Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Viața copiilor, pusă în pericol! Protecția Consumatorilor acuză Poliția: ‘Nu am primit niciun feed-back’

Publicat

in

Acțiune în forță a inspectorilor de la Protecția Consumatorului Brașov în această dimineață! Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov a desfășurat o amplă acțiune de control în autogările din Brașov și pe traseele autobuzelor care deservesc călătorii din județ și a depistat o companie de Brașov cu deficiențe majore, care pot pune în pericol viața cetățenilor. CRPC Brașov a organizat această acțiune pe cont propriu. Bugetul.ro l-a întrebat pe Sorin Susan, șeful CRPC Brașov, de ce nu a cerut ajutorul și Poliției în această chestiune. Acesta ne-a declarat că a apelat la șeful IPJ Brașov, chestorul Valentin Flucuș, în urmă cu aproximativ un an de zile, însă acesta nu i-a dat niciun „feed-back”, astfel că a acționat de unul singur. IPJ Brașov neagă că a primit vreo solicitare din partea CRPC Brașov, respectiv a comisarului-șef Sorin Susanu.     

„Miercuri, începând cu ora 6:00, comisarii CRPC Brașov au desfășurat o amplă acțiune de control în autogarile din Brașov și pe traseele autobuzelor care deservesc călătorii din județ. Au fost descoperite deficiențe extrem de grave care pot pune în pericol sănătatea și viața consumatorilor, cum ar fi: autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători (în special copii care vin la școală în Brașov) decât numărul de scaune existente, oprirea în locuri neamenajate și neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate unele chiar din anul 2000, lipsa stingator, lipsa informări necesare, alimentarea cu combustibil a autobuzelor necorespunzătoare cu ajutorul unei stații extrem de vechi si degradată, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină, șoferul fuma in autobuz, vizibile scurgeri de combustibil si ulei din motoarele acestora, fum gros negru emanat in aer prin eșapament etc., etc. Mâine sunt invitați la sediul nostru. Acțiunea a fost desfășurată de către ANPC fără sprijinul altor instituții”, a declarat, pentru Bugetul.ro, comisarul-șef Sorin Susanu.

Vezi și EXCLUSIV Soția lui Florian Coldea, colegă cu asociatul de huzur al lui Dan Barna

‘Nu trebuie să așteptăm o tragedie pentru a face ceva’

Concret, potrivit spuselor lui Sorin Susanu, respectiva companie de transport pune în pericol viața multor copii, pe care îi transportă din localitățile limitrofe Brașovului.

Firma „călcată”, miercuri dimineața, de comisarii de la CRPC Brașov circulă cu autobuze aflate într-o stare vizibilă de degradare, angajații ajungând să sudeze șuruburi și alte piese pentru ca autovehiculele să fie folosite (vezi filmarea a doua).

Vezi și EXCLUSIV Manipulare grosolană a lui Andrei Caramitru! Cine apare, în realitate, în dovada prezentată de USR-ist

„Autobuzul a oprit pe prima bandă de circulație, la oră de maximă aglomerație. Majoritatea călătorilor sunt copii. Copiii care veneau din direcția Râșnov au stat în picioare. În mod clar, copiii sunt expuși unui pericol. Nu trebuie să așteptăm o tragedie pentru a face ceva”, a tunat șeful CRPC Brașov.

După cum se poate observa în filmarea de mai jos, realizată cu camera ascunsă, șoferul recunoaște că aproximativ 20 de persoane sunt trasportate zilnic în plus față de numărul maxim de locuri al autobuzului.

Niciun feed-back de la Poliție

L-am întrebat pe șeful CRPC Brașov de ce nu a beneficiat și de sprijinul altor instituții, cum ar fi Poliția. Susanu a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că i-a cerut ajutorul comandatului IPJ Brașov, chestorul Valentin Flucuș, pentru a realiza „o acțiune comună”, însă cum nu a primit „niciun fel de feed-back”, a decis să acționeze de unul singur.

„Am avut o discuție referitoare la această firmă cu comandatul IPJ în urmă cu un an de zile, când am solicitat să realizăm o acțiune comună, verbal, într-o discuție directă cu acesta, dar nu a primit niciun fel de feed-back, ca urmare am considerat că e mai bine să o realizăm singuri”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Susanu.

IPJ Brașov susține că CRPC Brașov nu i-a făcut nicio solicitare

Bugetul.ro a căutat să obțină un punct de vedere din partea celeilalte părți implicate, anume șeful IPJ Brașov, chestorul Valentin Flucuș.

Astfel, am contactat Biroul de Presă al IPJ Brașov. IPJ Brașov ne-a transmis că nu a avut solicitări din partea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, în perioada în care face referire comisarul-șef Sorin Susanu.

„În perioada la care faceti referire, respectiv în anul 2018, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov nu a avut solicitări din partea Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Brașov pentru desfășurarea de acțiuni comune pe aceasta linie. Mai mult decât atât, în cazul în care ni s-au adresat propuneri de acțiuni comune, IPJ Bv le-a dat curs de fiecare dată și a oferit tot sprijinul pentru buna desfășurare a acestora, în limita competențelor conferite de legislatia în vigoare, nesolicitand informatii cu privire la locația sau domeniul de activitate, acestea fiind stabilite de către inițiatorul acțiunii. Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brasov, siguranța călătorilor este o prioritate, dovada fiind multitudinea actiunilor și activităților organizate și desfășurate de către instituția noastră, pe linia transportului rutier public de persoane”, a precizat, pentru Bugetul.ro, IPJ Brașov.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

CNCD s-a autosesizat! Cum va fi afectat Ludovic Orban?

Publicat

in

De

Cearta dintre Ludovic Orban și Gabriela Firea a atras atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. CNCND s-a autosesizat în urma celor spuse de primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.

Potrivit cotidianul.ro, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul afirmațiilor făcute de Gabriela Firea în cazul premierului conform cărora Ludovic Orban, pe când era viceprimar, „stătea în biroul care era ca un bar de negri”.

Președintele CNCD, Csaba Astalosz, a declarat că în aproximativ patru săptămâni ar putea fi finalizat raportul în acest caz.

Verificările se fac după ce, duminică, Gabriela Firea a spus despre Ludovic Orban: „De când era viceprimar stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale și văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depășească acel nivel”, acuză primarul Capitalei.

Reacția primarului Capitalei a venit după ce Ludovic Orban declarase în aceeași zi că a avut discuții de la distanță cu Gabriela Firea. Premierul a criticat investițiile de „sute de milioane” în companiile municipale care „nu fac nimic”, subliniind că rezultatele mandatului Gabrielei Firea sunt „egale cu zero”.

Vezi și :

Protejata lui Darius Vâlcov a dat lovitura- Funcția cheie pe care a pus mâna

Schimbări majore- Vârsta de pensionare va fi modificată

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

Clasarea dosarului Rompetrol! DIICOT-ul convocat

Publicat

in

De

Bogdan Licu, procurorul general, a declarat că a convocat conducerea DIICOT pentru o discuție care să aibă ca principal scop clasarea Dosarului Rompetrol 2.

Potrivit economica.net, Bogdan Licu a declarat la ieșirea din sediul CSM că: „Am convocat conducerea DIICOT pentru o discuţie pe această temă. Este un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare şi ca în orice alt dosar se poate formula plângere împotriva soluţiei şi atunci vom vedea”.

Întrebat dacă ar lua în calcul o infirmare a soluţiei de clasare în calitatea sa de procuror general, Licu a spus: „Vom vedea dacă va fi formulată plângere împotriva soluţiei, întâi se va pronunţa conducerea DIICOT. Dacă se va formula o asemenea plângere, vom vedea ce e de făcut pe parcurs”.

Vezi și :

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend