spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Facem cunoscute problemele argeşenilor – Trotuarele blocate pun în pericol locuitorii de pe 1 Mai

Facebook Twitter Google+
Facem cunoscute problemele argeşenilor – Trotuarele blocate pun în pericol locuitorii de pe 1 Mai

 #Poliţia informeazǎ – parcǎrile pe trotuar sunt ilegale

#La Biroul de Taxe şi Impozite sunt înregistrate constant zeci de amenzi de circulaţie

#Autoritǎţile locale incapabile sǎ rezolve problemele reale cu care se confruntǎ locuitorii oraşului

Continuǎm astǎzi sǎ atragem atenţia autoritǎţilor locale din Curtea de Argeş asupra unor zone care au devenit atât de aglomerate încât atât circulaţia rutierǎ cât şi cea pietonalǎ au devenit de-a dreptul imposibile. Si nu suntem singurii care semnalǎm acest lucru, mulţi dintre argeşenii cerând la toate instituţiile abilitate sǎ ia mǎsuri în acest sens.

Aşadar, astǎzi avem fotografii de pe strada 1 Mai, în zona singurului sens giratoriu din municipiul regal.  Prezenţa în zonǎ a unor depozite de materiale de construcţii, a unor secţii de croitorie, a unor baruri şi terase, cu foarte puţine locuri de parcare, dar şi ţinând cont cǎ traficul greu este direcţionat pe 1 Mai şi apoi spre Lascǎr Catargiu şi 1 Decembrie, face imposibilǎ, în primul rând, siguranţa pietonilor.

Trotuarele degeaba sunt, nu putem trece pe ele

Una dintre argeşencele care locuieşte în zonǎ spune cǎ zilnic inclusive intrarea în curtea casei îi este blocalǎ de maşini. A fǎcut sesizǎri în acest sens iar ultimul demers a fost acela de a merge în audienţǎ la consilierii locali PAM, cei care în fiecare joi ascultǎ şi încearcǎ sǎ rezolve problemele cu care se confruntǎ locuitorii urbei. La rândul lor, consilierii au adus discuţia aceasta în consiliul local însǎ nu au rezolvat mare lucru ci doar au smuls o promisiune cǎ la urmǎtoarea întâlnire vor fi chemaţi şi poliţiştii de la circulaţie şi de la ordine publicǎ.

Amenzile curg pe bandǎ – degeaba

Lipsa locurilor de parcare dar şi lipsa de civilizaţie rutierǎ a şoferilor din Curtea de Argeş a fǎcut ca în ultima perioadǎ sǎ creascǎ alarmant numǎrul de amenzi de circulaţie, şi mai ales cel pentru parcǎri. La biroul de taxe şi impozite din cadrul primǎriei sunt înregistrate zilnic astfel de amenzi. Unii le plǎtesc, alţii fie le ignorǎ fie le contestǎ. Mai mult decât atât, mulţi dintre şoferi primesc amenzile direct acasǎ, în plic, pentru cǎ poliţiştii fotografiazǎ autoturismele parcate ilegal şi întocmesc la faţa locului procesele verbale.

Ce spune poliţia şi nu ştiu şoferii

Ceea ce nu prea ştiu şoferii din Curtea de Argeş dar nici aleşii locali este noul Cod Rutier unde, din anul 2016 se spune foarte clar cǎ parcǎrile pe trotuare se fac doar în zonele amenajate şi semnalizate în acest sens, lucrǎri fǎcute cu acordul poliţiei. Legea privind ocuparea trotuarului cu obligaţia de a se lǎsa un metru pentru trecerea pietonilor nu mai este de mult valabilǎ, aşa cum se ştie la Curtea de Argeş. De asemenea, în urbea basarabilor nu se respectǎ nici distanţele obligatorii care trebuie lǎsate libere lângǎ trecerile de pietoni, staţiile de transport public în comun sau intersecţii.

Tinând cont de problema semnalatǎ de argeşeni este clar cǎ în municipiu nu se poate parca sub nici o formǎ pe trotuar pentru cǎ nicǎieri nu existǎ marcaje şi semnalizare în acest sens.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....