spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

EXCLUSIV ! PSD a decis soarta liceelor agricole – 2 PRIMARII din Arges RAMAN FARA 2 LICEE !

Facebook Twitter Google+
EXCLUSIV ! PSD a decis soarta liceelor agricole – 2 PRIMARII din Arges RAMAN FARA 2 LICEE !

– Deputatii PSD au votat trecerea Liceelor Agricole in subordinea Ministerului Agriculturii
– O alta modificare rusinoasa vizeaza infiintarea scolilor si liceelor maghiare de catre primarii sau CJ-uri

Pe tacute – presa mainstream ocupata fiind cu alte subiecte gras platite – in prag de 1 Decembrie, deputatii PSD modifica Legea Educatiei si dau frau liber infiintarii lejere a scolilor maghiare. Practic, toate primariile din HarCov isi pot infiinta cand vor muschii lor scoli maghiare. Dar, pentru judetul nostru nu asta ar fi, poate, modificarea problema ci o alta, anume cea care vizeaza reorganizarea liceelor cu profil agricol. Mai exact, un proiect de modificare a Legii Educatiei nationale a fost modificat fara tam-tam, zilele trecute de catre deputati in Parlamentul Romaniei. Proiectul de lege 181/2017 a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 170 voturi PSD pentru. PNL a votat contra iar USR s-a abtinut. Firesc, toti parlamentarii argeseni au votat pentru modoficarile care, cu siguranta, vor isca destule controverse. De ce ? Pentru ca, sunt voci care sustin asa, exista un grup care a pus ochii pe averea acestor licee, o avere deloc de neglijat, in special terenuri amplasate in zone extrem de atractive. Astfel, potrivit proeictului adoptat deja de deputati, incepând de anul școlar viitor, liceele agricole din ţară vor fi subordinate Ministerului Agriculturii si nu exclusiv Ministerului educatiei. Asta inseamna ca structura organizatorică, profilurile, specializările, calificările profesionale, cifrele anuale de şcolarizare şi criteriile de selecţie a candidaţilor pentru învăţământul agricol se vor fi propuse de Ministerul Agriculturii către cel al Educației.
De asemenea, aici e bomba, proiectul de lege prevede ca, de la 1 ianuarie 2018, liceele care au exclusiv profil şi specializări agricole, instituţii publice cu personalitate juridică aflate în subordinea consiliilor locale, vor trece în subordinea direcţiilor judeţene pentru agricultură. si, MARE ATENTIE, terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea liceele agricole trec în domeniul public al statului şi în administrarea direcţiilor judeţene pentru agricultură. Senatul este camera decizională pentru acest proiect. In judetul Arges exista doua licee Agricole de renume care vor iesi de sub tutela Ministerului educatiei si se vor subordona Ministerului Agriculturii, Liceele din Curtea de Arges si Costesti.

Asa cum spuneam Proiectul de lege 181/2017 afost deja adoptat de Camera Deputatilor in sedinta din data de 7 nov 2017, cu vot pentru=170, contra=66, abtineri=27. Pana la intrarea in vigoare a Legii mai este doar uin pas: votul in Senat, care este Camera Decizionala, acolo unde majoritatea apartine PSd si ALDE, adica initiatorii acestui proiect.
Redactorii ziarului nostru au intrat in posesia Proiectului de Lege adoptat deja de deputati si va prezentam, mai jos, modificarile cele mai importante si care ar sugera ca in curand, pe acelasi principiu, liceele sanitatre vor trece in subordinea Ministerului Sanatatii, cele economice, in subordinea Ministerului Economiei si tot asa pana ce Ministerul Educatiei nu va mai avea obiectul muncii.

ART 43. Începând cu data de 1 septembrie 2018 liceele care au exclusiv profil şi specializări agricole, instituţii publice cu personalitate juridică, în subordinea consiliilor locale, trec în subordinea direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(3) Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile liceelor agricole se reglementează prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, la propunerea direcţiilor pentru agricultură judeţene/Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
(4) Finanţarea liceelor agricole se realizează din venituri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Educaţiei Naţionale şi al Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi venituri proprii, prin parteneriate publice private. Sursele din care se constituie venituri proprii şi atrase, se stabilesc prin hotărârea Guvernului prevăzută la alin. (3).
(5) Directorul liceului agricol îndeplineşte atribuţiile ordonatorului terţiar de credite, potrivit prevederilor art. 21 alin. (4) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 434
. – (1) Terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea liceele agricole trec în domeniul public al statului şi în administrarea direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a municipiului
Bucureşti în a căror rază teritorială îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ respective.
(2) Liceele agricole care nu au în proprietate sau în administrare terenuri agricole în extravilan, primesc în folosinţă, pentru constituirea lotului didactic experimental.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....