Conecteaza-te cu noi

Pitesti

FELICITĂRI! DE LA FILM … LA INCENDIU ! Un pompier argeşean aflat în concediu s-a implicat activ într-o acţiune de salvare

Publicat

in

Menirea de a-i ajuta pe cei care au nevoie se manifestă, în cazul pompierilor argeșeni, chiar și în timpul liber. Aşa cum relatam într-o ştire anterioară, un puternic incendiu a izbucnit azi în cartierul Colibași din orașul Mioveni. Incendiul, care se manifesta violent, a afectat două locuințe și o anexă.
Deși, pentru lichidarea incendiului, au acționat 4 autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, plutonierul major Stoica Cristian nu a putut trece nepăsător și a sărit în sprijinul colegilor săi.
Subofițerul, pompier la Detașamentul Mioveni, se afla în timpul liber (în concediu de odihnă) și plecase de acasă cu gândul de a merge împreună cu prietenii la film.
Nu este pentru prima dată când un pompier argeșean acționează, din proprie inițiativă, la un eveniment la care este martor.
Acest lucru demonstrează că a fi pompier nu este doar o meserie, este vocație, este despre omenie, curaj și implicare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM ! Accident cu 3 victime în Argeș

Publicat

in

In urma cu putin timp, un grav accident rutier s-a produs între 2 autoturisme în comuna Moșoaia.
La fata locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD. Potrivit ISU Argeș, in urma accidentului au rezultat 3 victime, femei, una de 30 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral minor și o altă femeie de 55 de ani, care prezenta dureri toracale, acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului și au refuzat transportul la spital, iar cea de a treia în vârstă de 49 de ani, care a suferit un atac de panică și un traumatism cranio-cerebral minor, a primit îngrijiri medicale și este transportată la spital.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! Piteștiul, pe lista orașelor pentru care România riscă o amendă uriașă din cauza poluării

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe a făcut un anunţ grav : 14 orașe mari din România, printre care și Piteștiul, trebuie să ia măsuri anti-poluare, altfel pot fi amendate de Uniunea Europeană. Potrivit Ministerului Mediului, peste 40% din poluare, pentru care riscăm amenzi de la Bruxelles, vine din praful de pe străzi.

Alături de Pitești, alte 13 oraşe din România sunt pe lista neagră a Uniunii din cauza poluării. Este vorba de București, Brașov, Iași, Craiova, Cluj, Oradea, Timișoara, Constanța, Brăila, Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești. Edilii trebuie să ia urgent măsuri.

3 oraşe, Braşov, Iaşi şi Bucureşti sunt în procedura de infrigement. Pe româneşte, riscă amenzi record de la Uniunea Europeană. Până la 400.000 de euro pe zi ar plăti Guvernul dacă responsabilii nu reuşesc să reducă poluarea.

Bucureștiul este cel mai aproape de o sancțiune uriașă. Urmează Brașov și Iași. Primarii celor trei orașe și-au prezentat aşadar la minister soluțiile de îmbunătățire a calității aerului. Deocamdată vorbim de măsuri elementare, cum ar fi spălarea străzilor.

Costel Alexe, ministrul Mediului: „Situația este mult mai gravă la București, unde suntem în etapa în care așteptăm doar verdictul. Raportul de sănătate publică arată că bucureştenii se pot îmbolnăvi de afecţiuni cardiovasculare.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend