamente, în orice cantităţi, care să sprijine populaţia în bătălia contra Coronavirusului sau a altor boli, din păcate însă nu a primit nicio solicitare concretă”, a completat Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din ţară: AC Helcor, Antibiotice, B. Braun, Bio-Eel SRL, Biofarm, Fiterman Pharma, Gedeon-Richter, Infomed Fluids, Labormed-Alvogen, Laropharm, Magistra CC, Polisano Pharmaceuticals, Ropharma, Santa SA, Slavia Pharm, Terapia-Sun Pharma, TIS Pharmaceutical, VIM Spectrum, Zentiva, conform news.ro

Vezi și:

În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend