spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Fără revigorarea sistemului de sănătate morţii din SJU Piteşti ar putea fi din nou ţinuţi prin saloane

Facebook Twitter Google+
Fără revigorarea sistemului de sănătate morţii din SJU Piteşti ar putea fi din nou ţinuţi prin saloane

Nu au fost  găsite soluţii reale şi aplicabile  pentru a fi evitate noi episoade de genul celor care s-au petrecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti la sfârşitul anului trecut când persoanele decedate în spital au fost ţinute pe secţii, în ciuda riscului apariţiei unor focare grave de infecţie.

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu consideră că soluţia cea mai bună ar fi serviciile medicale performante şi programele  de prevenţie care ar putea avea ca rezultat scăderea numărului deceselor petrecute în spital, numai că o astfelde soluţie depinde de foarte mulţi factori şi, în cel mai bun caz, ar putea produce efecte după ani buni . Ca urmare, un nouă avalanşă de decese ar bloca din nou saloanele cu morţi. La Spitalul Judeţean există două morgi- una care aparţine Serviciului Medico Legal la care vin doar persoanele decedate în mod suspect iar în perioada 25 decembrie- 31 ianuarie media decedaţilor care au ajuns la Medicină legală au fost de 5 pe zi. O a doua morgă este cea a spitalului care a devenit neîncăpătoare după ce în săptămâna cu pricina s-au înregistrat peste 70 de decese, fiind zile în care au fost înregistraţi şi 14 decedaţi pe zi. Capacitatea morgii Spitalului Judeţean din Piteşti este de doar 6 decedaţi.

Preşedintele Manu susţine că morgile apropiate fie nu sunt funcţionale, fie nu pot prelua decedaţii de la SJU şi în plus nici nu se practică o astfel de metodă de mutare a decedaţilor de la un spital la altul. Cu alte cuvine, argeşeniii ar trebui să mai moară în număr mare în aceiaşi perioadă deşi nu există explicaţii foarte clare nici cu privire la avalanşa de morşi fix în perioada sărbătorilor de iarnă. Se vorbeşte despre un aflux mare de persoane internate în fază terminală dar nimeni nu poate să spună de ce au ales aceste persoane să vină să moară la spital tocmai de Crăciun sau de Anul Nou. Cert este că principale afecţiuni sunt pneumonii şi decompensări cardiace . Concluzia preşedintelui Dan Manu cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru a a fi evitate astfel de scene teribile este una singura- revigorarea sistemului de sănătate, soluţie care ar putea deveni viabile în ani de zile sau niciodată.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....