Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Faze tari: Venită cu pisica în geantă la mall, o tânără a cerut schimbarea Ordonanţei Militare pentru ca lumea „să-şi poată cumpăra haine şi machiaje”; Spovedanie la drive-through în Polonia. Înainte de sărbători, un preot catolic spovedește și împărtășește enoriașii din mașină

Publicat

in

V​enită cu pisica în geantă la mall, o tânără a cerut schimbarea Ordonanţei Militare pentru ca lumea „să-şi poată cumpăra haine şi machiaje”. Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului poliţiştilor europeni Europol, a povestit câteva situaţii cu care s-au confruntat poliţiştii, în plină epidemie de coronavirus, când au verificat motivele pentru care oamenii au ieşit din casă, pe durata carantinei totale. În acest context, poliţistul face un apel la responsabilitate şi le cere românilor să nu se pună în pericol sănătatea publică încălcând măsurile dispuse de autorităţi. „Un ultim caz s-a petrecut la Braşov. O tânără s-a gândit să-şi plimbe pisica la mall. De fapt avea de gând să-şi cumpere nişte haine, iar plimbarea pisicii în geantă era numai un pretext. La venirea poliţiei, după ce i s-a explicat că magazinele din mall sunt închise, s-a enervat foarte tare şi a cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare în aşa fel încât lumea să-şi poată cumpăra şi haine sau articole de machiaj nu numai mâncare sau medicamente ”, a declarat Cosmin Andreica pentru „Adevărul”.
Stă în izolare şi trimite câinele după mâncare. Tânărul mexican Antonio Munoz, de 20 de ani, se afla în a treia zi de autoizolare preventivă şi se plictisea îngrozitor acasă. Aşa că a trimis-o pe Lucinda, o căţeluşă chihuahua de doi anişori la magazinul din colţ cu 20 de dolari prinşi la zgardă şi un bileţel pentru vânzător. ”Bună ziua, domnule vânzător! Vă rog să îi vindeţi căţeluşei mele o pungă de chipsuri. Atenţie că vă muşcă dacă nu o trataţi cu respect!”. Nu mică i-a fost mirarea lui Antonio când Lucinda s-a întors acasă cu punga de chips-uri în gură şi restul de bani prinşi la zgardă. Fotografiile postate de Munoz pe Internet au făcut înconjurul lumii, potrivit Click.ro.
Dansul “de carantină” al unui îngrijtor de la Zoo Melbourne a devenit viral. Tânărul a fost filmat în țarcul girafei. Zilele trecute, Zoo Melbourne a-nceput să transmită live din țarcurile rezidenților săi, pentru ca oamenii aflați în izolate din cauza pandemiei de Covid-19 să poată urmări de acasă ce se întâmplă cu animalele. Vedeta grădinii zoologice a devenit însă, în mod surprinzător, unul dintre angajați. Tânărul care are în grijă girafele s-a gândit să profite de faptul că sunt camerele pornite pentru a arăta ce mișcări a deprins pe ringul de dans. După ce a băgat animalele la adăpost, îngrijitorul a desfășurat, într-una din mâini, un evantai multicolor și a-nceput să danseze. Perfect coordonat și foarte muzant, dansul lui a devenit viral în foarte scurt timp, scrie Libertatea.
De ce pot dormi în picioare? 7 curiozități despre cai, primele „motoare” ale omenirii. Cu alură nobilă și musculatură de invidiat, caii au, de mii de ani, o legătură strânsă cu oamenii. Ne-au ajutat la muncile cele mai grele și ne-au servit ca mijloc de transport, ușurându-ne viața. Caii au vedere monoculară și își pot folosi fiecare ochi separat. Practic, pot vedea și culege informații simultan din două direcții diferite. Când vine vorba de curiozități despre cai, trebuie să știi că aceste animale sunt înrudite cu rinocerii și cu tapirii. Pentru a nu fi vulnerabili în fața prădătorilor, caii au capacitatea de a dormi în picioare. Pot face asta datorită unui sistem special de tendoane și ligamente, care se blochează atunci când animalul moțăie, informează Incrediblia.ro.
Spovedanie la drive-through în Polonia. Înainte de sărbători, un preot catolic spovedește și împărtășește enoriașii din mașină. Un preot paroh din vestul Poloniei a decis să le ofere enoriaşilor săi posibilitatea de a se confesa înaintea sărbătorii Paştelui fără a coborî din maşinile lor, el însuşi aflându-se în maşină, cu respectarea distanţei de cel puţin 1,5 metri, pentru a evita contaminarea, cu geamul lăsat în jos. Preotul Adam Pawlowski, paroh la Rogalin, în regiunea Poznan, a declarat că a fixat deja primele astfel de întâlniri cu enoriaşi. El susţine că urmează astfel exemplul preoţilor catolici americani. Polonia este o ţară majoritar catolică şi numeroşi credincioşi se împărtăşesc înaintea sărbătorii Paştelui. În contextul pandemiei actuale, Episcopatul Poloniei a reamintit că o confesiune prin telefon sau pe internet nu este valabilă, arată Digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

​INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus în fiecare județ / Graficul infectărilor, deceselor și cazurile vindecate. Statistici

Publicat

in

De

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, la fel și cazurile de decese și de vindecări. Suceava e cel mai mare punct de acum pe harta României în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate și al deceselor pacienților cu COVID-19. Vezi o monitorizare independentă în format interactiv cu mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă cu ultimele informații oficiale, care se comunică zilnic la ora 13:00, pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară, inclusiv decesele și vindecările pe fiecare județ.

