Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fost ministru PNL al Educației acuză un ‘BLAT’ cu PSD, la Iași: Primarul Mihai Chirica ar fi bătut palma cu liberalii

Publicat

in

Fostul lider al PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a postat în această seară pe Facebook un mesaj care pare să indice că liberalii şi Mihai Chirica au ajuns la un acord pentru un nou mandat de primar.

„Sunt mai mult ingrijorat decat intristat. Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tururor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv).

Este o voltă la limita ratiunii”, a scris fostul ministru al Educației.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

Până la această oră, fostul ministru al Educaţiei nu a putut fi contactat pentru a oferi informaţii suplimentare, dar comentariile de pe pagina sa de Facebook par să confirme că Adomniţei vorbeşte despre un “blat”, susține iasi.ro/” target=”_blank”>ziaruldeiasi.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Pep Guardiola face apel la fani să respecte recomandările medicilor şi oamenilor de ştiinţa

Publicat

in

De

Pep Guardiola, antrenorul campioanei Angliei la fotbal, Manchester City, a transmis un mesaj video prin intermediul clubului în care face un apel la fani să respecte recomandările medicilor şi oamenilor de ştiinţa în lupta contra pandemiei de coronavirus care afectează întreaga lume, relatează EFE.

Fotbalul din Premier League a fost suspendat cel puţin până la data de 30 aprilie, dar reluarea campionatului nu se întrevede mai devreme de luna mai sau iunie, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: ‘Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat’

”Ne lipseşte fotbalul. Ne lipseşte viaţa pe care o aveam cu zile în urmă, dar acum este timpul să-i ascultăm, să-i urmăm pe oamenii de ştiinţă, medici şi asistenţi. Sunteţi familia mea în fotbal şi vom face tot posibilul să vă simţiţi mai bine. Vom reveni mai puternici, mai buni şi unii poate mai grăsuţi. Staţi acasă, staţi în siguranţă”, a spus antrenorul catalan.

Săptămâna trecută, Guardiola a donat un milion de euro în Spania pentru lupta contra virusului Covid-19.

Mesajul video al lui Guardiola a venit în momentul în care clubul a lansat noul site ”Cityzens At Home” dedicat să ofere ştiri, sfaturi şi activităţi pentru fani, în aceste vremuri neobişnuite.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Antarctica a cunoscut primul val de căldură – Fenomenul ar putea avea efecte pe termen lung

Publicat

in

De

Antarctica a cunoscut primul val de căldură, au anunţat oamenii de ştiinţă care şi-au exprimat temerile cu privire la daunele pe termen lung pe care astfel de fenomene le-ar putea avea asupra animalelor, plantelor şi ecosistemelor, relatează marţi DPA potrivit Agerpres.

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Australian Antarctic Program au raportat primul val de căldură la staţia de cercetare Casey din Antarctica de Est în timpul verii australe 2019-2020, perioadă în care temperaturi maxime record au fost consemnate de asemenea în Peninsula Antarctică.

În perioada 23-26 ianuarie, la staţia Casey au fost înregistrate cele mai ridicate valori maxime şi minime de temperatură. Un val de căldură este clasificat ca fiind o perioadă de trei zile consecutive în care sunt consemnate cele mai ridicate temperaturi maxime şi minime.

În timpul acestei perioade, temperaturile minime au depăşit 0 grade Celsius, în timp ce maximele au fost peste 7,5 grade Celsius.

La 24 ianuarie a fost înregistrată o temperatură de 9,2 grade Celsius la staţia Casey, cu 6,9 grade peste media valorilor maxime din această regiune şi cea mai ridicată valoare consemnată vreodată în acel loc. A doua zi dimineaţă a fost înregistrat recordul pentru cea mai ridicată valoare minimă, de 2,5 grade Celsius.

Recorduri de temperatura au fost, de asemenea, depăşite în februarie la bazele de cercetare din Peninsula Antarctică, temperaturile medii zilnice lunare depăşind mediile obişnuite cu 2 şi chiar 2,4 grade Celsius.

Rezultatele au fost publicate marţi în jurnalul ştiinţific Global Change Biology, printre semnatari numărându-se oameni de ştiinţă australieni de la Universitatea din Wollongong, Universitatea din Tasmania şi de la agenţia guvernamentală Australian Antarctic Division.

Cercetătorii au indicat că, pe baza experienţei anterioare a verilor neobişnuit de călduroase din Antarctica, „ne putem aştepta să fie înregistrate o multitudine de urmări biologice în următorii ani, ilustrând modul în care schimbările climatice afectează chiar şi cele mai îndepărtate zone ale planetei”.

Într-un articol publicat marţi pe site-ul The Conversation, autorii au indicat că Antarctica nu este „imună” la evenimentele extreme, a căror frecvenţă şi severitate se preconizează că vor creşte pe fondul schimbărilor climatice. „În timp ce lumea se concentrează, pe bună dreptate, asupra pandemiei COVID-19, planeta se încălzeşte în continuare”, au spus ei. „Poate că Antarctica este izolată de restul continentelor de apele Oceanul de Sud, dar are efecte la nivel mondial. Determină banda oceanică transportoare, un sistem constant de circulaţie oceanică profundă care transferă căldura oceanică de jur împrejurul planetei, iar stratul său de gheaţă topit contribuie la creşterea nivelului apelor pe glob”, se arată în articol.

Potrivit coautoarei studiului, Dana Bergstrom, vara călduroasă va conduce cel mai probabil la perturbări pe termen lung, care ar putea fi atât pozitive cât şi negative pentru populaţiile locale, comunitaţi şi ecosistem. „Majoritatea formelor de viaţă trăiesc în mici oaze fără gheaţă din Antarctica şi, în mare parte, depind de topirea zăpezii şi a gheţii pentru aprovizionarea cu apă”, a spus Bergstrom, cercetătoare la Australian Antarctic Division. Conform studiului, în timp ce gheaţa topită poate oferi o cantitate suplimentară de apă în aceste ecosisteme aride, ceea ce stimulează creşterea şi reproducerea unor organisme precum muşchi, microbi şi nevertebrate, inundaţii excesive pot perturba existenţa acestora. Bergstrom a indicat că în cazul în care gheaţa se topeşte complet devreme, va fi secetă tot restul sezonului. De asemenea, temperaturile ridicate pot provoca stres termic unora dintre plante şi animale, a adăugat ea.

Luna trecută, oamenii de ştiinţă au înregistrat cea mai călduroasă zi din Antarctica, valul de căldură topind calotele glaciare şi zăpada de pe continent.

Valorile de temperatură consemnate la staţia de cercetare argentiniană Esperanza Base, din nordul Antarcticii, au atins 18,3 grade Celsius la 6 februarie, după cum a anunţat agenţia spaţială americană NASA, care a adăugat că temperaturile le-au egalat pe cele consemnate în oraşul american Los Angeles.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend