Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Firmele de partid, contracte de milioane de euro cu Primăria Curtea de Argeș – RMR-ul pesedistului Mihai Badea, un sfert din contractele babane 

Publicat

in

– RMR face lucrari de milioane de euro pentru primărie dar nu e în stare sa termine o lucrare la o clădire cu probleme… istorice
– Panturescu dă un miliard din banii argeșenilor pentru a se promova la Antena 3

In primele 9 luni ale acestui an, primăria Curtea de Arges a făcut un număr de 29 achiziții publice pentru care a plătit milioane de euro. Pe lista oficiala, la o simpla vizualizare, se observa o serie de firma apropiate de PSD, multe dintre acesea patronate de oameni apropiati prea mult de PSD. Cele mai cunoscute ca fiind abonate la banul public sunt Comesad SA si RMR Curtea de Argeș. Precizam ca aceste contracte au fost date fie prin incredintare directă, fie prin procedura simplificată a achizițiilor publice, adică variantele ideale de a nu avea mari opreliști în a ajuta prietenii de partid.

RMR- ul pesedistului badea e campioana – 2 milioane de euro primite de la Primărie

Dacă în cazul Comesad SA nu prea se mai poate adăuga nimic, stiindu-se ca aceasta este un abonat vechi la banul public, suprizele apar, in acest an, cu privire la firma pesedistului Mihai Badea, RMR SA. După ce anul trecut, omul de afaceri amenința că își mută afacerile din oraș, supărat fiind pe Panțurescu, iata că, în 2019, RMR e campioana contractelor cu primaria Curtea de Argeș. Astfel, un sfert din contractele primelor 9 luni ale acestui an au fost adjudecate de RMR SA. Valoarea contractelor este de circa 2 milioane de euro și tocmai aceasta sumă incita anumiti cunoscatori la speculatii. RMR este firma care se plange ca nu poate termina constructia hotelului cui piscina de langa Manastire si, mai mult, termenul de finalizare a expirat de vreun an. Sunt voci care sustin ca ar fi vorba cu situatia imobilului cumparat cu bani grei de magnatul de la RMR. Mai exact, ca nu s-ar fi respectat anumite restrictii impuse de statutul de cladire inclusa in lista monumentelor de arhitectura. Nu ar fi pentru prima data cand RMR culcă legal la pamant o cladire inlcusa pe aceasta lista de obiective istorice, prima reusita fiind casa demolata pentru a face loc unui bloc de locuinte pe Bulevardul Basarabilor. Dar despre RMR si expansiunea acesteia vom reveni in cadrul unui amplu reportaj ancheta.

Selfie cu Panțurescu la doar Antena 3 – firma lui Cornel Lazar a incasat bani grei pentru a promova primarul, nu orasul

O alta firmă care tinde să devină abonată la banul public este cea deținută de omul de afaceri piteșten Cornel Lazăr. Fost șef la partidul „varanului’ infractor Dan Voiculescu și al televiziunii acestuia din Pitesti, Antena 1 si, mai recent, Antena 3. Cornel Lazar, devenit intre timp sef al filialei partidului candidatei Ramona Ioana Bruynseels care are în spate tot pe infractorul Dan Voiculescu, a infiintat in primavara acestui an firma, Media3 Argeș SRL cu care administreaza statia locala Antena 3 Pitesti. Imediat, acesta a și prins cu noua firmă un contract de servicii de publicitate cu primăria condusă de amicul Panțurescu. Valoarea acestuia este de 1 miliard de lei vechi, adica un pic peste 100.000 lei noi. Acum înțelegeți de ce Panțurescu se laudă doar la Antena 3 ? Întrebarea este de cîte ori ați văzut o promovare a orașului regal la Antena 3, căci miliardul s-a dat din banul public. nu din buzunarul lui Panțurescu. Dar despre acest contract puteți afla mai multe in editia online a ziarului și la SUPER TV.
Pe lista celor 29 achiziții publice facute de Primăria Curtea de Argeș mai apar la achițitii directe si Geot Tehno Security, cea care asigura paza la cateva obiective dar si Sobis Solutions din Sibiu deținută de Hans Martin Mueller. În cazul acesteia putem spune că face parte din grupul financiar Sobis in care sunt incluse patru societati importante, completate de minune de investitia facuta la Pastravaria Albota.

ACTUAL

Traian Băsescu îl face praf pe Klaus Iohannis: Câte una pe zi

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că el, dacă ar fi în locul lui Klaus Iohannis, ar accepta vreo 10 dezbateri cu Viorica Dăncilă, câte una în fiecare zi.

Klaus Iohannis a anunțat oficial că refuză orice dezbatere cu Viorica Dăncilă, înainte de votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Este exclus, mai ales dacă Iohannis va accepta câteva întâlniri, eu aş accepta vreo 10 cu doamna Dăncilă, vreo 10, în fiecare zi câte una. Şi cu toate televiziunile de faţă, de ce nu? Adică, o consider un partener de dialog absolut convenabil pentru turul II. Iohannis va fi avantajat, nu înţeleg de ce reţinerea de a avea întâlniri cu doamna Dăncilă. Sigur, este şi reflexul staff-ului de a spune, eu am păţit aşa ceva, să ne prezervăm ce avem, să mergem încet dar sigur. Sigur, domnul Iohannis îşi poate permite şi această abordare pentru că va câştiga. Dar este păcat. Şi dacă se întâlneşte cu doamna Dăncilă şi dacă nu se întâlneşte, tot câştigă alegerile. De ce să nu dai publicului ceea ce vrea să vadă, acea confruntare de idei. Şi hai să fim serioşi, să vedem cine are idei mai multe.

Eu cred că va ajunge la un 30%, chair 35% doamna Dăncilă, deci va creşte. Însă nu suficient cât să-i pună probleme lui Iohannis care e lansat foarte bine pe culoarul câştigării alegerilor, chiar dacă trebuie să observăm că a obţinut un scor nu extrem de spectaculos pentru aşteptările care existau. Adică 36% nu e chiar cel mai confortabil scor pe care să-l obţii. Eu vă dau un exemplu spre aducere aminte. Am fost în situaţia cu Sorin Oprescu când câştigase primul tur cu 44%, eu am avut 16,8% şi am câştigat alegerile la capitală. Deci o răsturnare de asemenea dimensiuni poate fi numai că norocul lui Iohannis este că o are pe doamna Dăncilă contracandidat, deci este exclus să apară o asemenea răsturnare”, a declarat fostul preşedinte al României, la Digi24.

Vezi și

EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Se dau noi tichete- Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Mega-lovitură pentru șoferi- Puteți rămâne fără permis un an de zile

Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis face un pas în spate! Anunțul zilei

Publicat

in

De

În mod surprinzător, președintele în funcție Klaus Iohannis a făcut un pas înapoi luni.

Klaus Iohannis a anunțat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, motivând și de ce nu acceptă provocarea lansată de candidatul PSD la prezidențiale.

Șeful statului afirmă că în următoarea perioadă se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii.

„PSD încearcă să atragă atenţia prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum – urmează să discut şi cu colegele şi cu colegii în şedinţa de campanie – că eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a declarat Klaus Iohannis, la sediul central al PNL.

Vezi și

EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Se dau noi tichete- Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Mega-lovitură pentru șoferi- Puteți rămâne fără permis un an de zile

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend