Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FĂRĂ PRECEDENT ! URŞII BLOCHEAZĂ ARGEŞUL – Primarii ameninţă cu proteste de stradă 

Publicat

in

Că numărul urșilor a crescut alarmant în Argeș nu mai este o noutate, grav este că animalele părăsesc din ce in ce mai des pădurile rarefiate ale judeţului şi ies la drumul mare, in comune, in catune sau chiar in orase. Desi autorităţile se feresc să recunoască, situația generată de ursi este critică şi fără precedent în istoria judeţului.

Primarii ameninţă cu protest la Prefectura Argeş

Urșii au pus stăpânire, efectiv, pe mare parte din Argeş. Incidentele din ultima săptămâna arată acest lucru dar, mai ales, locatiile unde ursii au dat atacul şi reamintim: Curtea de Argeş, Mioveni, Bughea de Sus și Bughea de Jos, Arefu, Salatrucu, Brăduleţ, Muşăteşti, Corbeni. Sunt localităţile în care, în ultima săptămâmă ursii se plimbă nestingheriți și intră în gospodăriile locuitorilor. Oamenii sunt terorizați de animalele care au început să își facă simțită prezența tot mai des. Oameni atacaţi, zeci de animale sfâșiate, stupine distruse complet, grădini și garduri distruse tot de urși, au adus la disperare argeşenii care nu mai ştiu la cine să apeleze.Desigur primul certat este primarul localităţii dar acesta nu are nicio vină şo nicio putere. Mai mult, si edilii din multe comune, sătui să tot ceară ajutorul Prefecturii pentru a soluționa această problemă care se acutizează pe zi ce trece, anunţă că trec la măsuri extreme. ” Am vorbit cu mai mulţi primari si am decis că, dacă nici în această săptâmână Prefectura şi cei de la Minister nu se implică, vom merge şi vom protesta in faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean. Ne-am săturat de vorbe şi promisiuni, nu pe ei îi înjură oamenii ci pe noi, cei care, de fapt, nu avem nicio putere în a face ceva”, ne-a declarat primarul unei localităţi în care urşii au făcut prăpăd săptpămâna trecută.

Turismul din Argeş blocat şi dus la morga lui Manu de urşi !

După cum ziarul nostru a relatat permanent în ultimul an, doua dintre cele mai importante monumente istorice din județul Argeș – Cetatea Poienari şi statuia „Omul de Fier” de la Barajul Vidraru, sunt ținute închise administrația lui Dan Manu pe motiv de … urşi. Cu o viziune turistica aproape inexistentă, președintele CJ Argeș a decis să pună lacătul pe Cetatea Poenari, cu toate că contractul de reabilitare a fost reziliat. Cetatea Poenari a fost închisă de mai multe ori în ultimii ani din cauza ursilor. Deși s-au lăudat in spațiul public că au făcut cereri de relocare sau de împușcare a animalelor, în realitate nimic nu s-au întâmplat nimic. Acum, după ce licitația de reabilitare a fost câștigată de către o asociere de firme italiene, CJ Argeș a închis din nou Cetatea Poenari. In schimb, nu a durat mult până contractul a fost reziliat din cauză că asociația de firme nu a depus documentele conform legii și în tipul prevăzut legal. Acest lucru se întâmpla în luna aprilie, iar până în acest moment licitația nu a fost reluată, dar nici Cetatea Poenari nu a fost deschisă şi nici, măcar, statuia „Omul de Fier” de la Barajul Vidraru. Din ce motive? Ursul e de vină, ca de obicei ! Ce facem cu turismul, domnule Manu, il duceti la Morgă? Cu astfel de promovare, ce să ne mai plângem că Argeșul nu are turismul pe care îl merită.

Jandarmii pot captura oameni dar nu pot alunga ursii !

Șeful jandarmilor argeșeni, Gheorghe Lupescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că jandarmii săi din subordine din cadrul Postului de la Arefu au de furcă cu urșii. ,,Trebuie să luăm măsuri. Nu este normal ce se întâmplă. Vin turiștii la grătare în zonele turistice ale Argeșului și au de a face cu urșii. Deja au atacat foarte mulți oameni. La Mioveni, ursul va ajunge să se plimbe pe stradă”, a declarat Gheorghe Lupescu. În Argeș au fost recoltați doar 3 urși, dar trebuie să reducem numărul cu 25 de urși pe an, cel puțin. Suntem într-o continuă monitorizare, suntem în dialog cu primarii din Argeș dar edilii nu pot decât să stopeze acest fenomen temporar, a declarat subprefectul Adrian Bughiu prezent în cadrul aceleiași conferințe de presă. În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeș o parte din personal merge la cursuri de tehnicieni veterinari, dar implicarea jandarmilor în aceste cazuri nu poate duce la alungarea urșilor din zonele tranzitate de oameni.

ACTUAL

GATA cu amânările ! Azi se DESCHIDE BAZINUL DE ÎNOT – TARIFE și CONDIȚII DE ACCES

Publicat

in

De

După aproape 3 ani de la pornirea lucrărilor, de astazi, miercuri, 13 noiembrie 2019, Bazinul de înot isi deschide portile pentru toti locuitorii din Curtea de Argeș. Tot de astazi se fac înscrieri pentru cursurile de iniţiere pentru inot. In incinta minicomplexului functionează două bazine cu adâncimi, de 1,7m și 1,4 m, ambele cu apa încălzită la temperatura de 28 grade Celsius. Centrul dispune si de sală de saună dar si necesarele. Capacitateaa maximă de primire este de 170 persoane într-o oră.

TARIF INTRARE BAZIN

ADULȚI – 12 lei/ora

COPII, ELEVI, STUDENȚI – 8 lei /ora

TARIF INTRARE BAZIN + SAUNA

ADULȚI – 18 lei/ora

COPII, ELEVI, STUDENȚI – 12lei /ora

TARIF ABONAMENT 10 ORE  BAZIN

ADULȚI – 90 lei

COPII, ELEVI, STUDENȚI – 60 lei

TARIF ABONAMENT 10 ORE  BAZIN + SAUNA

ADULȚI – 135 lei

COPII, ELEVI, STUDENȚI – 90 lei

TARIF ABONAMENT 30 ORE  BAZIN

ADULȚI – 225 lei

COPII, ELEVI, STUDENȚI – 150 lei

TARIF ABONAMENT 30 ORE  BAZIN + SAUNA

ADULȚI – 330 lei

COPII, ELEVI, STUDENȚI – 225 lei

Tarifele urmeaza a fi votate de consilierii locali   in sedinta din aceasta luna.

Potrivit regulamentului bazinului, pentru a avea acces la bazin, pe langa bani trebuie sa prezentati si urmatoarele:

  • copie certificat de naștere sau copie CI
  • -adeverință medicală cu mențiunea  „Apt pentru efort fizic”,  iar la momentul examinării nu există în evidența cu boli dermatologice;
  • cerere de înscriere tip;
  • o declarație tip din partea însoțitorului copilului până la vârstă de 14 ani precum că a luat la cunoștință de Regulamentul bazinului, norme de comportare, interdicții și obligații.
  • De asemenea, beneficiarii trebuie să aibă echipantent – cască, papuci, prosop, costum de baie sau slip.

Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban a decis- Singurul om din echipa Vioricăi Dăncilă pe care îl va ține în funcție

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că va continua colaborarea Guvernului cu fostul internaţional Gheorghe Popescu, pentru Campionatul European din 2020, potrivit news.ro.

„M-am întâlnit ieri cu Gică Popescu, care a fost consilier onorific al primului ministru şi care mi-a explicat cu ce se ocupă, e un fel de CEO pe partea proiector necesare pentru Campionatul European de fotbal şi am luat decizia să continui colaborarea cu Gică Popescu. Evident nu are culoare politică, s-a implicat în proiectul acesta, pentru că trebuia cineva care venea un pic din exteriorul administraţiei ca să împingă lucrurile înainte şi să le vadă dintr-o prespectivă. Am rămas foarte plăcut surprins că a început să cunoască foarte multe detalii tehnice, chestiuni de contractare, de stadii de lucrări şi ca atare vom continua colaborarea. Sigur, preşedintele comitetului inter ministerial, din ce am înţeles, este este ministrul Tineretului şi Sportului şi sunt convins că împreună vom pregăti toată lucrurile pentru campionatul european”, a declarat Orban.

Vezi și: Un fost colonel SRI anunță că s-a dat semnalul împotriva lui Dan Barna: ‘Te vor rezolva rapid. Îți iau ăștia partidul și capul’

EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Se dau noi tichete- Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend