Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV! Una la primărie, una la Prefectură, alta la CJ…

Publicat

in

Petiţiile argeşenilor pasate de la o autoritate la alta pentru ca în final să rămână nerezolvate
#Problema transportului public de persoane aprinde spiritele şi se lasă cu reclamaţii
#Nici una dintre instituţiile de conducere ale judeţului nu oferă răspunsuri concrete, preferând pasarea către alte autorităţi

Aşa cum v-am informat şi în numerele anterioare ale ziarului nostru, sute de argeşeni locuitori ai comunelor învecinate municipiului Curtea de Argeş se declară nemultumiţi de faptul că o parte dintre staţiile destinate transportului public în comun au fost desfiinţate iar majoritatea navetiştilor sunt obligaţi fie să cheltuie bani în plus, pentru alte bilete de microbuz, fie să meargă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la locul de muncă.
Petiţiile cu sute de semnături nu au rezolvat nimic
Hotărâti în a-şi căuta dreptatea şi a demonstra că ceea ce se întâmplă este o mare problema, argeşenii vizaţi de aceste schimbări au făcut o petiţie cu sute de semnături. Au depus-o la primăria Curtea de Argeş însă nimic nu s-a rezolvat, nu de alta, dar, oricum, aleşii locali sunt cei care au aprobat în urmă cu ceva timp desfiinţarea acestor staţii pentru transportul extraurban, tocmai pentru a-i proteja pe cei care se ocupă de transportul urban şi care rămâneau fără clienţi din cauza şoferilor de microbuze care, deşi aveau traseu în comunele învecinate, strângeau toţi călătorii, inclusiv de pe raza municipiului, pentru câteva staţii.
De la primărie la Consiliul Judeţean şi înapoi
Punctul oficial de vedere al primăriei Curtea de Argeş este acela că problema semnalată este de competenţa celor de la Consiliul Judeţean, aceştia fiind în măsură să ia decizii privind transportul public în afara localităţilor. Aşa că petiţia depusă de argeşeni a fost discutată pe scurt la punctul diverse la unei şedinţe de consiliu unde, oricum s-a constatat faptul că tot aleşii locali au hotărât desfiinţarea staţiilor.
Hârtiile cu reclamatii au ajuns apoi la Consiliul Judeţean Argeş.  De acolo, hârtia semnată de Constantin Polexe a ajuns la reclamanţi cu următorul răspuns: „La întocmirea programului judeţean de transport cu valabilitate 2014-2019 Consiliul Judeţean Argeş a respectat hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeş nr 93/18.12.2012 prin care au fost stabilite statiile publice de îmbarcare şi debarcare…. vă rugăm să vă adresaţi Primăriei Curtea de Argeş pentru aprobarea acestor staţii prin hotărâre de consiliu local iar apoi Consiliului Judeţean care va avea în vedere la eventualele modificări aduse programului de transport cu valabilitate 2014-2019”.
De la Prefectură la primărie
Nici raspunsul Prefecturii Argeş referitor la această problemă nu oferă prea multe lămuriri şi face referinţă tot la faptul că problema ar trebui rezolvată la nivelul municipiului Curtea de Argeş. Mai mult decât atât, prefectul Mihail Oprescu a trimis o hârtie şi către primăria Curtea de Argeş unde se spune clar că „se sesizează probleme care intră în sfera de competenţă a primarului şi consiliului local potrivit Legii 215/2001”.
Aşadar nici una dintre instituţiile judeţene la care au fost indrumati să se adreseze argeşenii nu a putut oferi nici o lămurire, ba, mai mult, au scris negru pe alb că singurii în măsură sa rezolve ceva sunt primarul şi consilierii locali. Aceştia nu dau însă înapoi, si, la rândul ei, primăria Curtea de Argeş emite şi ea un răspuns atât semnatarilor petiţiei cât şi Prefecturii Argeş prin care, aşa cum era de aşteptat, se foloseşte de câteva articole de lege şi spune că, reinfinţarea acestor staţii ar crea un abuz în serviciu, având în vedere contractul semnat în urma licitaţiei cu transportatorul public de persoane pe raza municipiului. Se face referire la caietul de sarcini şi legea 51/2006 iar primăria se spală şi ea pe mâini de această problemă.
Transportul local încă incert – Licitaţia e contestată de 2 ani de zile
Cât despre modul în care transportul local se face pe raza municipiului Curtea de Argeş, acesta se desfăşoară în baza unui caiet de sarcini mai vechi, având în vedere că ultima licitaţie, cea din 2013 a fost contestată în instanţă iar magistraţii nu au dat încă o hotărâre definitivă şi irevocabilă privind desemnarea operatorului.
Atâta timp cât consilierii locali din Curtea de Argeş nu vor hotări reinfiinţarea statiilor, lucru care se pare cu nu va fi realizat atâta vreme cât se crează o concurenţă neloială transportatorului local, semnatarii petiţiei, sutele de argeşeni care zilnic vin la muncă în Curtea de Argeş sau îşi aduc copiii la şcolile din municipiu, nu vor avea sorţi de izbândă.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Mihaela

  12 mai 2015 la 21:33

  Nu ajunge ca locuitorii din Curtea de Arges platesc spitalul ca sa vina din tot nordul judetului, mai trebuie sa plateasca si scolile pentru cei din Albesti, Oesti,Valea Danuilui. Ce, nu mai sunt scoli in comunele astea. Daca sunt fitosi , atunci sa-si aduca odraslele cu autoturismele si sa ne lase pe noi din Curtea de Arges in pace.

  • Plesa Mihai

   2 iunie 2015 la 23:10

   Draga Mihaela, ai o gandire ingusta vizavi de efortul care il face Curtea de Arges pentru intretinerea spitalului, scolilor si ce mai crezi ca s-ar cheltui inutil.Cred ca nu esti angajata ca nu cunosti faptul ca toata lumea care lucreaza sau obtine un venit contribuie la intretinerea sistemului sanitar.Gura pacatosului adevar graieste ca prea sunt tratati discriminatoriu cei de la tara ca dupa cum se vede in ultimele cazuri de decese cu copii din mediu rural.Scolile sunt platite dupa numarul de elevi, multi elevi egal multi bani.Multi cetateni din Curtea de Arges mai au pe la tara cate o mama, tata ori vreun petic de pamant unde sa cultive o ceapa asa ca multi oraseni cred ca sunt foarte ,,multumiti” ca isi cara bagajele ca Fefeleaga, kilometri pentru a ajunge in statile oferite cu darnicie .Sa te ajute Dumnezeu dupa cum gandesti

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anchete

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Greșeala comisă de Ludovic Orban

Publicat

in

De

Lovitură de teatru! Premierul Ludovic Orban a lansat acuzații grave la adresa președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, Ioan Petru Căprariu. Prim-ministrul l-a acuzat pe șeful CNPP că și-a luat concediu medical pentru a crea probleme în plata pensiilor.


Surse ale Bugetul.ro au declarat că Petru Căprariu are grave probleme medicale și că a mai fost în concediu medical în trecut, din cauza acestora. Reprezentanții Casei de Pensii au confirmat, pentru Bugetul.ro, că Ioan Petru Căprariu a mai fost internat în spital o perioadă destul de lungă. Și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a declarat că președintele CNPP are grave probleme de sănătate. Potrivit lui Budăi, Petru Căprariu a suferit, recent, o intervenție pe cord, iar acum are probleme la rinichi.

„Din ce știm, este în concediul medical și atât”, ne-a declarat o reprezentantă a Casei de Pensii.

„Da, da, a mai fost internat în spital o perioadă destul de lungă”, a precizat, pentru Bugetul.ro, aceeași persoană.

Declarația lui Ludovic Orban

Vezi și EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

„Președintele Casei de Pensii (n.r. – Ioan Petru Căprariu) și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Replica lui Marius Budăi

„Doamnă, avem un premier care habar nu are ce înseamnă ordonator de credite. Eu așa amatorism nu am văzut de mult. Omul, eu îl cunosc pe acest om și repet, omul, Ioan – Petru Căprariu, este în spital, internat. Este un profesionist de 30 de ani în sistemul de pensii, este un om care a lucrat la legea pensiilor, îl știu toți colegii din casele de pensii, din toată țara. A avut recent o intervenție pe cord, acum are ceva probleme la rinichi. Este internat în spital și nu vorbesc eu în numele lui, dar nu are nicio problemă în a-l schimba domnul Ludovic Orban care face febră musculară, așa, și face un titlu de glorie în a schimba oamenii puși politic. Aici, la Casa de Pensii, nu este cazul”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Vezi și Legea a fost promulgată- Ce se întâmplă cu alocațiile începând de la 1 ianuarie

Salariile vor fi majorate- Cine sunt angajații norocoși

Citeste mai mult

Anchete

La solicitarea Bugetul.ro, CNSAS a demarat procedura de reverificare a lui Mihai Șora

Publicat

in

De

După ce în spațiul public au apărut informații că Mihai Șora, membru de onoare al Academiei Române, fost ministru al Învățământului în Guvernul Petre Roman, a lucrat în Ministerul de Externe condus de Ana Pauker, Bugetul.ro a întrebat Consiliul Național pentru Studierea Arhiverlor Securității (CNSAS) dacă filosoful a colaborat sau nu cu Securitatea.

Marți, 12 noiembrie, CNSAS ne-a informat că a demarat procedura de reverificare a lui Mihai Șora.

„Cu referire la solicitarea conținută, vă informăm că instituția noastră a reluat procedura de verificare în ceea ce privește persoana domnului Mihai Șora – membru de onoare al Academiei Române, în conformitate cu prevederile art. 3, lit. r din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, aprobată cu modificările și completările ulterioare”, a precizat, prentru Bugetul.ro, CNSAS.

La scurt timp de la apariția într-o reclamă a eMAG, unde a promovat tema libertății obținute de poporul român, în urmă cu 30 de ani, la Revoluția din 1989, Mihai Șora a fost subiectul principal al unor mari controverse.

În spațiul public s-a arătat că Șora a fost membru al Partidului Comunist Francez și apoi, revenind în România, a lucrat în Ministerul de Externe al României, condus de Ana Pauker.

În replică, fiul cunoscutului filosof, Tom Șora, a susținut că Mihai Șora ar fi făcut, de fapt, parte din comuniștii din Rezistența Franceză, nu din rândul celor educați la Moscova.

Mai mult, el a precizat că tatăl său ar fi fost „obligat” să lucreze în ministerul condus de Ana Pauker.

Vezi și EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

„! ATENTIE !
Tatäl meu, Mihai ȘORA, a fost si este supus unor atacuri infame, cu scopul de a-l discredita.
1) I-se imputä faptul cä pinä in 1948 a fost membru al Partidului Comunist Francez.
2) Se afirmä cä ar fi colaborat intre 1948-51 cu Ana Pauker.

Punctul 1 este fals in sensul interpretärii tendentioase a unor facte reale. Punctul 2 este de-a dreptul o minciunä. Am sä explic:

1) Apartenenta lui Sora la PCF pinä la 1948 se explicä prin faptul cä pinä in 1945 a luptat in Rezistenta Francezä contra ocupatiei Hitleriste a Frantei. Este stiut, cä un segment important din structura rezistentei era compusä din comunisti, care erau bine organizati. Dar comunistii din Rezistenta Francezä – sau in orice caz un numär mare dintre ei – nu pot fi comparati cu teroristii dogmatici educati la Moscova si trimisi dupä räzboi ca agenti stalinisti in tärile Europei de est, pentru a instaura acolo dictatura comunistä. Foarte multi comunisti din Rezistenta Francezä erau deci pur si simplu minati de idealul libertätii. Asa si tatäl meu.

2) In 1948 tatäl meu a fäcut o cälätorie in Romänia, cu scopul de a-si vizita pärintii, pe care nu-i väzuse de 10 ani. Vizita trebuia sä dureze 3 säptämini. Ajuns in Romänia a fost de la inceput urmärit permanent de Securitate. La data intoarcerii sale in Franta, agenti ai securitätii l-au debarcat la granita cu Ungaria cu forta din tren si l-au readus sub escortä la Bucuresti. Aici i s-a pus in vedere sä lucreze in cadrul Ministerului de Externe, condus de Ana Pauker. Asta era un ordin. Cu aceastä ocazie a fost informat, cä nu mai are voie sä päräseascä Romänia.

Am spus cä trebuia sä lucreze „in cadrul“ ministerului si nicidecum „in cabinetul Anei Pauker“ – o micä diferentä ! Actuala acuzatie, cä ar fi colaborat si lucrat „in cabinetul Anei Pauker“ e pur si simplu falsä. Tatäl meu nu a primit nici o functie de decizie – asa cum sugereazä detractorii lui – deci nu a lucrat „in cabinet“, ci a fost obligat sä lucreze. Functia era legatä de competenta sa in cea ce priveste limba francezä si situatia politico-culturalä din Franta. Munca sa consta din traduceri de acte sau alte texte din francezä in romänä si invers. In plus trebuia sä redacteze zilnic pentru uzul sefilor un rezumat din toatä presa francezä in limba romänä. Atit!

Dupä episodul de la Ministerul de Externe, a locuit un timp sub regimul de domiciliu fortat, intr-un subsol de pe Bulevardul Dacia din Bucuresti. Apoi, in timpul copiläriei mele, pinä in 1963 familia noasträ de 5 membri a locuit intr-un apartament impärtit artificial pentru 3 familii. Baia si bucätäria, erau folosite in comun. Trebuie oare subliniat, cä nu asa locuiau cei ce sustinreau regimul comunist?

Mihai Sora nu a comis niciodatä vreo actiune politicä reprobabilä. Acest lucru este valabil mai ales pentru cea mai cumplitä perioadä a comunismului. Faptul cä nu a fäcut inchisoare sub comunisti, nu inseamnä deloc cä ar fi fost un profitor al regimului. Asta pot s-o afirm eu, care il cunosc totusi destul de bine…”, a susținut Tom Șora.

Eugen Dinu pentru Mihai Şora.jpg

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend