spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Farmaciile care vând medicamente prea scumpe vor risca amenzi de până la 100.000 de lei

Facebook Twitter Google+
Farmaciile care vând medicamente prea scumpe vor risca amenzi de până la 100.000 de lei

Practicarea unor prețuri mai mari decât cele aprobate oficial va putea aduce farmaciilor nu doar amenzi greu de suportat, ci și riscul anulării autorizațiilor de funcționare, potrivit unui act normativ apărut vineri în Monitorul Oficial și care se va aplica de la finele lui septembrie.

Mai multe modificări privind funcționarea farmaciilor vor fi aduse curând de Ordonanța Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, apărută vineri în Monitorul Oficial, Partea I nr. 735 și în vigoare în 30 de zile de la publicare, adică din 23 septembrie 2018.

„Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei și anularea autorizației de funcționare, următoarele fapte: a) eliberarea de medicamentede către unitatea farmaceutică în lipsa aprobării preţului de producător de către Ministerul Sănătății, în conformitate cu prevederile legale, cu excepția situației neaprobării prețului în termenul legal; b) practicarea de către unitățile farmaceutice a unor prețuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de către Ministerul Sănătăţii„, scrie, mai exact, în ordonanță.

O farmacie care va vinde medicamentele la prețuri mai mari decât cele aprobate de minister vor risca amenzi între 50.000 și 100.000 de lei, dar și anularea autorizației de funcționare.

Farmaciile vor putea să vândă medicamentele numai după ce ministerul aprobă prețul de producător, cu excepția situației când se trece peste termenul-limită în care prețurile ar fi trebuit aprobate. În acest din urmă caz, farmaciile vor putea vinde fără să riște sancțiunile.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....