Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Femei hărţuite de indivizi dubioşi la Curtea de Argeş!?! Recomandările Poliţiei

Publicat

in

După ce în ultima perioada mai multe femei au sesizat faptul că nu se simt in siguranţă în anumite zone ale orasului, zilele trecute una dintre acestea a trecut printr-o experienţă cel puţin periculoasă. Aceasta, la sosirea acasa de la serviciu, a avut surpriza sa intalneasca, in zona terasei 1 mai,  aceeasi persoana de sex masculin care o mai agresase verbal nu cu mult timp in urma. De data aceasta individul a incercat să o imobilizeze insa femeia a reusit sa scape. ” Ma intorceam acasa, de la serviciu. Am trecut prin Piata sa imi fac cumparaturile si cand sa intru pe aleea care duce la scara blocului am fost acostata de un barbat de 40-45 ani, acelasi care ma tot aborda insistent in urma cu 3 saptamani. Mi-a adresat cateva cuvinte porcoase si, vazand ca nu il bag in seama, s-a napustit asupra mea. Noroc ca am avut o geanta mai grea si umbrela cu care m-am aparat si ca un vecin tocmai aparuse in zona. Am sunat si la Politie dar nu am mai facut plangere, ne-a povestit T.M. in varsta de 51 ani. Un incident similar a avut loc la doar cateva zile distanta si, din descrierile G.P, o femeie in varsta de 56 ani, individul ar fi fost acelasi, un barbat in varsta de 40-45 ani, cel mai probabil aflat sub influenta alcoolului. Ambele femei sustin ca nu au facut palngeri la Politie multumindu-se ca au scapat nevatamate dar a au reclamat faptul ca in zona terasei 1 Mai, in special la lasarea serii, nu prea sunt vazuti politisti de la ordine publica. Reprezentantii politiei Arges au confirmat faptul ca in ultimele doua saptamani nu s-a depus nicio plangere cu privire la hartuiri dar sustin ca, in astfel de cazuri, femeile renunta la a mai face acest pas bucuroase fiind ca au scapat. ” De regulă, dupa producerea unui astfel de incident, ele renunta la a mai merge la Politie sa faca si pasul urmator, acela de a depune o plangere. Recomandarea noastra este ca ori de cate ori se intampla astfel de incidente trebuie sunat la 112 sau anuntata cea mai apropiata sectie de Politie. Prin neanuntarea acestor agresiuni fizice sau verbale,  cei care le comit nu se vor opri si vor continua spre alte actiuni de gravitate si mai mare”, au declarat reprezentantii IPJ Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Se cauta sefi pentru DNA si DIICOT! Pe cine va propune Guvernul Orban

Publicat

in

De

În prezent,  sunt vehiculate mai multe nume printre care Ioana Abani, Daniel Horodniceanu,actualul procuror șef interimar al DNA, Călin Nistor .

Un prim nume vehiculat care ar încearcă în această perioadă să vadă dacă are susținere să candideze este Ioana Albani (foto), delegată în prezent ca procuror șef birou al Biroului pentru coordonarea activității de pregătire profesională din DIICOT, scrie newsonline.ro

Albani a fost însă chiar procuror șef adjunct al DIICOT în perioada când instituția era condusă de Daniel Horodniceanu. Activitatea sa profesională este legată de Serviciul de combatere a criminalității informatice, ea fiind un procuror specializat în astfel de infracțiuni.

În ceea ce-l privește pe Daniel Horodniceanu, el este cel de-al doilea despre care sursele NewsOnline spun că s-ar putea înscrie în cursă, mai ales că el se pare că nu a trecut încă peste șocul deciziei fostului ministru Toader Tudorel de a nu-i mai acorda un mandat la șefia DIICOT.

Potrivit surselor NewsOnline, un nume surpriză, sau poate nu, vehiculat este cel al procurorului Viorel Badea, fost procuror în DIICOT la Serviciul de Combatere a criminalității informatice. În prezent Badea, după o scurtă perioadă la Parchetul Tribunalului București, este director adjunct al Institutului Național al Magistraturii, responsabil cu formarea continuă.
Viorel Badea este sprijinit de o tabără din Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistratură, tabără din care face parte actualul președinte al Secției, Nicolae Solomon.

Dacă la DIICOT este un pic de agitație la Direcția Națională Anticorupție nu se conturează deocamdată mari surprize în ceea ce privește candidaturile, deși modificări mai pot apare până la momentul înscrierii efective în cursă.

Astfel, în mod concret, actualul procuror șef interimar al DNA, Călin Nistor apare ca fiind favorit să preia conducerea instituției pentru un mandat întreg.
Surpriza care poate ivi la DNA, și despre care se discută ”prin oraș”, este o candidatură a actualului procuror șef al Secției a II-a din DNA, Marius Bulancea. O eventuală intrare joc a lui Bulancea i-ar diminua din șanse lui Călin Nistor, informeaza realitatea.net

Vezi și: Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vor avea românii mai multe zile libere de sărbători?

Publicat

in

De

Dacă Guvernul decide să o declare vineri zi liberă, va lega o minivacanţă generoasă de 5 zile pentru bugetari întrucât 25 şi 26 decembrie pică miercurea şi joia. Dacă ziua de 27 decembrie nu va fi declarată zi liberă, după Crăciun, angajaţii la stat vor trebui să se întoarcă la muncă.

Cu siguranță conducătorii instituțiilor bugetare vor găsi soluții să compenseze lipsa de la serviciu pentru cel puțin o parte dintre salariați, cu recuperări în zilele din ianuarie, plasate la sfârșitul programului normal de lucru.

La fel va fi şi de Revelion: bugetarii vor avea liber în 1 şi 2 ianuarie, adică miercuri şi joi, iar vinerea, 3 ianuarie, va fi din nou la cheremul guvernanților. Guvernul ar putea să declare şi ziua de 3 ianuarie nelucrătoare, caz în care minivacanţa ar avea, din nou, cinci zile.

Anul 2020 ne aduce 15 zile libere, dar și câteva minivacanțe:

Anul Nou – minivacanță de 5 zile în cazul în care guvernul declara liberă ziua de 3 ianuarie

1 ianuarie (miercuri)
2 ianuarie (joi)

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (vineri) – minivacanță de 3 zile.

Paști – minivacanță de 4 zile

17 aprilie – Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui (vineri)
19 aprilie – prima zi de Paşti (duminică)
20 aprilie – a doua zi de Paşti (luni)

1 mai – (vineri) – minivacanță de 3 zile

Ziua Copilului – 1 iunie (luni) – minivacanță de 3 zile

Rusalii – minivacanță de 3 zile

7 iunie – prima zi de Rusalii (duminică)
8 iunie – a doua zi de Rusalii (luni)

15 august – Adormirea Maicii Domnului (sâmbătă)

Sfântul Andrei / Ziua Națională – minivacanță de 4 zile

30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României (luni)
1 decembrie – Ziua Naţională a României (marţi)

Crăciunul – minivacanță de 3 zile
25 decembrie – prima zi de Crăciun (vineri)
26 decembrie – a doua zi de Crăciun (sâmbătă), informeaza alba24

Vezi și: Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend