spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Exemplu pentru generații de liceeni  – Marta Ungureanu de la „Vlaicu Vodă”, printre cei mai buni matematicieni ai țării 

Facebook Twitter Google+
Exemplu pentru generații de liceeni  – Marta Ungureanu de la „Vlaicu Vodă”, printre cei mai buni matematicieni ai țării 

Marta Ungureanu este elevă în clasa a XII-a E la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș și, recent, spre mândria părinților, a profesorilor și a colegilor, a fost desemnată ca fiind una dintre cele mai bune eleve din țară la matematică. La concursul HAIMOVICI de MATEMATICA organizat în data de 10 MARTIE 2018 – JUDETEAN ,practic Olimpiada judeteana de matematica pentru cei care nu sunt la profil mate-info, a reușit să se califice la etapa națională care va avea loc la Universitatea din Iași.
Deși nu are ca profil intensiv matematica, tânăra a făcut o pasiune pentru științele exacte și nu numai. Are rezultate bune și foarte bune la toate materiile și, în plus, muncește în gospodărie, își ajută părinții și este o foarte bună colegă.
Mai putem spune că Marta este de o modestie rar întâlnită la tinerii acestei generații. Deși a acceptat să vorbească cu redactorii PROFIT și să spună câteva lucruri despre ea, consideră că nu fotografia sa trebuie să însoțească acest articol ci cea a liceului la care învață sau chiar a profesorilor care o pregătesc.
“Vin dintr-un sat micuț numit Galeș, din comuna Brăduleț!”
Matematica m-a atras dintotdeauna, m-a fascinat faptul că ea stă la baza aproape tuturor celorlalte științe, că există în tot ceea ce facem, deși nu ne dăm seama. Chiar dacă pare complicată, cu multe formule (uneori mai multe litere decât numere),matematica este foarte logică, și mi-ar plăcea ca mai mulți să-și dea seama de asta. Eu am descoperit toate astea cu ajutorul profesorilor mei, dar în special doamna profesoară Gobej Cristina, care predă super și care pe mine m-a ajutat foarte mult!!!
Acest concurs a fost primul la care am participat până acum, iar pentru el am învățat și acasă, dar la bază au fost orele de mate de la liceu!
Iar cât ține de facultate, nu sunt încă hotărâtă, ce știu sigur este că vreau să studiez în țară pentru că dacă vreau cu adevărat să învăț , pot să fac asta și în România!” spune Marta.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....