Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Cîțu dă cărțile pe față: Care este miza PSD în respingerea reexaminării legii privind repatrierea aurului

Publicat

in

Aurul de la Londra este folosit pentru finanţarea României şi nu pot să înţeleg jocul PSD de a respinge cererea de reexaminare a legii de repatriere a aurului formulată de preşedinte, pentru că nu văd aici o miză foarte mare, a declarat, marţi seara, la Digi24, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

„Nu pot să înţeleg jocul PSD. Este clar că încearcă să şicaneze ceea ce vrea să facă preşedintele. Nu văd aici o miză foarte mare. Aurul nostru acesta de la Londra este folosit pentru finanţarea României, este gaj acolo. Niciodată nu m-a convins proiectul PSD că este o măsură bună pentru România”, a spus Cîţu, întrebat care sunt intenţiile, în condiţiile în care PSD a anunţat că nu vrea să reexamineze Legea repatrierii rezervei de aur.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pe data de 20 noiembrie, o cerere de reexaminare a legii iniţiată de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prin care se impune repatrierea rezervei de aur a Băncii Naţionale a României (BNR).

Şeful statului arată că actul normativ elimină posibilitatea stabilirii şi menţinerii de rezerve în aur depozitat în străinătate şi instituie termenul în care BNR trebuie să prezinte Parlamentului şi Guvernului raportul privind situaţia rezervelor internaţionale, în ipoteza diminuării acestora până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, precum şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.

PNL şi USR au contestat această lege la Curtea Constituţională, însă sesizarea de neconstituţionalitate asupra actului normativ a fost respinsă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nelu Tătaru taie în carne vie: Șefii unor Direcţii de Sănătate Publică au fost DEMIȘI

Publicat

in

De

Directorii Direcţiilor de Sănătate Publică Timiş, Arad, Braşov şi Vâlcea au fost schimbaţi din funcţie.

Potrivit unui informări a Ministerului Sănătăţii, luni după amiază au fost semnate ordinele de înlocuire din funcţie a directorilor DSP Timiş, DSP Arad, DSP Braşov, DSP Vâlcea de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Situația de la Timiș, de exemplu, este extrem de ciudată, pentru că cel demis doar ce fusese numit.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Premieră în lupta cu noul coronavirus – Un colectiv de medici şi o fabrică românească de textile au realizat un echipament special de protecţie

Publicat

in

De

Industria textilă din România, atât de greu încercată de-a lungul timpului se reinventează și vine în sprijinul tuturor căutând soluții inovative pentru materialele de protecție de care spitalele și instituțiile au atâta nevoie, potrivit Romaniatv.net.

Multe companii din domeniu s-au aliat și au construit tipare noi cu țesături tratate prin diferite procedee de impermeabilizare și au dezvoltat produse noi.

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de fashion din România, NISSA, a alocat toate resursele de care dispunea pentru această dezvoltare și a creat măști de protecție, halate de unică folosință, combinezoane, botosi, cagule, viziere, halat și șorț impermeabil, botoşi înalți impermeabili, mâneci impermeabile și un set din polietilenă pentru pacient care înlocuiește cu success izoleta și îl separă total pe pacient de mediul extern.

Materialele utilizate sunt similare cu cele oferite de furnizorii din China și respectă standardele internaționale. Informațiile din piață ne arată că furnizorii din China deja au dublat și triplat prețurile la materialele de protecție.

Ce putem noi să facem în aceste momente dificile este să sprijinim companiile românești prin achizițiile directe de la producătorii din ROMÂNIA.

Firma Demiuma din București a schimbat fluxurile de producție și produce echipamente pentru spitale cu peste 600 de persoane.

Tema de cercetare finalizată de specialiști români în materiale medicale precum și de doctori din spitalele românești a fost implementată rapid în fabricile Demiuma.

 • VIZIERĂ
 • MASCA PROTECȚIE
 • HALAT VIZITATOR
 • HALAT IMPERMEABIL
 • BOTOȘI IMPERMEBILI
 • MANȘETE IMPERMEABILE
 • CAGULA IMPERMEABILĂ
 • COMBINEZON PROTECȚIE
 • BONETĂ
 • ȘORȚ IMPERMEABIL
 • SET PACIENT IMPRRMEABIL – pantalon +halat+botoși – pentru pacienții care intra in spitale – se echipează în CORT

Dacă vrei să afli mai multe despre produsele dezvoltate de aceștia trimite emailul tău la office@nissa.ro. Capacitatea de producție pentru noile produse asigura continuitate companiei după ce această a fost grav afectată de închiderea tutror magazinelor din mall-uri. Susține și tu producătorii români!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend