spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV Un teren de peste 400.000 de euro scos la licitaţie de primărie

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV Un teren de peste 400.000 de euro scos la licitaţie de primărie

Primul pas pentru construcţia unui bazin de înot şi centru SPA se face săptămâna aceasta

Cum interesele în zonă sunt mari, nu este exclus ca mai mulţi oameni de afaceri să participe la licitaţie

Aleşii locali din Curtea de Argeş vor aproba, în cadrul şedinţei de consiliu din această săptămână, evaluarea, în vederea concesionării prin licitaţie publică, a unui teren de 19350 de metri pătraţi, situat pe fosta locaţie a Ştrandului municipal dar şi în continuarea acestuia.

Conform declaraţiilor primarului Nicolae Diaconu, acum ceva vreme să căutau investitori pentru zona respectivă şi anume oameni de afaceri care să investească în construcţia unui  bazin de înot, un ştrand şi un centru SPA. Oferte au fost mai multe la vremea respectivă, inclusiv din partea unor investitori străini însă, conform unor surse din primărie, se pare că unul singur este favorit, şi, tot pentru el, s-ar scoate acum la licitaţie concesiunea.

Consilierii vor aproba raportul de evaluare

Primul pas în vederea acestei „afaceri” care ar trebui să fie profitabilă atât pentru bugetul local cât şi pentru locuitorii oraşului este aprobarea evaluării terenului cu pricina. Conform raportului întocmit de un expert în domeniu şi înaintat primăriei, valoarea  unui metru pătrat de pământ în zona respectivă este de 21 de euro, ceea ce înseamnă că toată parcela este estimată la 406.350 de euro. La scurt timp după aprobarea acestei evaluări, tot consilierii ar trebui să aprobe scoaterea la licitaţie a concesiunii acestuia şi mai ales a condiţiilor în baza cărora se va face.

Milioane de euro investiţi la noul ştrand

Dacă lucrurile vor decurge aşa cum se aşteaptă, sute de mii, poate chiar milioane de euro vor fi investite, în cel mai scurt timp, la amenajarea noului şi singurului ştrand de la Curtea de Argeş. Surse din cadrul primăriei susţin însă că această afacere nu va decurge aşa… lin cu se aşteaptă pentru că, în afara societăţii nemţeşti care şi-a prezentat propunerea de a concesiona terenul şi, pentru care, de altfel, s-ar organiza şi licitaţia, mai există cel puţin doi oameni de afaceri potenţi care vor la rândul lor să pună mâna pe fostul ştrand şi pe terenul din imediata apropiere a acestuia. E vorba de o afacere care se va dovedi una de succes pentru cel care  o va pune pe picioare însă se speră ca interesele unora să nu lase argeşenii fără ştrand nici de acum încolo aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani de zile.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....