  • Instrumentul interactiv cu privire la răspândirea COVID-19 în România a fost realizată independent de către comunitatea geo-spatial.org.

Vezi mai jos datele colectate din surse oficiale și independente privind cazurile din țară – Din butonul din colțul stânga-sus pot fi accesate următoarele secțiuni:

  • COVID-19 – Conține lista județelor după numărul de cazuri și, mai jos (cu scroll), harta cazurilor pe județe, harta deceselor pe județe, harta vindecărilor pe județe și ZONELE DE CARANTINĂ din Suceava și Țăndărei, precum și graficul infectărilor confirmate pe zile. Totodată conține numărul cazurilor vindecate și decesele, pe județe, în funcție de infromațiile apărute pe canale oficiale sau în presa locală.
  • Hărți – Conține o hartă cu situația la nivel european,o hartă comparativă care arată emisiile de noxe de dinaintea pandemiei și de după, o hartă cu puncte de interes social din România, o hartă grafică ce prezintă situația intrărilor și ieșirilor din România începând cu 26 martie, precum și o hartă cu infrastructura spitalicească din țară.
  • Statistici – Conține o serie de grafice interactive cu date statistice generale (cazuri unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și frecvența pe grupe de vârste, de generații, distribuția după gen ș.a.). un grafic care prezintă relaționarea dintre cazuri (cine a infectat pe cine), o repartiție a cazurilor pe județe (evident, acolo unde s-a comunicat sau s-a reușit identificarea din surse publice), un grafic vizual cu situația cazurilor din Europa, grafice legate de mobilitatea pe durata stării de urgență,precum și precum și date referitoare la calitatea aerului.

Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.
NOTĂ:

– Graficul cu relaționări a fost realizat manual pe baza informațiilor apărute în presă și pe canale oficiale, astfel încât nu toate relaționările pot fi exacte.

—-

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Miniştrii europeni de Finanţe încearcă, din nou, să ajungă la un acord cu privire la un plan de relansare

Publicat

in

De

Miniştrii europeni de Finanţe vor face joi o nouă încercare pentru a ajunge la un punct de vedere comun cu privire la un set de măsuri fiscale necesare pentru a combate pandemia de coronavirus, după ce la prima reuniune care a avut loc marţi nu au putut depăşi divergenţele de opinie, transmite DPA.

Miza acestor discuţii îndelungate este un pachet de aproximativ 500 miliarde de euro compus din împrumuturi de la Mecanismul European de Stabilitate (MES), un fond de garanţii pentru companii de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi sprijin pentru schemele naţionale de şomaj parţial, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

„După 16 ore de discuţii, ne-am apropiat de un acord, dar nu am ajuns încă acolo. Am decis să suspend întîlnirea Eurogrupului care va continua joi”, a scris preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno pe contul său de Twitter.

Potrivit unor surse diplomatice, un subiect dificil în cadrul discuţiilor au fost eventualele condiţii care ar urma să fie ataşate împrumuturilor oferite de MES. Majoritatea miniştrilor europeni de Finanţe doresc să fie inclusă doar menţiunea că banii trebuie utilizaţi pentru a combate pandemia de coronavirus iar beneficiarii trebuie să adopte o politică fiscală responsabilă. În schimb, Olanda a dorit să se meargă mai departe, ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra solicitând să fie impuse anumite condiţii economice concepute pentru fiecare ţară în parte, au precizat sursele, însă această solicitare a fost respinsă de alte state membre, în special Italia.

Citește și: Comisia Europeană știe când se termină criza: Propune INTERZICEREA deplasărilor neesenţiale către UE până la 15 mai

Un alt subiect controversat îl reprezintă cererea venită de la ţările cele mai afectate de pandemie, în special Italia, privind crearea unui instrument comun de datorie, sub forma unor euro-obligaţiuni denumite deseori corona-bonduri, destinat relansării economiei după încheierea crizei. Statele din nordul Europei, în special Germania şi Olanda, s-au opus Italiei, susţinută de Spania, ceea ce a determinant eşecul summitului european din 26 martie.

Dacă se va ajunge joi la un acord, propunerile miniştrilor de finanţe urmează să fie aprobate de şefii de stat şi de guvern din statele membre UE.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend