Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Expresii care îi fac pe cei din jur să aibă încredere în tine

Publicat

in

În comunicare, cuvintele potrivite pot schimba în mod decisiv percepţia celor din jur. Există o serie de expresii care, folosite în momentul potrivit, pot creşte încrederea celor din jur.

„Cum crezi că a fost?“. O întrebare folosită în cazul în care vrei să laşi pe altcineva să evalueze sarcina, prezentarea sau întâlnirea, la propriile standarde. Acest lucru îi oferă persoanei respective sentimentul că părerea ei contează.

„A fost vina mea“. Lasă ego-ul deoparte, deoarece a admite că şi tu poţi face greşeli creşte încrederea celor din jur. „Oamenii care sunt imperfecţi sunt mai atractivi. Ne plac mult mai mult decât cei care par perfecţi“, este de părere Dr. Paul Zak, autor al cărţii „Trust Factor: The Science of Creating High Performance Companies“.

„Te superi dacă îmi dai o mână de ajutor?“. Acest lucru vine mai ales în momentele în care eşti conştient că cel de lângă tine nu îndrăzneşte să ofere o mână de ajutor. În acest mod îţi arăţi onestitatea şi dispozitia ta umilă de a accepta cu demnitate ajutorul celorlalţi, mod în care le poţi câştiga încrederea.

„Poţi să mă ajuţi cu un sfat?“. Dr. Wood Brooks, autorul unui studiu recent, spune că oamenii care cer sfaturi sunt percepuţi ca fiind mai competenţi. „În cercetarea noastră, am constatat că oamenii ezită să ceară sfaturi, deoarece se tem că vor părea incompetenţi. Realitatea este că oamenii îi privesc pe cei care fac acest lucru ca fiind mai competenţi decât cei care nu sunt cababili să admită că au nevoie de ajutor“, a spus specialistul.

„Am încredere în judecata ta“. Încrederea este o stradă cu două sensuri. Unii profită de încrederea pe care le-o oferi, alţii îţi răspund cu aceeaşi monedă. Încrederea aduce membrii unei echipe mai aproape, reuşind astfel să aibă rezultate excelente. Găsiţi modalităţi de a vă baza pe colegi la locul de muncă. Arătaţi că puneţi valoare pe contribuţia lor şi le veţi câştiga încrederea.

„N-aş fi făcut-o fără tine“. Aceasta este cea mai bună formă de a spune „mulţumesc!“. Prin recunoasterea efortului cuiva şi exprimarea recunoştinţei tale pentre ceea ce a făcut, te va face inclusiv pe tine să oferi încredere. Atunci când consolidaţi astfel de comportamente veţi oferi un exemplu pentru toţi cei din jur.

„Iată ce înseamnă asta pentru tine …“. Oamenii vor să ştie unde se află, să se simtă în siguranţă, şi, desigur, să se asigure că ştii care este interesul lor. Dacă vrreţi să vindeţi o idee, oferiţi o viziune şi comunicaţi în mod clar beneficiile pe termen scurt şi lung.

„Sunt doar urechi“. Această afirmaţie va trimite instantaneu mesajul că sunteţi deschis la dialog şi cu adevărat interesat de ce are de spus interlocutorul. Doar asiguraţi-vă că limbajul corpului spune acelaşi lucru. Adaugă unele apecieri ale ideilor sau sugestiilor interlocutorului şi deja putem vorbi de încerderea obţinută.

„Ce pot face pentru a ajuta“. Această sintagmă poate muta munţii din loc atunci când termenele sunt aproape, nivelul stresului este ridicat şi apare disperarea. Prin această întrebare oferi susţinere şi capeţi încredere.

„Cum pot face lucrurile mai bine?“. Angajaţii ar trebui să folosească această expresie de multe ori, arătând că sunt deschişi să înveţe lucruri noi. Ei demonstrează şefilor că sunt deschişi la sugestii şi dornici de a vedea lucrurile dintr-un alt unghi, pentru a accelera dezvoltarea lor.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

În gări și trenuri, POLIȚIȘTII ARGEȘENI PARTICIPĂ LA RAIL ACTION DAY

Publicat

in

De

În perioada 13-14 noiembrie a.c., polițiștii argeşeni vor desfăşura o acţiune organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii feroviare din județ.

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, împreună cu polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș și polițiștii Serviciului pentru Imigrări Argeș, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un potențial criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică, precum și privind legalitatea transportului rutier de metale feroase și neferoase și de produse periculoase.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ la BUZUNAR ! Cele mai mari scumpiri de la începutul anului: cartofi, fructe, citrice

Publicat

in

De

În medie, prețurile la care ne făceam luna trecută cumpărăturile au fost cu 3,4% mai mari decât fuseseră cu un an în urmă, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică. Față de începutul anului, cel mai mult s-au scumpit citricele, cartofii, fructele și țigările, topul celor mai mari creșteri de prețuri mai incluzând carnea de porc, serviciile de telefonie (din cauza deprecierii cursului de schimb) dar și combustibilii.

Reamintim că BNR prognozează o rată a inflației de 3,8% în decembrie 2019, cu 0,4 puncte procentuale sub prognoza din august, și de 3,1% în decembrie 2020, cu 0,3 puncte procentuale sub prognoza precedentă, a anunțat vineri guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Statul îți ia bani din buzunar în 4 feluri: prin taxe și impozite, prin împrumuturile pe care le face, prin tipărirea de bani și prin inflație. Prin taxe și impozite e evident că rămâi cu mai puțini bani.

Prin inflație, guvernele confiscă (mai discret sau mai fățiș) o parte importantă a avuției propriilor cetățeni. Cu precizarea că Statul confiscă astfel în mod arbitrar banii populației, sărăcindu-i pe cei mulți și îmbogățindu-i pe câțiva.

Primul principiu al luptei împotriva unui inamic este „cunoaște-ți dușmanul”, scrie un editorialist al Bloomberg. Dar nu întotdeauna acest lucru e posibil.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend