Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV !Vara aceasta, turişti mai mulţi dar mai zgârciţi – O pasarelǎ de lemn peste zona centralǎ, ultima idee a autoritǎţilor

Publicat

in

# Direct din Franţa, special pentru fresca de la Biserica Domneascǎ

Vara aceasta municipiul Curtea de Argeş este, din nou, plin de turişti. Chiar ceva mai mulţi faţǎ de aceeaşi perioadǎ a anului trecut spun reprezentanţi ai autoritǎţilor locale. Nu prea au însǎ nici ce sǎ vadǎ şi nici de ce sǎ îşi petreacǎ prea mult timp în oraşul regal, singurul cu acest rang din România.

La Biserica Domneascǎ nu ajung nici 10% din turiştii care viziteazǎ Mânǎstirea

Situaţia turisticǎ a municipiului este una de-a râsul plânsul. Sunt atât de multe monumente de valoare şi locuri de vizitat însǎ turiştii habar nu au de ele. In plus, nu fac parte din vreun circuit, nu sunt nici mǎcar semnalizate corespunzǎtor aşa cǎ, mulţi dintre cei care ajung în Curtea de Argeş vin la sigur, adicǎ la Mânǎstire, pentru cǎ de ea au auzit. « Nici 10% dintre cei care viziteazǎ Mânǎstirea nu ajung la Biserica Domneascǎ. Nu e vizibilǎ, nu ştiu oamenii… Nici nu cred cǎ putem vorbi prea mult de turism la noi. Sunt oameni care trec spre munte, oameni care vin la Mânǎstire… Rar întâlneşti cu adevǎrat turişti care vin special. Zilele trecute a fost la Biserica Domneascǎ un francez care, într-adevǎr se documentase şi venise special pentru fresca de aici. Sunt însǎ foarte puţini de acest gen. In plus cei care vin doar pentru a- şi îmbogǎţi cultura sunt foarte zgârciţi, nu cheltuie bani în acest oraş » au declarat în exclusivitate pentru ziarul PROFIT reprezentanţi ai administraţiei locale.

O pasarelǎ de lemn între Sân Nicoarǎ şi Biserica Domneascǎ, ultima idee

Aşadar, în timp ce turiştii aleg doar Mânǎstirea şi terasele cu mâncare bunǎ, Ruinele Sân Nicoarǎ au nevoie urgentǎ de reabilitare. Stefan Dumitrache, managerul Muzeului Municipal Curtea de Argeş are însǎ şi o altǎ idee care ar putea prinde la turişti şi nu numai dar care însǎ, aşa cum cunoaştem cǎ se mişcǎ lucrurile la Curtea de Argeş, va rǎmâne la stadiul de plan ani de zile. «Dacǎ ne uitǎm la Sighişoara vedem cât de mult atrag acele scǎri de lemn… O pasarelǎ de lemn, între Sân Nicoarǎ şi Biserica Domneascǎ, deschisǎ, frumos amenajatǎ, ar fi o atracţie deosebitǎ » spune Stefan Dumitrache.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Orban, despre plafonarea prețurilor la alimente: ‘Dacă producătorul a crescut prețul, eu nu pot să impun să nu dea la un preț’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că se face ”o analiză serioasă” în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la alimente, dar afirmă că multe produse vin din import, iar dacă producătorul a crescut preţul nu se poate impune un preţ în România.

Ludovic Orba a fost întrebat, luni seară, la Realitatea Plus, despre posibilitatea plafonării preţurilor la alimente şi a spus: ”Suntem în curs de analiză. Facem o evaluare foarte serioasă. O mare parte dintre produsele alimentare de pe piaţa românească provin din import. Dacă producătorul a crescut preţul, eu nu pot să impun să nu dea la un preţ, dacă el cumpără la un preţ mai mare”.

Premierul a precizat că nu pot fi puse preţuri ”din burtă”.

”Nu poţi să impui un preţ din burtă pentru că produsele vor dispărea de pe piaţă şi vor fi vânduse pe pieţele ilegale. Abia atunci apare o penurie alimentară. Eu nu pot să fixez preţul la cartoful sau la mărul care vine din Polonia. Pe anumite categorii de produse, cum ar fi cele de dezinfecţie, într-adevăr aici au luat-o razna preţurile. Dar dacă sunt produse în România, preţul nu a crescut foarte mult. Trebuie văzut adaosul comercial şi trebuie făcută o analiză”, a mai spus Orban.

În ceea ce priveşte produsele pentru dezinfecţie şi sistemul medical, Orban a spus că ”soluţia este să dăm drumul la producţie”.
”Până acum ne-am împiedicat de comitete şi comisii”, a mai declarat premierul, conform news.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici trece la acuze dure: ”o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt”

Publicat

in

De

Eugen Teodorovici trece la acuze dure la adresa autorităților! ”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”

”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”, a scris luni Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Ce este mai RĂU, mai GRAV și mai CINIC? Că o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt, că nu au acționat imediat, că ne-au mințit în speranța că noi nu vom avea ghinion ca alții sau că nici măcar acum nu sunt în stare să ia niște MĂSURI FERME care să salveze populația!?

Că ăștia încă se gândesc la viitorul lor politic care ar putea avea de suferit din cauza unor restricții mai dure!?”, a mai scris acesta.

”Nu mai e timp, Iohannis, de exerciții de imagine și de mesaje sforăitoare! E bine și cu imnul național al României, însă doar cu intonarea acestuia pe străzi nu oprim virusul, nu testăm și nu protejăm cadrele medicale și populația, nu salvăm bolnavii și nu producem echipamente de protecție!

Nu mai sunt suficiente mesajele de încurajare pentru că NU MAI ESTE TIMP!

Acum trebuie să luați cele mai URGENTE și FERME MĂSURI! Trebuie să DAŢI ORDINELE pe care nu le-ați dat atunci când era momentul și pe acelea pe care încă evitaţi să le dați!”, cere Eugen Teodorovici.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend