spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! VIDEO Poluare cu petrol in Arges – Lacul Valcele „botezat” de OMV

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! VIDEO Poluare cu petrol in Arges – Lacul Valcele „botezat” de OMV

Probleme serioase in zona lacului Valcele, acolo unde OMV are cateva capacitati de extraxtie. Potrivit martorilor, de cateva zile un veritabil rau de petrol se scurge de la unitatile OMV direct in apele lacului de acumulare Valcele. Potrivit cetatenilor, nu este pentru prima data cand se intampla acest lucru, insa, de fiecare data cand s-a sesizat, Garda de Mediu de Arges vine si nu constata …. nimic. Redactorii nostri au fost la fata locului si, fara jena, si la aceasta ora paraul plin de resturi petroliere polueaza lacul de acumulare dar si terenurile din zona sub ochii angajatilor OMV.

” Despre faptul ca OMV polueaza natura in satul Valcelele e bine stiut de ani de zile. Cu toate acestea lucrurile de repeta sub privirile neputincioase ale responsabililor OMV dar si sub „supravegherea” trimisului din partea Garzii de Mediu care nu ramane pe teren ptr a evalua situatia ci se retrage intr-un birou al corporatiei austrice unde isi petrece restul timpului acordat situatiei prezente.  Petrolul curge pret de 3 zile fara ca acesta sa poata fi oprit inainte de a ajunge in lac.

 

Pamantul e negru si murdar de petrolul scapat de sub control, resturi de saci din plastic ce au fost folositi de angajati sunt lasati pe marginea garlei, bidoane si galeti murdare sunt gasite peste tot in jur, apa care curge conduce petrolul pana in lacul de acumulare Valcelele si se varsa printre trestii si papura in gura canalului de alimentare cu apa ce se varsa la randul ei din muntii Fagaras, apa ce ar fi trebuit sa fie pura daca nu ar fi fost contaminata cu petrol. In lac si pe malurile lacului, in principal pe partea dreapta a malului traiesc sute de pasari(cormorani, lisite, rate salbatice, pescarusi, cufundaci, lebede, starci cenusii, egrete… sunt doar cateva dintre speciile care isi duc viata pe lacul Valcelele) pe langa speciile de pasari se intalnesc si animale ca vidrele si multe alte specii de pesti).” spune unul dintre locuitorii din zona.

Acesta ne-a pus la dispozitie mai multe imagini care nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Solicitam Garzii de Mediu sa intervina urgent. Maine, echipa ziarului nostru va merge din nou in zona pentru a verifica modul in care Garda de mediu isi face datoria.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto&Video Constantin M.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....