Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Firmă din Curtea de Argeș amendata cu 10.000 lei de poliţişti VEZI MOTIVUL

Publicat

in

Pe parcursul săptămânii, poliţiştii compartimentelor specializate din cadrul polițiilor municipale și orășenești au acționat în activități curente în zona de competență, pentru verificarea modului de organizare a pazei și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012.

Aceştia au verificat 24 de obiective situate pe raza de competenţă, la 3 dintre acestea constatându-se deficienţe privind întocmirea analizei de risc la securitatea fizică, implementarea cerinţelor stabilite în analiza de risc sau asigurarea conformității sistemelor de securitate. La obiectivele unde au fost constatate deficienţe au fost stabilite termene de remedierea acestora, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, conform H.G. 301/2012, pentru faptul că societatea verificată nu a întocmit analiza de risc la securitatea fizică pentru punctul de lucru, situat pe raza municipiului Curtea de Argeș.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăți de intervenție, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică, unul dintre agenții de pază fiind sancționat contravențional ca urmare a nerespectării consemnul general și particular.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Utilitatea respectării normelor legale din domeniu poate fi exemplificată cu un eveniment petrecut în după-amiaza zilei de 4 iunie a.c., când la punctul de lucru al unui agent economic situat pe str. Mihai Eminescu din aceeaşi localitate, unde o femeie de 76 de ani din Piteşti a sesizat că i-a fost sustrasă o geantă în care se aflau bunuri personale şi un portofel cu documente şi bani.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de ordine publică, care au avut ca punct de plecare imaginile camerelor de supraveghere ale societății în cauză, în scurt timp a fost depistat un bărbat de 51 de ani din Bogaţi, iar în urma controlului corporal a fost descoperit asupra sa portofelul aparţinând persoanei vătămate.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

              

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela dă cărțile pe față: E un fake news

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela a fost invitat, marți seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Acesta a răspuns întrebării: S-au ascuns morți?

”Victor Ciutacu: S-au ascuns morți?

Marcel Vela: Este un fake news. Nu, răspunsul este nu. Mi-l asum și eu.”, a spus Marcel Vela.

Vezi și:Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dr. Streinu Cercel vine cu noi informații!

Publicat

in

De

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, Adrian Streinu- Cercel, face precizări importante despre testarea împotriva COVID-19 care va avea loc în Capitală.

‘Este o evaluare epidemiologică. Noi practic facem un eşantion care să fie reprezenativ. Este o stratificare pe categorii de grupă de vârstă şi pe problemă de comorbidităţi. De aici vom obţine două imagini. Prima ne va spune cât a circulat acest virus până acum în populaţie şi asta se tradce prin apariţia anticorpilor în sângele pacienţilor.”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

”Acest test se face din deget, el nu are loc de diagnostic, atenţie. El are rol de a ne spune dacă acea persoană a trecut sau nu prin infecţia cu SARS-COV-2…) A doua imagine se face din secreţiile nazale şi faringe, ca să ne spună prezenţa virusului. Vom şti cât a circulat şi pe unde circulă în momentul de faţă. E logic că dacă ai aceste două informaţii nu faci altceva decât să te duci acolo unde ai focare şi încerci să limitezi.”, a mai adăugat managerul de la Matei Balș.

Vezi și

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend