spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Ușor de MURIT, greu de ÎNGROPAT ! Anul 2018, unul  fǎrǎ locuri de veci la Curtea de Argeş

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Ușor de MURIT, greu de ÎNGROPAT ! Anul 2018, unul  fǎrǎ locuri de veci la Curtea de Argeş

Doar 25 de morminte libere în cimitirul oraşului

Un subiect aproape ignorat ani de-a rândul de diferiţi primari devine acum o problemǎ majorǎ

Incet dar sigur, municipiul regal Curtea de Argeş va ajunge într-o situaţie de-a râsul plânsul şi asta din cauza delǎsǎrii celor aflaţi de-a lungul anilor la conducerea oraşului. Se va ajunge aşadar ca argeşenii sǎ nu mai aibǎ unde sǎ îşi îngroape morţii pentru cǎ locurile în cimitir sunt foarte puţine iar o extindere a acestuia sau amenajarea altuia, nu au reprezentat niciodatǎ o prioritate pentru cei din administraţia localǎ.

Iar dacǎ în 2017 s-a tot vorbit de achiziţionarea unui teren pentru extinderea Cimitirului Sfinţii Ingeri, se pare cǎ demersurile s-au împotmolit. Si nu al negocierile cu proprietarii terenului din vecinǎtate, aşa cum se întâmpla în urmǎ cu câţiva ani ci la stadiul de avize şi aprobǎri. Pentru cǎ, spun surse din cadrul primǎriei, un cimitir nu poate fi aşa, oriunde, iar extinderea celui actual prea aproape de locuinţe sau pânza freaticǎ nu poate fi aprobatǎ.

In tot acest timp, în care autoritǎţile doar periodic îşi aduc aminte de problemǎ, argeşenii sunt disperaţi iar acest lucru este recunoscut şi de directorul Serviciului Public de Gospodǎrire Comunalǎ, Ioan Ghiţǎ, care recunoaşte cǎ problema se agraveazǎ. « Am tot fǎcut adrese la primǎrie şi am anunţat cǎ trebuie sǎ se ia mǎsuri. La cimitir mai e… un colţ liber… câteva locuri… Nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu achiziţionarea terenului de lângǎ, cu extinderea, nu am fost informat cu privire la aşa ceva. Intr-adevǎr locurile sunt tot mai puţine, vorbim de o problemǎ realǎ » spune Ioan Ghiţǎ.

Doar 25 de locuri de veci libere

Conform informaţiilor primite, la sfârşitul sǎptǎmânii trecute, doar 25 de locuri mai erau libere în Cimitirul Sfinţii Ingeri din Curtea de Argeş. Dacǎ e nevoie de mai multe, pru şi simplu nu mai existǎ. S-ar putea ajunga la folosirea celor abandonate de ani de zile însǎ nici aceasta nu este o soluţie. Consilierii locali care au aflat de aceastǎ problemǎ spun cǎ ei şi-au fǎcut datoria şi au votat proiectul de hotǎrâre prin care l-au împuternicit pe primar sǎ cumpere teren în prelungirea cimitirului. Ce s-a întâmplat apoi, nu mai ştie nimeni.

Diaconu fǎcuse demersuri pentru un cimitir pe Valea Iaşului

Primarul Nicolae Diaconu fǎcuse la un moment dat demersuri pentru amenajarea unui nou cimitir, în zona de nord a oraşului, pe strada Valea Iaşului. Cum costurile unei astfel de investiţii nu sunt deloc mici, se vorbea de o asociere cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului care urma sǎ facǎ investiţia şi sǎ administreze locurile de veci. Nu s-a ajuns la o înţelegere astfel cǎ subiectul a fost îngropat. Si aşa rǎmas şi acum când argeşenii sunt de-a dreptul îngrijoraţi de aceastǎ problemǎ de care autoritǎţile par a nu fi conştiente.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....