spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! Răscumpărări dubioase de acţiuni la Câmpulung

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! Răscumpărări dubioase de acţiuni la Câmpulung

#Hotărâri contestate la prefectură şi funcţionari cărora le e frică să semneze acte oficiale

#RAJA Constanţa la o hotărâre de consiliu de a prelua apa câmpulungenilor

#O petiţie online deschide ochii argeşenilor privind preţul pe care îl vor plăti pentru apă

RAJA Constanţa agită spiritele şi la Câmpulung, aşa cum o face şi la Curtea de Argeş. Câmpulungenii par la rândul lor foarte hotărâţi în a împiedica delegarea serviciului de apă către constănţeni şi, în acest sens, Lucian Ionescu, consilier local din partea PNL a făcut chiar o petiţie online care a fost deja semnată de zeci de argeşeni.

Iată motivele pentru care liberalii musceleni au formulat această petiţie on-line: “Semnează petiţia: Nu cedăm „apa”! Cerem ieşirea municipiului Câmpulung din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Constanţa!

Pe 31 august semnalam faptul că se pregăteşte ceva municipiului Câmpulung. Iată că ce anticipam atunci, acum se întâmplă. Aderarea la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară din Constanţa înseamnă implicit şi un operator unic de apă şi canalizare, pt. toate localităţile din asociaţie, operatorul fiind desemnat prin statutul şi actul constitutiv al asociaţiei. Acest lucru înseamnă schimbarea operatorului din Câmpulung care administreaza serviciile de apă şi canalizare din Edilul în Raja Constanţa. În acelaşi timp, acest operator are o politică de preţ unică pt. toate localităţile. Din start, preţul apei şi al canalizării se prefigurează că va fi 8.78 lei/mc. Ținând cont că RAJA nu a mai modificat acest tarif de 4 ani, este posibil să urmeze creşteri şi ale acestui tarif. Nu există echitate din punct de vedere al preţului, chiar dacă între Constanţa şi Câmpulung există o diferenţă uriaşă în ceea ce priveşte preluarea apei. Totodată, politica de distribuţie a apei se va face la Constanţa, nu la Câmpulung, noi scăpând de sub control o resursa strategică a municipiului. De asemenea, există motive să credem că această aderare a fost făcută prin presiuni politice, pe linie de partid.

SCANDALOS ! Consilierii PSD au scos de pe ordinea de zi un proiect de hotărâre vital

Schimbarea operatorului poate conduce la restructurări de personal (în 2014 au fost concediaţi 30% din angajaţii societăţii) şi nu există niciun fel de certitudine că profitul generat de administrarea serviciului în Câmpulung va fi concretizat în investiţii. Sunt exemple concrete precum Oneşti sau Predeal care ne face să credem că nu se va întâmpla aşa.

În data de 3 octombrie am depus la Primăria Câmpulung un proiect de hotărâre cu următoarele articole:

Art. 1: Se aprobă retragerea din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Apă – Canal Constanţa, persoană juridică de drept român de utilitate publică, înfiinţată conform dispozitiilor Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificărileşi completările ulterioare.

Art. 2: Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează Primarul Municipiului Câmpulung şi se comunică Direcţiei Economice şi Fiscale, Serviciului Juridic Administraţie Publică şi S.C. Edilul C.G.A. S.A.

Art. 3: Prezenta hotărâre va fi afişată şi publicată pentru aducerea ei la cunoştinţă publică şi va fi comunicată în termen legal Instituţiei Prefectului – Judeţul Argeş.

Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi care a fost transmisă Consilierilor Locali, dar în şedinţa din 4 octombrie, a fost retrasă prin votul majorităţii PSD.

În acest sens, prin această petiţie, cerem introducerea de urgenţă pe ordinea de zi a primei  şedinţe de Consiliu Local a proiectului de hotărâre, aprobarea acestuia şi ieşirea din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Constanţa care are operator unic pe Raja Constanţa!», este conţinutul petiţiei, pe care sunt inviţaţi să o semneze toţi locuitorii Câmpulungului.

Angajaţii primăriei speriaţi de… semnături

Joi seara SC EDILUL, societatea care deţine serviciul de apă la Câmpulung a convocat şedinţa AGA. Spre deosebire de Curtea de Argeş însă, la Câmpulung consiliul local nu deţine toate acţiunile de la EDILUL, o parte dintre acestea, adică 31% fiind ale celor de la Financiar Urban. Si cum pentru semnarea contractului cu RAJA e nevoie ca 100% din acţiuni să fie ale consiliului local, aşa au început discuţiile. Teoretic, consiliul trebuie să răscumpere acţiunile celor de la Financiar Urban şi, deşi de la buget s-au alocat bani pentru asta, se pare că celor din primărie le e frică să semneze actele. Astfel s-a ajuns la ciudata situaţie prin care primăria să dea banii celor de la Edilul pentru ca ei să răscumpere mai apoi acţiunile. Lucian Ionescu, liberalul care nu este de acord cu aceste proceduri, a declarat pentru PROFIT că grupul său cere de fapt ieşirea din ADI Constanţa. « Nu spun eu acum că nu sunt buni cei de la RAJA sau că nu ar face lucruri bune însă în ADI Constanţa practic nu mai ai nici o putere. Ai un vot din cele peste 130, ale tuturor localităţilor care fac parte. Atunci nu se vor mai putea lua decizii nici referitoare la preţ… Hotărârea de consiliu prin care SC Edilul să răscumpere acţiunile celor de la Financiar Urban a fost atacată la Prefectură pentru că e absurd. Consiliul local trebuie să le răscumpere dar am impresia că multora le este frică să semneze… » spune liberalul. « Nu am nimic cu societatea respecitvă dar am impresia că nouă ne-a fost dată toată povestea împachetată frumos şi nu a fost timp pentru ca toate clauzele contractului să fie dezbătute. Teoretic la Câmpulung, după răscumpărarea acţiunilor mai este un singur pas şi anume emiterea unei hotărâri de consiliu prin care primarul să fie împuternicit să semneze contractul cu RAJA » a mai completat Lucian Ionescu.

Aşadar, la Câmpulung negocierile sunt ceva mai evoluate faţă de Curtea de Argeş care cel puţin deocamdată nu a aderat la ADI Constanţa. Dacă o va face sau nu, rămâne de văzut în perioada următoare.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....