spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV!Centrul de Informare Turisticǎ va fi transformat- Poliţie sau grǎdiniţǎ la Merişani, pe banii europeni investiţi aiurea

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV!Centrul de Informare Turisticǎ va fi transformat- Poliţie sau grǎdiniţǎ la Merişani, pe banii europeni investiţi aiurea

Centrele de Informare Turisticǎ din judeţul Argeş au fost construite, cu bani europeni, în cele mai ciudate locuri, în localitǎţi fǎrǎ potenţial turistic sau în zone în care nimeni niciodatǎ nu a oprit sǎ întrebe ceva. Mai sunt şi cele care au fost încuiate tot timpul existenţei pentru cǎ deşi banii au fost investiţi, centrele au fost şi încǎ sunt nefuncţionale.

Unii primari şi-au dat seama de inutilitatea clǎdirilor, alţii încǎ se încǎpǎţâneazǎ sǎ se laude cǎ au atras fonduri pentru asfel de locaţii pe care le ţin încuiate, le lasǎ sǎ se degradeze în loc sǎ le dea o altǎ folosinţǎ. Pentru cǎ, da, se poate, centrele de informare turisticǎ îşi pot schimba de acum destinaţia, trecând cel puţin 5 ani de când au fost gata.

Grǎdiniţǎ în centrul de informare turisticǎ

Unul din centrele de informare turisticǎ se aflǎ în localitatea Merişani. A funcţionat prea puţin timp iar primarul este hotǎrât ca de anul viitor sǎ îi schimbe destinaţia. Si-a dat seama cǎ imobilul se degradeazǎ degeaba şi trebuie folosit aşa cǎ se gândeşte sǎ îl transforme fie în grǎdiniţǎ, fie în sediu al poliţiei.

„La începutul anului viitor voi purta discuţii în acest sens, mǎ voi consulta şi cu consilierii locali şi cu cetǎţenii comunei. Am avea nevoie de o grǎdiniţǎ dar trebuie sǎ vorbesc cu pǎrinţii. Clǎdirea este amplasatǎ chiar la drumul naţional, este o zonǎ destul de periculoasǎ şi ar fi o problemǎ şi cu transportul…” a declarat pentru PROFIT primarul Luigi Ionescu.

De ce nu poate fi folosit centrul? „Un specialist nu munceşte pe salariul minim”

La Merişani s-a fǎcut tot posibilul ca Centrul de Informare Turisticǎ sǎ funcţioneze. Legea însǎ a pus piedici primarului care nu a gǎsit oameni care sǎ munceascǎ acolo. „Legea spune clar cǎ trebuie un angajat cu atestat de ghid turistic sau alte diplome în domeniu. Pe de altǎ parte nu putem angaja cu salariu mai mare decât cel minim. Nu vine nici un specialist sǎ munceascǎ pe salariul minim iar sǎ plǎtesc un om doar sǎ stea acolo, sǎ fie deschis, nu am voie” mai spune edilul.

Poliţia din Bascov s-ar putea muta la Merişani

O altǎ idee a edilului Luigi Ionescu este aceea de a da spre folosinţǎ clǎdirea oamenilor legii. „Poate îşi vor muta sediul cei de la poliţia Bascov şi aşa vor acoperi şi mai multe zone, vor fi aproape şi de Drǎganu, Budeasa, Miceşti… Din câte ştiu ei plǎtesc chirie acum în spaţiul în care se aflǎ… Luǎm în calcul mai multe variante pentru cǎ trebuie sǎ facem ceva cu acea clǎdire. Dacǎ nu e folositǎ se degradeazǎ degeaba… Acum îi putem schimba şi destinaţia pentru cǎ au trecut cei cinci ani de zile în care am fost obligaţi sǎ îl ţinem ca centru de informare” a completat edilul.

Astfel de mǎsuri ar trebui luate cu siguranţǎ şi de alţi primari din judeţ care deţin pe raza localitǎţilor pe care le administreazǎ astfel de clǎdiri pentru care au fost accesate fonduri europene. Semn cǎ administraţiile locale s-ar descurca sǎ atragǎ fonduri dar nu prea ştiu pentru ce şi cum sǎ foloseascǎ banii veniţi de la europeni.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....