Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Firea, la CEX PSD: Am reușit ce se spunea că este imposibil – Dăncilă în turul 2

Publicat

in

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marti, la sosirea la sedinta CEX PSD, ca primul tur al alegerilor prezidentiale a fost un succes pentru partid si nu trebuie sa se joace cu mandatele pe masa.

„E un succes. La Bucuresti am avut 10.000 de voturi in plus fata de europarlamentare. Partidele care fac opozitie au scazut. Sunt convinsa ca in aceste doua saptamani vom munci in continuare si vom scoate un scor foarte bun. Oricum sunt interimar, pot fi promovata sau schimbata oricum, dar nu e cazul sa ne punem mandatul pe masa. Impreuna am reusit sa facem ce spunea ca este imposibil: Dancila in turul 2. Deci sa ne bucuram de succes, nu sa ne depunem mandatele. Cum sa fie o problema candidatul daca a intrat in turul 2? Parca am fi iesit pe locul 4, asa ma intrebati. S-a dorit mult ca PSD sa nu mai fie de 40. Iata, s-a reusit”, a zis Firea.

Vezi si: Lot important PSD, decapitat în Guvern: nume sonore zboară din Palatul Victoria .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ANAF LOVEȘTE în plină stare de urgență: o primărie a rămas FĂRĂ bani în conturi

Publicat

in

De

Deși Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că popririle pe conturi au fost oprite în plină situație de urgență, o primărie dintr-o comună gălățeană a rămas fără bani în plină epidemie de coronavirus. Totul ANAF i-a luat toate sumele din conturi. De vină este o datorie făcută în urmă cu 11 ani de Consiliul Local al comunei, care nu este recunoscută de actuala conducere a Primăriei Bălășești, conform Mediafax.

Citește și: VIDEO Un polițist s-a DEZLĂNȚUIT în timpul unui control, după ce un șofer i-a spus că e plătit din banii lui

Potrivit primarului comunei Bălășești, Paul Maftei, conturile Primăriei au fost golite luni, fără nicio avertizare din partea autorităților fiscale.

În acest moment, comuna nu mai are niciun leu în cont, iar activitățile sunt complet blocate.

Primăria nu poate plăti facturile la utilități, salariile propriilor angajați, serviciile de asistență socială și, mai grav, nu are cum să ia măsuri împotriva virusului COVID-19.

„Ne-au luat toți banii, fără să ni se spună ceva, fără proceduri. Eu ce fac, am facturi la curent, la apă, trebuie să plătesc pentru asistența socială. Suma care ne-a fost luată luni este 3,2 miliarde lei, lei vechi. Datoria totală trece de 6,5 miliarde lei. Este o situație foarte gravă, avem și epidemia pe cap. Eu nu mai pot face nici o prevenire, avem nevoie de dezinfectanți pentru instituții, avem și alte măsuri de luat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Bălășești, Paul Maftei.

Primarul susține că activitatea comunității este complet blocată pentru o datorie făcută de Consiliul Local al comunei în urmă cu 11 ani.

În 2009, consilierii locali au aprobat un contract care a fost semnat în numele Consiliului Local cu o firmă de consultanță. Deoarece contractul nu a fost respectat, firma a deschis acțiune în instanță și a câștigat procesul, având de recuperat o sumă de peste 100.000 de euro.

Comunitatea a rămas cu conturile goale deși printr-o decizie din 2018 a Judecătoriei din Tg.Bujor se stabilește că Primăria Bălășești nu are calitate procesuală în litigiul creat între Consiliul Local Bălășești și firma de consultanță.

„Este vorba despre niște contracte aprobate de Consiliul Local în 2009 și 2010 pentru consultanță, era alt primar. Lucrarea nu a mai fost făcută, contractele de consultanță nu au fost plătite. Eu am ieșit primar în 2012, am aflat de problemă, am avut un proces pe care l-am pierdut. Contractele erau încheiate de Consiliul Local, nu de UAT (n.r. Unitatea Administrativ Teritorială). Am pierdut procesul tocmai din cauza asta, noi ne-am apărat pe UAT, pe Primărie, nu am făcut noi datoria, ci Consiliul Local. Procesul a fost pierdut în 2014 și de atunci executorul judecătoresc a început să ne facă probleme. S-a îndreptat împotriva noastră, la Consiliul Local nu avea ce să execute. Finanțele au cerut să fie mutată datoria în contul Primăriei, li s-a respins acțiunea”, a precizat primarul Paul Maftei.

După ce a aflat că nu mai are bani în cont, Primăria Bălășești a cerut explicații de la reprezentanții Direcției Județene a Finanțelor Publice Galați.

Între timp, reprezentanții Primăriei Bălășești caută soluții pentru a obține bani și pentru a ataca decizia ANAF.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dan Barna, săgeată acidă pentru PNL: ‘Vrem să credem că, măcar pe acest subiect, nu e vorba de concurență politică’

Publicat

in

De

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a salutat proiectul de lege al PNL privind impozitarea pensiilor speciale, menţionând că parlamentarii formaţiunii vor colabora cu orice partid dispus să ajute la rezolvarea acestei chestiuni.

În acelaşi timp, USR a precizat pe Facebook că soluţia cea mai rapidă ar fi o ordonanţă de urgenţă în domeniu, care să fie adoptată chiar în cursul zilei de miercuri.

„Salutăm decizia PNL de a depune la câteva ore după USR un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Vrem să credem că, măcar pe acest subiect, nu e vorba de concurenţă politică, ci despre o nevoie reală de a regla una dintre cele mai mari nedreptăţi din societatea românească actuală. De asemenea, credem că şi colegii de la PNL au în vedere faptul că statul are nevoie de toate resursele disponibile pentru a depăşi cu bine criza de sănătate publică şi previzibila criză economică. Parlamentarii USR vor colabora cu cei ai PNL şi cu cei ai oricărui partid dispus să ajute la rezolvarea cât mai rapidă a problemei pensiilor speciale. Sectoarele public şi privat trebuie să împartă greul acestei crize. Solidaritate înseamnă inclusiv acest lucru”, a scris Barna pe Facebook.

Într-o postare pe reţeaua de socializare, USR pledează pentru adoptarea rapidă a acestui proiect sau chiar a unei ordonanţe de urgenţă.

Ministrul Sănătății pleacă în zonele focar din România: ‘Sunt destul de multe zone aprinse’

„Dacă există consens între toate partidele pentru acest proiect, se pot organiza de urgenţă în sistem online şedinţe de comisii şi plen pentru a vota. Ar fi o dovadă de responsabilitate din partea tuturor parlamentarilor într-o situaţie de criză”, a precizat sursa citată.

Pe de altă parte, în postarea USR se atrage atenţia asupra faptului că iniţiativa PNL nu vizează mai multe categorii de pensii speciale.

„După ce ieri USR a depus un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, PNL a anunţat că va susţine un amendament cu acelaşi scop, dar a ratat să includă printre beneficiarii de pensii speciale care să fie impozitate primarii, preşedintele şi cei care lucrează în servicii secrete. Sperăm că este doar o eroare, fără intenţie. Şi PSD se laudă că va depune un proiect nou de impozitare, deşi există unul în Parlament şi l-au ţinut la sertar. Iar UDMR a anunţat, de asemenea, că susţine impozitarea cu 90% a pensiilor speciale”, a precizat Uniunea.

Suceava, cel mai mare focar de COVID-19 din România! Despescu anunță câți români din Diaspora s-au întors în județ de la începutul pandemiei

Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

„În calitate de lider de grup al PNL de la Camera Deputaţilor, alături de liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, am depus azi un amendament la OUG 29/2020, prin care solicităm impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% şi până la 95%. Este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie. (…) În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii şi funcţionarii parlamentari, magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curţii de Conturi, Avocatul Poporului, personalul navigant, personalul diplomatic. Nu intră în categoria impozitării progresive poliţiştii şi militarii, beneficiari ai unor pensii militare”, afirmă Roman, într-un comunicat.

Liderul deputaţilor liberali arată că economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge către achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în „prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus” – medici, asistenţi, poliţişti, armata, jandarmi, pompieri, ambulanţieri, biologi şi bio-chimişti, personal de triaj, de la IGSU sau funcţionari ai serviciilor sociale din primării, care asigură alimentele şi medicamentele necesare la domiciliu pentru vârstnici.

Roman precizează că propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2.001-4.000 lei, cu 60% a celor cuprinse între 4.001-7.000 lei şi cu 95% a celor care depăşesc cuantumul de 7.000 lei.

„Am optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgenţă, pentru a nu intra în conflict constituţional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. În plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maxim într-o săptămână de Parlament, dacă există voinţă politică. Pentru că sunt convins că se va bucura de susţinerea tuturor forţelor politice responsabile!”, susţine liberalul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend