spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Felix Bănilă îşi face echipă de şoc: Procurorul care a ‘înfundat’ doi prim-miniştri revine la DIICOT

Facebook Twitter Google+

După ce procurorul general Bogdan Licu a încercat de două ori să îi ceară detașarea la PÎCCJ, Mariana Alexandru a ales DIICOT, în ciuda eforturilor disperate ale Secției pentru procurori a CSM de a o izola la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Aşa cum stiripesurse.ro anunța de dimineaţă, astăzi a avut loc interviul pentru funcțiile vacanțe de procuror la DIICOT, iar procurorul Mariana Alexandra a fost declarată admisă.

Vezi toate detaliile aici: EXCLUSIV – Unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria DNA: Procuroarea Mariana Alexandru, ‘eliminată’ printr-un dosar fabricat, clasat după patru ani

Povestea procurorului Mariana Alexandru este una demnă de filme. După o carieră de 30 de ani, în care nu a înregistrat nicio achitare, Mariana Alexandru a fost supusă în 2014 unor presiuni enorme din partea conducerii DNA pentru a se pensiona, inclusiv prin lansarea în presă a unor zvonuri false. Se întâmpla după ce a luat decizia care a dus în cele din urmă la condamnarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. Anterior, procurorul a instrumentat numeroase dosarele în care au fost condamnaţi Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Monica Iacob Ridzi. A durat aproximativ 4 zile ca cererea să fie soluţionată de CSM şi încă 10 pentru ca preşedintele Băsescu să emită decretul, timp record pentru o asemenea procedură. Mariana Alexandru a aflat abia în 2018 că avea un dosar la DNA, care a fost clasat pentru că faptele nu existau. O altă alegatie din presă la momentul pensionării se referea la o presupusă divulgare de informații către generalul SPP Dumitru Iliescu. Și acel dosar a fost clasat de DNA în anul 2019.

Un an mai tarziu, la 15 septembrie 2015, presa relata „Procurorul român trimis la Chişinau cu acordul UE pentru a sprijini rezolvarea unor dosare şi implementarea bunelor practici europene în domeniul Justiţiei este Mariana Alexandru, cea care a instrumentat dosare grele de corupţie în România, inclusiv Gala Bute.” Astfel, după ce a instrumentat dosarul lui Adrian Năstase în România, Mariana Alexandru a contribuit şi la ancheta care a dus la condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi corupţie pasivă a prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat.

Pe data de 4 septembrie 2018, la 4 ani după ce, pe 4 septembrie 2014, Mariana Alexandru fusese forţată să părăsească DNA, aceasta a formulat cererea de revenire în magistratură. Deşi iniţial dorea revenirea la DNA, unitatea de parchet la care activa în momentul pensionării, reîncadrarea s-a făcut la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Aspectul total ieşit din comun este, însă, altul: deşi legea prevede un termen de 30 de zile pentru tranşarea unor astfel de probleme, procedura de reîncadrare a durat nu mai puţin de nouă luni.

După întoarcerea în magistratură, pe 4 iunie 2019, şi încadrareala Parchetul Curţii de Apel Craiova, procurorul general a formulat două cereri de delegare a Marianei Alexandru la Serviciul Îndrumare şi Control al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ambele solicitări au fost respinse, pe motiv că Bogdan Licu nu ar fi explicat suficient de bine de ce are nevoie de Mariana Alexandru, iar PCA Craiova ar avea nevoie de procurori.

Înverșunarea cu care Secția pentru procurori a CSM a dorit păstrarea cu orice preț să procurorului Mariana Alexandru la Craiova este inexplicabilă, în contextul în care procurorul general a solicitat de două ori detașarea. Secția pentru procurori a demonstrat cu această ocazie că dorințele procurorului general sunt doar ale lui și nu au nicio relevanţă, pentru că membrii CSM știu mai bine de ce e nevoie în sistem. În urma concursului organizat de DIICOT, Secţia pentru procurori nu mai poate bloca revenirea Marianei Alexandru în Bucureşti. Procurorul va fi încadrat la secţia de combatere a infracţiunilor informatice din cadrul DIICOT, un domeniu de care Mariana Alexandru nu este străină. Înainte de reîncadrarea în magistratură, Mariana Alexandru a fost timp de câteva luni consilieră a procurorului-şef DIICOT.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments